Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem skąd taka cena, akpil na dużej  odkladni kverneland, 50cm na skibę na resorze ale modelu nie pamiętam. 

Akpil to raczej na vogel&nocie przynajmniej u mnie takie.

1 minutę temu, Strongman napisał:

Górny zbiornik na dzień w pługu , 90l tak od 8 godziny do 18 z przerwą półgodzino na obiad.

Ja miałem tak 1/4 zbiornika. Zrobiłem 4ha i jeszcze jest.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

A casy odpoczywają 

Się chmurki z sikały 

IMG_20220910_114341.jpg

Czekają na swoją kolej. 

Nieźle popadało u Ciebie. 

1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Trupów nakupił pół podwórka 🤭 ale do pracy i tak wybrał najlepszą marke

Dziadostwo zagoniłem do roboty a elyta odpoczywa narazie. 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

No coś by wymyśli 🙂, ale szukam taniego mieszkania na wynajem 

Wolałbym za te pieniądze co na to wydasz, płacić raty kredytu. 

Najlepiej wziętego na zakup ziemi. ;) 

Opublikowano
3 godziny temu, Pigmei napisał:

Wróciło sie z zakupów ,i można pozakładać nowe części do pługa, po niedzieli ruszam z orką pod ozime 🙂

nRXK3Z8M87YWkZp7zIwv6QEBnllmf17BlKhznm084V2idfd0SUFlujWhlzwtW9fJokpRQ9QHeolV0mkLiA6SI2JvIO-Ses2-jGly6W86oHziqSfnbPXxHmTQImrqOVOp3QBfFqmqFipYAUdT4kCDGIEN8DrDRndt6SW0N_i_fcQ4tarKMdOUi5ztBKWaUAczGz0xehXu8Xl8Nzz4Lov9X-stN3tiNAFZKDRiMeU_sUTI3uFw-1QU2LURsj82WgffaLgfDroaiB-lXaejNx_5KEFrw4anAr11bkSl1mlp9rIdiAuBOk739VQMJChYhreGS6ZdKzntWh166i-_iUQWapkuIIjbXs4zxaQv_YKgkZSkPjEvy9bam-qjzfk5vJXnUZ6CryQ1GwKGQkNc_QmTvN3Zjc7cJdjbwKI1sUKOjClqRQ4EU_gbxzd0baDypWIcOXG0f0-IOv0YaHZhzqTpUsU6iMperfkmmCP3TJ3biyJ9Jd0vYbr7PokBLmlE4EG8mpZO1e21A3NM1lrx5NDJBhUWd3PFd2p3v2Rr7wCWcaX4v3ARfdyxK8raf8_AfazvksgG9iWF73lC8aKsZFbzLf8KM1RNukLyXVy3dkt73PtuBlk5MYfjg4K9te-we-8IO5RS3M3HD0fnC5ZWV3rQu7h4-mF8wy2C-xjgXkdv9ooa8EBOOhiLSydTTs3Yx7sDdBApeO6wXoa9cmaVND_R1aMKqm8E_y7qXEjkVLhCgkTp4R2o8UXvA4_F8XJrScdTW0IeqhFK-33tl9oNDJm8jQIyp8lumHbAFgrQsCdk5LijHoWoqV5YoJS9PYrRskFlUaCX-LqJVG7uClakLpKvqiZe7MiEv2Np96yCXX0ynF23cgnM4xb2p9cRBfu7XIi0YMVoIG7ZZjrbsg1WaeNpZejSbebuxMZkV-4s0YWB=w1250-h937-no?authuser=0

Ile złotówek leży w bagażniku?

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

A ja kończę żniwa. 🤭

16628060713975653594926819578132.jpg

A czemu to tak?

Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

A czemu to tak?

Taki był plan i go realizuję. 

