Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie , sorki. jakoś mi się utrwaliło że Seniora, przyjaciela/. nie nerwoj sie...

Przy braku KR nie posiadanie swojego traktora i bawienie się w uprawę na więcej niż 20-25a mija się z jakimkolwiek celem. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki

Ten byłby dobry?

Tylko jakoś ramiona do siewnika wysoko

http://www.skladnicamaszyn.pl/agregat-uprawowo-siewny-dziekan-jaguar-lux-2-5m-15-zebow-ausj-25h-p-8.html

Bierz na dwóch siłownikach, tak jak u mnie w agrolift, mam gdzieś w galerii zdjęcie. Za rok mój zestaw pewnie będzie do sprzedania, chyba że inflacja dalej będzie szaleć to nie będę inwestował🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Miał być kolor nieco jaśniejszy a wyszło jak wyszło..

tak patrzę na tą kostkę... strasznie ekstrawagancka. jakieś esy, floresy.. na co to komu? bez tego swej funkcji by nie spełniała??

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

tak patrzę na tą kostkę... strasznie ekstrawagancka. jakieś esy, floresy.. na co to komu? bez tego swej funkcji by nie spełniała??

Jakbym był osobą decyzyjną w czasie kiedy była robiona to by jej wcale nie było. 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

kurna, dopiro co padało, a kurzy sie przy siewie okropnie. dobrze że jutro ostatnie morgi , bo jeszcze teraz hektarami pluję...

czym w tak wczesnej fazie?

Wysłałeś przesyłkę?

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Wysłałeś przesyłkę?

dziś nie. mam prawie gotową.

kurna. bym wiedział że wyleźć chciało nie będzie.... wyjąłem z drugiego kompletu... nufka. jutro mam zamiar wysłac.

będziesz dwa dni truskawki za to rwał. nie jeden!

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@bratrolnikaznajomy ciut się wygłupił,za wiele dał kurierowi 

Nie wiem ile dał, ale zadowolony jest że udało się znaleźć 

Człowiek starej daty, z tych co to przysługę cenią bardzo niż pieniądze 

19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przy braku KR nie posiadanie swojego traktora i bawienie się w uprawę na więcej niż 20-25a mija się z jakimkolwiek celem. 

Dokładnie, nawet ja mam😁 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bananek napisał:

Stąd ta szyba do wymiany?

No nie, to akurat dziadka zasługa. 

Mamy kultywator spawany w gs, regulacja kolek jest na jedną korbkę

Korbka wystaje nad wieżyczkę, wystarczyło wyżej podnieść 

Szyby nie było od pierwszej połowy lat 90

Drugi dziadek miał władimirca i szybę załatwił w ten sam sposób

Czas na papryczkę 

IMG_20220926_191449.jpg

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

dziś nie. mam prawie gotową.

kurna. bym wiedział że wyleźć chciało nie będzie.... wyjąłem z drugiego kompletu... nufka. jutro mam zamiar wysłac.

będziesz dwa dni truskawki za to rwał. nie jeden!

O kuźwa 😳 panie to widzę że nie są tanie rzeczy 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Dokładnie, nawet ja mam😁 

No wielu małych i u nas ma samy. Aby choć zwieźć z pola i lekkie prace zrobić, do orki to kogoś jeszcze dorwą. A bez niczego, bez porządnego usługodawcy to szkoda się denerwować. Sąsiad ma z silnikiem S-231 to wszystko prócz jesiennej orki i oprysku zboża na chwasty robi.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

O kuźwa 😳 panie to widzę że nie są tanie rzeczy 

no nie. ooooPanie. oj przynajmniej zgrzewka mocny fulll.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

No nie, to akurat dziadka zasługa. 

Mamy kultywator spawany w gs, regulacja kolek jest na jedną korbkę

Korbka wystaje nad wieżyczkę, wystarczyło wyżej podnieść 

Szyby nie było od pierwszej połowy lat 90

Drugi dziadek miał władimirca i szybę załatwił w ten sam sposób

Czas na papryczkę 

Ja tak załatwiłem szybę w ciapku korba od poznaniaka. A w MF wierzyczką od hydropaku 🙆

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no nie. ooooPanie. oj przynajmniej zgrzewka mocny fulll.

Będzie 👍

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Kurła nie mam nic apetytu jeszcze po tej chorobie 

po tym jednodniowym cowidzie?

a masz nudności? może w ciązy jesteś?

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Kurła nie mam nic apetytu jeszcze po tej chorobie 

Wuja po kowidzie nie ma smaku do dziś 

Kiedy wezmę mu dam czystego spirytusu

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To zaoszczędzisz a potem hulaj dusza po restauracjach i knajpach 😁

Dusza może i będzie hulać, gorzej że ciało w rowie 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v