Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzięki chłopaki za te porady. Ale ja i tak się wstrzymam jak Boguś odłoży nowe zabawki z renomowanego sklepu. Może zechce mi napisać. On u mnie pierwszy autorytet😉😁😜

Kup se obrotówkę... Ja nimom zagonowego 🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Powoli jakąś dobudówkę byś ulepił.

ja nic nie będe robił tym bardziej jak nie mam z czego odkładać na takie rzeczy z reszta jest mi już wszystko jedno, nie jestem na swoim , matka rządzi bo jest cały czas na miejscu a większość doby w domu , ja praktycznie tylko w domu jem ,śpię i się myję , reszta czasu poza nim 

1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Zostaw na deszcz, w końcu samo się zmyje 🤭

na obudowach zwolnic dalej suche będzie i deszcz nie pomoże , co na wierzchu dalej mokre i faktycznie super pogoda na mycie ,chłodno wilgotno i praktycznie bezwietrznie , szkoda tylko że dzień krótki jak kto ma oprócz sieczkarni pare zestawów po wożeniu qq do mycia to zejdzie trochę

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Może Cię to zdziwi ale i co dwa lata osobiście diagnosta traktor na swoje oczy widzi.

mój tez mimo że 7 km w jedną stronę 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Traktor śpi w garażu jak u Ryśka,

pod kocem ?

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, konteno napisał:

na obudowach zwolnic dalej suche będzie i deszcz nie pomoże , co na wierzchu dalej mokre i faktycznie super pogoda na mycie ,chłodno wilgotno i praktycznie bezwietrznie , szkoda tylko że dzień krótki jak kto ma oprócz sieczkarni pare zestawów po wożeniu qq do mycia to zejdzie trochę

My już mamy pomyte 

Dziennie 2 zestawy umyte i moment  ogarnięte 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Kup se obrotówkę... Ja nimom zagonowego 🤷‍♂️

Oj Boguś. Jo biedny. Ni mom na obrotówke😭. Ale obiecuję Ci, że bede się tak starał żeby mieć😠. Tak jak i Ty masz. To wtedy mnie nauczysz. I bede taki jak Ty😇

8 minut temu, Belaruss820 napisał:

Po czesci tak, ale tu chyba raczej wina budynku🤔

To Boguś będzie wiedział 😇

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

Oj Boguś. Jo biedny. Ni mom na obrotówke😭. Ale obiecuję Ci, że bede się tak starał żeby mieć😠. Tak jak i Ty masz. To wtedy mnie nauczysz. I bede taki jak Ty😇

To Boguś będzie wiedział 😇

Lepi nie!!!!!🙈

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, konteno napisał:

@szymon09875 ale tylko zimną wodą myjecie czy i ciepłą tez, sieczkarnię znajomy 2 dni myje , raz z hydrantu a 2 dzień na ciepło

Cały czas gorąca 90-100ustawiona myjka. 

A jak gdzieś mocno zajebutane to myjka na 150 i samą parą myte 

Nieraz pierwsze żeby spłukać to zimna ale to rzadko kiedy. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Kurczę. Ojciec się kiedyś myjką bawił z tą gorącą wodą, ale raz po umyciu szyba strzeliła. Nie wiem czy to przypadek czy nie, ale od tej pory ciepłej nie używamy. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Kurczę. Ojciec się kiedyś myjką bawił z tą gorącą wodą, ale raz po umyciu szyba strzeliła. Nie wiem czy to przypadek czy nie, ale od tej pory ciepłej nie używamy. 

Wątpię. Nowe myjemy parą żeby konserwację zmyć, bo jak przypływa to jest cały w smarze żeby go na statku sól nie zjadła. 

Opublikowano
5 godzin temu, Baks00 napisał:

A że mnie się śmiali że zamiast wymienić na nowe to dołożyłem zoberek...

Jak masz miejsce to ok za mną właśnie wisi taki na 30 żeberek T1 nie mam miejsca żeby dołożyć i muszę wymienić na coś co ma większą wydajność przy parametrach 50/40/20. W grę wchodzi nawet wymiana na inny typ żeber. 

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

A jak gdzieś mocno zajebutane to myjka na 150 i samą parą myte 

Nieraz pierwsze żeby spłukać to zimna ale to rzadko kiedy. 

a jaka myjką myjecie? 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Dodałem ogłoszenie na olx które może Cię zainteresować 🤔 żeby nie było że nie informuje ;)

Pikny. A brutto to ile będzie kosztował?

Opublikowano
33 minuty temu, konteno napisał:

pod kocem ?

W sumie na zimę można by coś zarzucić choć niekoniecznie. Bo pewnie w poniedziałek będzie odpalony, sprzęty poustawiane na miejsca docelowe, umyty i będzie stał niepalony do marca. Tam gdzie stoi nic się nie robi, nie kurzy, nawet rzadko kiedy otwiera.

Opublikowano
55 minut temu, TheraRolnik napisał:

a nie być zaradnym  😉

jakby nie miała drewna na opau to bym rozumiał , ja tne co popadnie po okolicy jak mam po kosztach paliwa bo i owsa swego nawet jakbym chciał to nie mam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v