Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

A celna szuka paliw może kto w malzerze wiezie abo w bankach po opryskach.

niedługo się zacznie. 

znajomy nęci żeby na Białoruś trochę pojeździć. 

dobry piniondz i na małym baku, bo jeszcze ekogroszka 🙉

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

niedługo się zacznie. 

Kiedyś mnie dziachneli koło Bartoszyc jak z bezled wracałem ale to było kupę lat temu jak jeszcze mały ruch graniczny działał. Też busa trzepali.

Opublikowano
HF86 napisał:

znajomy nęci żeby na Białoruś trochę pojeździć.  dobry piniondz i na małym baku, bo jeszcze ekogroszka 🙉

Wpierw naucz się onuce wiązać bo to może być one way ticket. 😉 Jak coś to byki i gliny przejmuję. 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Wpierw naucz się onuce wiązać bo to może być one way ticket. 😉 Jak coś to byki i gliny przejmuję. 😉

nie grozi. 

specjalnie zapraszają i bezpiecznie będzie. 

im dolar i euro też potrzebne, a i matiemu chętnie dołożą 🤭

Opublikowano
41 minut temu, Bananek napisał:

No to spoko. A co z tym teraz będzie? Rękaw? Bigi?

Big bagi 

27 minut temu, slawek74 napisał:

jaka wilgotność ? sprzedajesz suszysz czy kisisz? a i plon jaki?

Kisze, wilgotność nie badaliśmy ale mokra 35 napewno, jutro będzie ważone będzie wiadomo a na oko wyglada na 9t 

Opublikowano

będziesz jeszcze prosić o potasową. 

mi nawet historycznie bialorus nic nigdy złego nie zrobił. na paliwie polaczki potrafili oszukać. oni nigdy się nie zdążyło. 

zato ukry spalili kiedyś całą wioskę. 

nawet studnię zmarnowali bo opuszczając front używali jako ubikacji i powrzucali truchła zwierząt. 

teraz też niedawno dostał po mordzie, a raczej po ryju bo tak się tylko świnie zachowują ukr z wdzięczności 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

niedługo się zacznie. 

Do nich teraz trzeba wizy czy jak?

Opublikowano

bez podobno. jeszcze mocno tematu nie rozgryzłem, bo i dopiero w listopadzie się ogarnę. 

Opublikowano
7 godzin temu, Pigmei napisał:

Ja pierniczę, co za gość. Cieżko o głupszy tekst 🤦‍♂️

A ty czemu się nie żenisz? Konia masz dużego tzn. caseya to i gospodarstwo pewnie też, głupi nie jesteś kurdupel też nie to o co chodzi jak nie o niepotrzebne koszty?

Opublikowano
40 minut temu, HF86 napisał:

będziesz jeszcze prosić o potasową. 

mi nawet historycznie bialorus nic nigdy złego nie zrobił. na paliwie polaczki potrafili oszukać. oni nigdy się nie zdążyło. 

zato ukry spalili kiedyś całą wioskę. 

nawet studnię zmarnowali bo opuszczając front używali jako ubikacji i powrzucali truchła zwierząt. 

teraz też niedawno dostał po mordzie, a raczej po ryju bo tak się tylko świnie zachowują ukr z wdzięczności 🤭

- tobie się nie zdarzyło 😉 

Opublikowano
16 minut temu, artek27 napisał:

Daleko masz do nich? To co można legalnie przywieść?

na paszport. 120 km do Grodna. pełne baki i w karnister,litr alko powyżej 22% i fajki. kiedyś był karton plus paczka 

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał:

zamiast paszowych dla zwierzaków owies do pieca byś uprawiał i z zalezności od koniunktury peletu dokupić 

A co bym jadł? 

8 godzin temu, slawek74 napisał:

chyba masz parnik elektryczny 🤔 to największy pożeracz prądu

Nie posiadam. Zwykły węglowy na wszystko. I do tego jeszcze westfalka z szabaśnikiem.

Można by rzec, że siewnik jakoś sieje... Ale na wiosnę wszystkie te gumowe nakładki do lejków trzeba nowe kupić. Na piątek umówione wolne i trzeba obornik wozić i trochę poorać. Po kukurydzy się wywiezie później... Dziś koszą soję to może wnet ruszą w kukurydzę.

No to pyk.

16655910499671046676280736648812.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v