Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby przyszedł i zapytał normalnie to pewnie kazałbym mu załadować i po sprawie, bo to znajomy, może nie jestem z nim jakoś zżyty ale no nie zbiedniał bym od tych paru kilogramów. To tak samo jak ostatnio Krzysiek pisał o tych burakach 

• Like 2
Opublikowano

Mi dzisiaj humor zszedł jak zobaczyłem miedzę jak po sąsiedzku młody hujek załatwił. I kolejna awantura się szykuje. Wyyebał całą miedzę do samej skiby kartofli zasiał aż kartofle wywalone, kępy mu się zapychały w agregacie to spychał gromady do mnie na pole i trawę. Bogu dziękować, że się powstrzymałem jechać do niego, ale na dniach będzie pryskał pszenżyto to go sięgnę. Ojcowskiego luja wyłapie obowiązkowo, zobaczymy jak będzie zamierzał to naprawić. 

200lat miedza stała, a tu hujek 25lat będzie mi tu rzekę kijem zawracał, jakby na tych 30cm miał się milionów dorobić. Gnój mnie wpienił jak rzadko kiedy kto

Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

Mi dzisiaj humor zszedł jak zobaczyłem miedzę jak po sąsiedzku młody hujek załatwił. I kolejna awantura się szykuje. Wyyebał całą miedzę do samej skiby kartofli zasiał aż kartofle wywalone, kępy mu się zapychały w agregacie to spychał gromady do mnie na pole i trawę. Bogu dziękować, że się powstrzymałem jechać do niego, ale na dniach będzie pryskał pszenżyto to go sięgnę. Ojcowskiego luja wyłapie obowiązkowo, zobaczymy jak będzie zamierzał to naprawić. 

200lat miedza stała, a tu hujek 25lat będzie mi tu rzekę kijem zawracał, jakby na tych 30cm miał się milionów dorobić. Gnój mnie wpienił jak rzadko kiedy kto

A ta miedza to po co 🤔

Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

To u mnie sąsiad nie dość że miedzę notorycznie likwiduje, to w zeszłym roku tak szybko jechał talerzówką po kukurydzy że skrajny talerz wywalał ziemię na moje świeżo posiane zboże i tak na długości 450m zboże miejscami na szerokość 50cm zawalone

Opublikowano
6 godzin temu, leszek1000 napisał:

U nas słupki graniczne, przestawiają pługiem😂😂. Rolasy po 300ha i jeszcze im mało 🙆‍♂️

Ilość ha nie ma znaczenia, menda zawsze będzie mendą

Witajcie wszyscy hej 

Zimno jak skur... 

41 minut temu, gregor1284 napisał:

Wstawać marudy, ktoś musi utrzymać tych którzy pośpią do południa 

Coś tak się zerwał z rana, dziady to długo śpią chyba 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Ilość ha nie ma znaczenia, menda zawsze będzie mendą

Witajcie wszyscy hej 

Zimno jak skur... 

Coś tak się zerwał z rana, dziady to długo śpią chyba 

Stara mnie odkryła i umarzłem to wstałem. Mus trochę roboty podgonić 

Opublikowano

No to mogłeś przykryć/pokryć nie wiem jak się tam u was mówi żeby cieplej było 🤔

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Stara mnie odkryła i umarzłem to wstałem. Mus trochę roboty podgonić 

Powitać,

Dziś bez przymrozku 

PZL 

Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Deżawi? 🤣 A do czego?

Daćki 

Kupiłeś auto z otwieraczem do butelek na masce?

szymon09875 napisał:

Powitać, Dziś bez przymrozku  PZL

A Ty czasem nas wczoraj nie witał z NBA? 🤔

Opublikowano

Witam wszystkich. Mrozik nieduzy ale siwo jest. Na termometrze juz +1 stopień od południa. Dzień niańki dzisiaj,rano mlodego do przedszkola a z córką w domu siedzieć. W oborze juz ryczą ale do 8 muszą czekać ogoniaste.

@TheraRolnik miedza jest po to aby byla. U mnie jeden miastowy rolnik-biznesmen co z unii juz chyba wszystko wzięli z matką i bratem ciagle mało. Większość pól koło niego i podgryza miedze. Kupił obrotówki to juz zaczał narzucać w moją stronę. Po lewej moje,jego po prawej. Przy drodze miedza jest normalnie,ja nawet juz nie odoralem do końca,za to im blizej konca tym miedza węższa i pochylona na moje pole👇

20220915_161453.jpg

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

Ty to świata zobaczysz trochę.

Niestety ;) w poniedziałek pewnie znowu pojadę 

3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Witam wszystkich. Mrozik nieduzy ale siwo jest. Na termometrze juz +1 stopień od południa. Dzień niańki dzisiaj,rano mlodego do przedszkola a z córką w domu siedzieć. W oborze juz ryczą ale do 8 muszą czekać ogoniaste.

@TheraRolnik miedza jest po to aby byla. U mnie jeden miastowy rolnik-biznesmen co z unii juz chyba wszystko wzięli z matką i bratem ciagle mało. Większość pól koło niego i podgryza miedze. Kupił obrotówki to juz zaczał narzucać w moją stronę. Po lewej moje,jego po prawej. Przy drodze miedza jest normalnie,ja nawet juz nie odoralem do końca,za to im blizej konca tym miedza węższa i pochylona na moje pole👇

20220915_161453.jpg

A w którym miejscu jest granica ? 

Na środku miedzy czy jak ? 

Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

20220915_161453.jpg

Źle zrobiłeś że zostawiłeś.  Ja robie zawsze odwrotnie, jak ktoś się wcina w miedze to robię tak samo jak on A jak miedzy nie tyka to ja tak samo i takim sposobem problem z jednym sąsiadem się rozwiązał.  

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Niestety ;) w poniedziałek pewnie znowu pojadę 

A w którym miejscu jest granica ? 

Na środku miedzy czy jak ? 

Granica jest na srodku miedzy w tym.koncu, w tamtym to pewnie juz jest na jego polu,czesc tej suchej trawy to przerzucona miedza na moje pole. Jak widac idzie takim.bananem. na jednym polu wygryzl miedze w koncu to odebralem co moje. Ale im zawsze bylo malo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v