Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
25 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To ja volvem 205 dzis😎

Gdzie był? 

LRA 58mm deszczu, dziś pięknie szła orka.

Rysiu młyn drożeje, dziś ukręciłem 57kg mąki że 102kg pszenicy koszt 70zł, w tamtym roku większa wydajność była grubsze ziarno.

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jak od kilometra płacą to moźna kręcić

Teraz jestem na stałej pensji. Kiedyś jak jeździłem w innej instytucji i miałem z kilometra to najdłuższa moja podróż na strzała to 1370km. A i kolegom z AF się coś przewiozło. Teraz tylko w koło domu.

no ponad 400km w koło domu to niezły wynik zmieniłeś robotę bo ostatnio coś narzekałeś?

Opublikowano
12 minut temu, GRZES1545 napisał:

Gdzie był? 

LRA 58mm deszczu, dziś pięknie szła orka.

Rysiu młyn drożeje, dziś ukręciłem 57kg mąki że 102kg pszenicy koszt 70zł, w tamtym roku większa wydajność była grubsze ziarno.

To dobrze że robi, trzeba i to się wybrać.

Ostatnio było chyba 45 zł za 100 kg

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To dobrze że robi, trzeba i to się wybrać.

Ostatnio było chyba 45 zł za 100 kg

Tak było, energia dla firm ceny kosmiczne😬 ale dużo roboty ma ostatnio. Nie było czasu pogadać z młynarzem,może następnym razem, w porządku chłop. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, wojtal24 napisał:

no ponad 400km w koło domu to niezły wynik zmieniłeś robotę bo ostatnio coś narzekałeś?

Sypnął z 💰 i jeżdżę dalej. 

Taka motywacja na jak długo? Sam nie wiem .

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a Ty 🤔

Ja nic i mam to w d*pie kto chciał to dał 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Sypnął z 💰 i jeżdżę dalej. 

Taka motywacja na jak długo? Sam nie wiem .

To niestety zawsze działa... Też mówiłem że kończę po rzepaku bo mnie nowi współpracownicy wk***iają, przyszedl SMS z banku to mi przeszło, ale też nie wiem na jak długo bo wczoraj jednego to o mało kawałkiem płaskownika nie zabiłem 🤣

• Haha 3
Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Tomek chodź i my się do tego Parczewa przejedziemy ja łony tak jeżdżo

Marek tam to strach żeby się nie zarazić tym co jeden YouTuber. Ciągle aby jakieś zrzutki a jak miał auto na podwórku to je tłuk kamieniami czy jakimś 🔨 nie pamiętam 🙆

1 minutę temu, Bananek napisał:

Ty? Nie wierzę. Toć Cię osobiście poznałem, Ty potulny jak 🐑

E nie gadaj,taki trochę wygląd ma rozrabiaki. Krótko z nim gadałem to tylko to mogę stwierdzić 

Opublikowano
11 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki czy to zda egzamin do germańskiego siewnika bo czort zasłania światła w ciągniku czy to wyrzucenie piniędzów.

80 zł tylko droższe niż zestaw z kablami, no ale te kable 12 m gdzie ich uplątać by nie zaczepiały przy podnoszeniu opuszczaniu.

IMG_20220912_085258.jpg

Zda egzamin,  mam takie coś tylko na kablu. Kabel ewentualnie owinąć i na trytytke. Jak to właściwie działa i jaki koszt

Opublikowano
radekz200 napisał:

Kurła co to za omnibus trzeba wypełnić na olx żeby można było wystawiać przedmioty 

Patrz, a większość potrafi. 🤣

6465 napisał:

E nie gadaj,taki trochę wygląd ma rozrabiaki.

Bez przesady. Chyba nie tego samego Szymona znamy.

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Kurła co to za omnibus trzeba wypełnić na olx żeby można było wystawiać przedmioty 

Co oni tam znowu wymyślili? Ile to człowiek się musiał nakombinować aby pająka do siana wystawić za darmo rzecz jasna

Opublikowano
49 minut temu, 6465 napisał:

Tego co bratu załatwił hektary bez przetargu?

Szykują stołek Kurskiemu 🤔

ale to będzie rosło 🙉

nikt tak szamba nie umiał produkować 😆

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bananek napisał:

Ty? Nie wierzę. Toć Cię osobiście poznałem, Ty potulny jak 🐑

Poważnie, to sobie wyobraz w jaki stan musiał mnie wprowadzić, wyśle Ci zaraz zdjęcie co dziś zrobił ,🤣 

2 godziny temu, 6465 napisał:

Marek tam to strach żeby się nie zarazić tym co jeden YouTuber. Ciągle aby jakieś zrzutki a jak miał auto na podwórku to je tłuk kamieniami czy jakimś 🔨 nie pamiętam 🙆

E nie gadaj,taki trochę wygląd ma rozrabiaki. Krótko z nim gadałem to tylko to mogę stwierdzić 

Michał ma rację i myślę że by to każdy potwierdził, tyle że nie dam sobie na głowę wejść tym bardziej jak koleś robi wszystko na odpier**l... 

Zaczął coś sapać i się chwalić że on zapasy trenuje, to mu powiedziałem że ja trenowałem na wioskowych imprezach i dyskotekach 🤣

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Patrz, a większość potrafi. 🤣

Bez przesady. Chyba nie tego samego Szymona znamy.

Jak jeździ błękitną audi OK. To ten sam. A i dziewczynę ma pierwej sort.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v