Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
36 minut temu, TheraRolnik napisał:

Stalerzowane ściernisko po qq 

Temu i sucho 

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

A po co tak głęboko? A potem 2 t/ha

No i pług ustawiony fest...

Na takich piachach to wiatr spełnia rolę włoki. Nima źle 😂

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

O głębokość mi chodziło. Tylna zobacz jak piasek wyrzuca 

Wszystkie po kolei piasek wywalają

Jakoś przewala to wystarczy, nie mam zamiaru bawić się w ustawianie tego pługa bo się nie da 

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

20 minut temu, TheraRolnik napisał:

Stalerzowane ściernisko po qq 

To po co to orzesz w to zasiać 

29 minut temu, Uziu92 napisał:

aa fendem też jeździłem 😁 fajny ale ten rewers ze sprzęgłem dziwny

Kwestia przyzwyczajenia 

To wyobraź sobie jak z mfa albo fendta do ursusa 5314 wsiadam to kierunki włączam zamiast wstecznego 

u mnie lepiej jeden bez rewersu wajcha z prawej drugi rewers z lewej trzeci rewers z prawej przy biegach i trzydziestka dźwignia między nogami 🙆‍♂️🤦‍♂️😀

Opublikowano
48 minut temu, TheraRolnik napisał:

Wszystkie po kolei piasek wywalają

Jakoś przewala to wystarczy, nie mam zamiaru bawić się w ustawianie tego pługa bo się nie da 

napisz - nie potrafię

mam taki sam, fotki z orki wrzucałem

• Like 2
Opublikowano
Baks00 napisał:

Ja kupowałem zwykle i w to wkład z worka do robienia sianokiszonki 

Ot to mi rozwiązanie podsunoles,mocne big bagi chciał mi kuzyn sprezentować 

A Ty jak chciał bez tego wkładu? Q

Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał:

Ot to mi rozwiązanie podsunoles,mocne big bagi chciał mi kuzyn sprezentować 

Oglądałem w Grene gotowe z wkładem, to ten wkład taki jak z worka na śmieci, typowa jednorazówka. Te od sianokiszonki jakby uważnie wybierać ziarno to i dwa razy spokojnie wytrzyma. A jeśli masz używane bigbagi to tym bardziej. 

Ja na każdy worek jeszcze ziemi nasypalem żeby docisnąć lepiej. Bardzo ładnie się zakisil śrut z kukurydzy 

Przed chwilą, Bananek napisał:

A Ty jak chciał bez tego wkładu? Q

Gotowe worki razem z wkładem foliowym są 

Opublikowano
HF86 napisał:

taką ziemię wszystkim się zaorac da. 

O to to. Niech na glinie popróbuje. Z górkami. Na takim polu jak tu to i bez opuszczania pluga dobrze. 😉

szymon09875 napisał:

To wiem, ale te worki na sianokiszkę o niebo lepsze.

Opublikowano

Oglądałem w Grene gotowe z wkładem, to ten wkład taki jak z worka na śmieci, typowa jednorazówka. Te od sianokiszonki jakby uważnie wybierać ziarno to i dwa razy spokojnie wytrzyma. A jeśli masz używane bigbagi to tym bardziej. 

Ja na każdy worek jeszcze ziemi nasypalem żeby docisnąć lepiej. Bardzo ładnie się zakisil śrut z kukurydzy 

Jak to z dawkowaniem?

Opublikowano (edytowane)

Ostatni indyk zabity, trochę pszenicy zworkowane i zniesione, jutro skończyć sprzątanie strychu a w środę by trzeba na usługi jechać bo telefon dziś zadzwonił 🤔 20a zaorać na 10a zasiać...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v