Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No i nie obudzili...

2 plus na termometrze

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał:

A kolega za komuna tęskni.

Siema

Trochę pewnie tak.Jakos ten kapitalizm nie bardzo mi się podoba.

Opublikowano
konteno napisał:

10 godzin temu, DANDYS napisał:

jakoś nic mi nie potrąca...

a mi żaden nie dopłaca do paliwa przy wypłacie ani nie tanqje, dziś pielgrzymka byznezmenów z wawy , wyzyskiwacze z centrali się spacerowali po hali i oglądali nowa linię do produkcji sond lambada i rtg czujników temperatury

11 godzin temu, Dziad932 napisał:

@konteno jak tak mówisz to pies  jebał te karuzele , kupię sobie gwiazdową 7 , kto to słyszał żeby do grabienia używać takie wielkie ciągniki ...

Swoją drogą ty chyba z Podlasia ?coś dużo tam jonów jak piszesz 🤔 a jeszcze parę lat do tyłu sochą żeście robili 😛

bałerow co oddają ponad 2,5k mleka na odbiór i rempolo 250 ha qq na usługach sieczkarnią stać , nadmiar mocy dla wygody bo może i na 540E kręci ,mały nie ma TLSa i skrzynia czwórka a nie szóstka ,tobie do 60tej pasowałoby i 1 duży karuzel

a czy dużo jaskow? 3x5720 ,6530,6630,6195r to nie dużo, na podwórku jeszcze drugie tyle traktorów innych marek 

chcieć to móc ale życia poza oborą i kabiną nie ma 

5 godzin temu, 6465 napisał:

Gdzie kopiesz?

pod kimś dołki 

8 godzin temu, 6465 napisał:

A co ty taki ciekaw? Weź zapytaj jej jeszcze jak często sex uprawiają i jak długo🤦

mnie to nie interesuje ale skoro się nie rozwiedli jeszcze to chyba w tej kwestii wszystko w porządku 😊

7 godzin temu, wojtal24 napisał:

Tomek tego tematu jeszcze nie ma na forum typu " sex rolników"tu dopiero byly by przechwaki

wystarczy wiedzieć na ile szt 500+ sie kosi to bedzie wiadomo jak bardzo był udany

9 godzin temu, radekz200 napisał:

Się kosi 😂

te pare rządki przy łące na kiszonke poszło? ale jak gnojowicy grubo na te resztki dasz i to fest ziemie przyszykuje pod ozime ;)

a to uważasz ze po każdym sexie musi być dziecko🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, malaczarna napisał:

Może inny region?Cena marna za ziarka znajomi teraz sprzedali po 12 zł a suszenie wyszło 2.5 zł nawet w agrobiznesie wspominali że cena w tym roku marna i dużo z Gruzji i Turcji na Europę idzie. 

Tez ogladalem wczoraj agrobiznes bo z córką siedzialem to akurat włączyłem. A czy region inny? Z tego co mi po glowie chodzi to Ty płn bialskiego? Ja płd bialskiego😀 

Opublikowano
9 godzin temu, Pafnucy napisał:

@Agrest na jaką głębokość powinno się robić glebogryzarką międzyrzedową?

Ogólna zasada jak najpłycej. Przy dobrym sprzęcie typowym do truskawek jak no włoskie glebogryzarki to i 2cm wystarczy.

Głębokie rycie to przesuszanie i non stop dostarczanie kolejnych partii nasion chwastów z głębszych warstw.

Ogólna zasada częściej a płycej.

Opublikowano

pierwszy przymrozek w sezonie, siew wczoraj rozpoczety,  u unijnych rolnikow to mozna by juz zboze pryskac na chwasty -ale oni w maju robia pierwszy oprysk-musza wiedziec jakie chwasty rosna,gdy przerosna zboze wtedy dobrze widac..

ciekawe jak obszarnicy sobie poradza z przepisami??

ja na doplaty mam ornego niewiele ponad 10 ha wiec czesc  spisze na dzieci-a niech maja  🤣, nie bede sie przejmowal przepisami..

• Haha 1
Opublikowano

Najwięcej mi na tych ich dopłatach zależy 🤪Niech się w pompkę pocałują.Dalej bede robił tak jak jest a nie códowal za parę groszy bo jakiś baran coś sobie wymyśli i Ja mam słuchać.Moze w końcu fani EU zmądrzeją i ostygną

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v