Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Karol6130 napisał:

Czy ja wiem, przeszedł swoje 

IMG_20220818_081356.jpg

Ale nie każdego stać na nowe rcw 😉

Opublikowano
1 minutę temu, jajonasz napisał:

Nikt żadnych grzywn nie nalicza,

W przypadku niezłożenia deklaracji zgodnie z art. 27h Ustawy z dnia 21 listopada 2008 roku o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz centralnej ewidencji emisyjności budynków (Dz. U. z 2022 r. poz. 438 z późn. zm.) na właściciela nieruchomości oraz zarządcę budynku może zostać nałożona kara grzywny.

Link:

Centralna Ewidencja Emisyjności Budynków - złóż deklarację - Gmina Zabrodzie - Portal gov.pl (samorzad.gov.pl)

To że ich nie naliczają to jest tylko chwilowe. Skoro mogą to i naliczą. Policjant tez może ale nie musi wlepić ci mandat i co nie wlepia? 

• Thanks 1
Opublikowano
53 minuty temu, Karol6130 napisał:

Właśnie dzwonił znowu klient. 

Z kruszó... @danielursus3p

Weź wchodź w ten biznes 

Zamiedzy ma że zepsuty 

Ogłaszasz się ,czy poczta pantoflowa ? 

14 minut temu, Baks00 napisał:

Pany jeżeli ktoś nie złożył deklaracji czym opala chatkę,to może ubiegać się o dodatek węglowy?

Jedna chałupka i jeden piec a 3 rodziny i 3 wnioski o węgiel 🙆

Też bym tak chciał , węgla mam na dwa lata to rcw bym sobie kupił ☺️

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Po pierwsze studia prawnicze są cho.....drogie rodzice muszą być przy kasie.Po drugie środowisko prawnicze jest dość zamknięte i trzeba mieć plecy aby tam się dostać.Po trzecie żaden prawnik po studiach nie dostanie od razu spraw gdzie chodzi o miliony a co najwyżej może bronić kogoś kto na czerwonym przejechał.Cpanie to sprawa charakteru nie matury.Najpierw pracował z majstrem Niemcem i dwoma Polakami.Kazdy miał osobny pokój zaczynał od 12€.Sam mu tą robotę załatwiłem teraz ma 15€ na godzinę

Po pierwsze sam sobie zarabiał na opłacenie tych studiów, a po drugie nie jest to tak zamknięte jak ci się wydaje znajomości trzeba mieć jak wszędzie. I sam dobrze wiesz że gdyby nie ty (o ile nie lejesz wody) to ten twój dekarz hu*a by tu zarabiał na początku swojej kariery. A po trzecie nie trzeba mieć spraw za miliony żeby zarabiać podobnie tak jak twój dekarz. Więc z takiego naszego pierd**enia i akademii chłopskiego rozumu nic nie wynika bo to wszystko zależy od człowieka jak sobie te ścieżkę ułoży.

Opublikowano (edytowane)

Do końca roku nie będą karać mimo, że termin upłynął. Gminy dostały wytyczne, ale nie chce mi się wstawiać, niech każdy wejdzie na stronę swojej- tam jest co i jak. Ci z jednym kotłem niech zapomną o kilku dodatkach. jeden kocioł świadczy o tym, że" gospodarswa" współdziałają. Brane pod uwagę będą też składane wcześniej wnioski o dodatek osłonowy, deklaracje śmieciowe, opłaty kanalizacyjne, czy wywozu nieczystości, zasiłki itp.

Macie osobne kosze, czy wszyscy wrzucacie do jednego? xd

Deklarację ceeb, można złożyć razem z wnioskiem, albo przez profil zaufany

Edytowane przez lemik
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Chyba że tak jak @Bananek kupisz od kolegi z forum rębak za dobrą cenę i odrobisz go w kilka miesięcy 🤣

E. Nic o mnie beze mnie. Kurła, siedzę i czekam aż łaskawie obsługująca wyda mi wreszcie numery do auta. Ech. Dwie godziny ma załatwiać mój wniosek. A nu jeho. 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Właśnie podali w RMF FM że zatrzymano w Łomży pijanego instruktora jazdy.

No i dorzucili info że trzeba zweryfikować bo Łomża słynie z bardzo szybkich kursów na prawo jazdy. Ciągną ludzie z innych województw🤣

No i uj. A wiosną miałem tam prawko na motocyngiel robić. I się zesrało. 

Opublikowano
10 minut temu, lemik napisał:

Do końca roku nie będą karać mimo, że termin upłynął. Gminy dostały wytyczne, ale nie chce mi się wstawiać, niech każdy wejdzie na stronę swojej- tam jest co i jak. Ci z jednym kotłem niech zapomną o kilku dodatkach. jeden kocioł świadczy o tym, że" gospodarswa" współdziałają. Brane pod uwagę będą też składane wcześniej wnioski o dodatek osłonowy, deklaracje śmieciowe, opłaty kanalizacyjne, czy wywozu nieczystości, zasiłki itp.

Macie osobne kosze, czy wszyscy wrzucacie do jednego? xd

Deklarację ceeb, można złożyć razem z wnioskiem, albo przez profil zaufany

Najpier to niech się wezmą za poprawkę ustawy, bo tymi wytycznymi to można sobie tylek podetrzeć, nikt nie odmówi przyznania dodatku, a jako podstawy prawnej nie poda poradnika samorządowca xD

Opublikowano

No nadszedł czas że pora spoważnieć i zacząć inteligentniej wyglądać🤭

20220902_122636.jpg

Opublikowano
Baks00 napisał:

Jedna chałupka i jeden piec a 3 rodziny i 3 wnioski o węgiel 🙆

U mnie formalnie rzecz biorąc dwie rodziny. Ale dom na jedną. Ciekawe żeby ojca namówić coby złożył.

Opublikowano
43 minuty temu, szymon09875 napisał:

Eh a mówią że czasy ciężkie :o

ale nie sprzeda niech stoi 

IMG_20220902_112249.jpg

Żona ma pierd....na punkcie kwiatów,roślin......-na taki prezent z funkcją kwietnika ciekawe czy uwierzy🤔😉

• Haha 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

40 minut temu, szymon09875 napisał:

Eh a mówią że czasy ciężkie :o

ale nie sprzeda niech stoi 

patrzę na zdjęcie i się zastanawiam: po ch*j ci czarny bez🤦‍♂️

Bo Szymon woli "bez". 😉 Jak większość facetów zresztą.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

U mnie formalnie rzecz biorąc dwie rodziny. Ale dom na jedną. Ciekawe żeby ojca namówić coby złożył.

Pytałem z ciekawości, dziś wrzawa w sklepie na ten temat byla

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

20220902_122636.jpg

Chyba i ja pomyślę nad patrzalkami......pieniędzy od dawna nie widzę 😉

• Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

20220902_122636.jpg

Zaszedłeś do okulisty i powiedziałeś, że nie widzisz dochodu z gospodarstwa?

DANDYS napisał:

dobre kurwa, stał całe wakacje pług i nagle dziś sprzedali...

Może poszedł do szkoły. 😉

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Masz rację

Sami dzwonią. 

👋 Widzę przyszłość dla mojego przyszłego rozsiewacza 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v