Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

Baks00 napisał:

Jedna chałupka i jeden piec a 3 rodziny i 3 wnioski o węgiel 🙆

U mnie formalnie rzecz biorąc dwie rodziny. Ale dom na jedną. Ciekawe żeby ojca namówić coby złożył.

to nie złożył 🤔🤦‍♂️

Opublikowano
19 minut temu, Roki212 napisał:

to tak samo jak i było z dopłatą do nowego dekodera czy telewizora co pobiegli po parę złotówek a tam wszystkie dane potrzebne jak adres, pesel, nr telefonu... tylko nikt nie myśli logicznie że może być drugie dno tego skoro aż tylu nie płaci abomantu to po jakimś tam czasie do kogo sie mogą zgłosić  w pierwszej kolejności... teraz już nie powie że nie ogląda :P

To trzeba myśleć mózgiem a nie ślepo wierzyć w to co próbują narzucić jedyne słuszne media 

21 minut temu, hubertb napisał:

W garażu najbardziej odpowiadało by mi nagrzewanie nadmuchowe z piecem na holzgas. 

Jak myślisz wyprodukowany gaz wykorzystywać? 

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

to nie złożył 🤔🤦‍♂️

Dopierdolo podatek od komina to ludzie z kapci wyskoczą. 

Jak teraz kominów przybywa to później może nie będzie mogło ubyć 

Papier tusz i drukarka tanio kosztuje żeby pusty pieniądz wypuścić, ale ludzi będzie dużo kosztować realny pieniądz wyłożyć 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

@Karol6130A i dobrze za głupotę trzeba odpowiadać 

No płaci się

1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Rozsiewacz piękny, ale wałek do niego, to made in dziad

Mateuszek ze swoją ekipą już pracują nad tym, żeby wyeliminować takie cwaniactwo

Ten ma lepszy 

IMG_20220902_145331.jpg

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

Ja mam jedynie zgłoszony pięć C. O. A mam też jeszcze piec kaflowy do innego komina. Może jego też powinienem zgłosić.

Trzeba zgłosić wszystko co masz tyle że tam się zaznaczało co jest używane a co nie i co jest głównym źródłem C.O jak i C.W.U

Opublikowano

Ale zoba jakie cebulactwo z niektórych tu użytkowników wychodzi, za złotówkę by się wydymać dali a jak Rysiek coś o suszowym czy innym wspominał to mało go nie zjedli. Teraz to już wiem że traktują go nie jako nieroba ale jako konkurencję 🤭

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 6
Opublikowano
Roki212 napisał:

12 minut temu, Bananek napisał:

Ja mam jedynie zgłoszony pięć C. O. A mam też jeszcze piec kaflowy do innego komina. Może jego też powinienem zgłosić.

Trzeba zgłosić wszystko co masz tyle że tam się zaznaczało co jest używane a co nie i co jest głównym źródłem C.O jak i C.W.U

Ale u mnie co i cwu to jeden piec. Kaflowy jest awaryjnie jakby za zimno zimą było. Z dwa lata nie odpalany.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale zoba jakie cebulactwo z niektórych tu użytkowników wychodzi, za złotówkę by się wydymać dali a jak Rysiek coś o suszowym czy innym wspominał to mało go nie zjedli. Teraz to już wiem że traktują go nie jako nieroba ale jako konkurencję 🤭

Suszowe się akurat przydało jak się urząd skarbowy kiedyś trochę przyczepił. Ale to Cii. Nie ma co poruszać ;) 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Liberały tak mają 😂

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

Ale u mnie co i cwu to jeden piec. Kaflowy jest awaryjnie jakby za zimno zimą było. Z dwa lata nie odpalany.

Ja mam tak samo jeden kocioł główny CO i CWU i zgłoszony że jest oczywiscie używany. Ale mam też dwie kuchnie kaflowe jedna w piwnicy gdzie żona czasem zagotuje na niej słoiki itp jest tam w niej wężownica i gdy się pali ogrzewa wodę czyli z CWU też podane że używana Chic sporadycznie. No i jest jeszcze identyczna kuchnia kaflowa na piętrze w kuchni taki mebel retro fajnie wygląda to jest oczywiście też w pełni działająca jak i na dole z CWU choć tylko raz czy dwa razy było tam palone od postawienia, ale nie jest używana temu zgłoszone że sobie jest ale nie używa. 

Opublikowano
hubertb napisał:

Chce go spalać. Po prostu chcę ograniczyć wydatki na ogrzewanie w zimie tego pomieszczenia. Olej itp odpada, w gminie maja drona więc nie chce mieć na łbie kary za oleje. 

drona zestrzelić 😎

gregor1284 napisał:

19 minut temu, Roki212 napisał:

to tak samo jak i było z dopłatą do nowego dekodera czy telewizora co pobiegli po parę złotówek a tam wszystkie dane potrzebne jak adres, pesel, nr telefonu... tylko nikt nie myśli logicznie że może być drugie dno tego skoro aż tylu nie płaci abomantu to po jakimś tam czasie do kogo sie mogą zgłosić  w pierwszej kolejności... teraz już nie powie że nie ogląda :P

To trzeba myśleć mózgiem a nie ślepo wierzyć w to co próbują narzucić jedyne słuszne media 

21 minut temu, hubertb napisał:

W garażu najbardziej odpowiadało by mi nagrzewanie nadmuchowe z piecem na holzgas. 

Jak myślisz wyprodukowany gaz wykorzystywać? 

spier.. z polityką a tak za dużo jej wszędzie....

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

wystarczy że ty jesteś....

Ty pewnie nawet nie wiesz co to filozofia? Filo Sofia czyli z greckiego miłość mądrości 🙄

Myślisz że gdyby nie filozofia to teraz jeździł byś fendtem? Gdyby nie grecy to nawet banków by nie było żeby kredyt na takiego fendta wziąść 😴

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty pewnie nawet nie wiesz co to filozofia? Filo Sofia czyli z greckiego miłość mądrości 🙄

Myślisz że gdyby nie filozofia to teraz jeździł byś fendtem? Gdyby nie grecy to nawet banków by nie było żeby kredyt na takiego fendta wziąść 😴

Co ty z tymi kredytami? Się namamrzesz zawsze jak stara baba. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v