Opublikowano (edytowane)

by postawił se 70m i by już mieszkał, w święta ruchal pod choinką ale lepiej tracić czas, wynajem już nie jest taki słodki, 1500-2000zl wynajem , 500 czynszu do tego v ogrzewanie jak doj**ią, to wyjdzie za dom spłacać

Zamiast tego Ursusa byś dokupił pierwiastek i by było na ratę, 

Edytowane przez DANDYS
  • Like 2
Opublikowano
galan99 napisał:

18 minut temu, Karol6130 napisał:

Jak się tak już wziąłeś to i to ogarnij

Ja musze szukać chęci a Ty już masz 😂

W nowym zielonym ładzie to nie jest Dobrostan zwierząt takie warunki są be .

a jakie są nie be 🤔

radekz200 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️🙋‍♂️

🤦‍♂️🙋‍♂️ zwrotność 🤦‍♂️🙆‍♂️

Brawo Sławek 👏 nauczyłeś się wstawiać emotikonki 😂

😛🙋‍♂️

Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Akpil to raczej na vogel&nocie przynajmniej u mnie takie.

Ja miałem tak 1/4 zbiornika. Zrobiłem 4ha i jeszcze jest.

Ja nie wiem chyba wam na powietrze te traktory chodzą mój tam lubi se trochę wypić tak mi się wydaje Tomek który bieg i połówka 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Ja nie wiem chyba wam na powietrze te traktory chodzą mój tam lubi se trochę wypić tak mi się wydaje Tomek który bieg i połówka 

1c. A to ty ćwiartką zbiornika nie zrobisz 5ha? Spokojnie zrobisz. 

Leje resztę z zapasu i jak nie stanieje. Puszczam ziemię w dzierżawę🤔

IMG_20220910_144334_1.jpg

• Sad 1
Opublikowano
30 minut temu, PRIMO napisał:

Czekają na swoją kolej. 

Nieźle popadało u Ciebie. 

Dziadostwo zagoniłem do roboty a elyta odpoczywa narazie. 😛

Tak se tłumacz 😛

38 minut temu, Strongman napisał:

Górny zbiornik na dzień w pługu , 90l tak od 8 godziny do 18 z przerwą półgodzino na obiad.

To chyba nie tak źle 

50 minut temu, Strongman napisał:

Kaczynski powiedział że w tym roku można palić wszystkim nawet smiecmi ale nie mona oponami 

20220910_133813.jpg

Co to za stare kapcie 🤔

23 minuty temu, Leszy napisał:

Wolałbym za te pieniądze co na to wydasz, płacić raty kredytu. 

Najlepiej wziętego na zakup ziemi. ;) 

I co , będe w namiocie na tej ziemi siedział 

22 minuty temu, Leszy napisał:

@Dziad932 a te twoje teście to gdzie mieszkają?

Blok 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Lokalizacja Sochaczew wchodzi w grę??? Bo chodzi mi po głowie kupno mieszkania, a jakby od razu był wynajmujący to by dużo zmieniło 

Panie , daleko 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

1c. A to ty ćwiartką zbiornika nie zrobisz 5ha? Spokojnie zrobisz. 

Leje resztę z zapasu i jak nie stanieje. Puszczam ziemię w dzierżawę🤔

IMG_20220910_144334_1.jpg

Transfuzja 🤔😁

Ja 1d a często i 2a i 1900 do 2000 obroty to może i dlatego spalanie wyższe no i mój 140 kuni i pług większy 

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tak se tłumacz 😛

Dorżnę łursusa to potem Ci go sprzedam.😛 

Opublikowano

Ja obroty mam ustawione na 1600. No i pług lekki. Ćwierć zbiornika u nas to 65L. To trochę roboty się zrobi.

2 minuty temu, Łolek napisał:

Transfuzja 🤔😁

Ja 1d a często i 2a i 1900 do 2000 obroty to może i dlatego spalanie wyższe no i mój 140 kuni i pług większy 

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

A gdzież tam. Trzeba gospodarkie likwidować - nie opłaca się 😜

A pewnie że h*ja jest teraz , wcześniej było lepiej , znaczy rok do tyłu i więcej , przez te wojnę i srowid , wszystko drogie , w tym roku pierwszy raz nie daje npk . Ten rok jest straszny , nic nie mogę odłożyć 🤨

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Dorżnę łursusa to potem Ci go sprzedam.😛 

za te 40 tyś , pasuje 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v