Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Coś  takie  się  mnie  podoba 

a to znowu inna bajka. moze i słuszny kierunek. z pewnością krótszy zestaw.

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

@Pafnucy

Coś  takie  się  mnie  podoba 

Screenshot_20220829_213257_com.android.chrome.jpg

Ło matko , Marek piękne to , szkoda że nie Unia 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Mi sie nie podoba po rurowym, no tyle ze odrazu siewnik zarówna i nie widać poprzecznych rowów

Rysiek głupoty gadasz. Albo specjalnie bo gul już skacze 😁 nie mąć chłopu.

Przy płytkiej uprawie 3cm albo po ściernisku płytko, po rurowym są rowki, ale do siewu po zimowej orce trzeba zapuścić go na te 7cm co najmniej. Wtedy przy 10km/h rurowy zabiera ze sobą ziemię i wszystko jest gładko. Ale nie takie jego zadanie. Przede wszystkim ma w jakimś stopniu zagęścić, ma być zruszone głębiej, ale od razu zagęszczone żeby nie utopić ziarna. Daszek, ceownik zrobi to lepiej, ale na piachu tonie.  

Packera szczerze odradzam. Pierwsze 20ha zasiałem i na szczęście dało się zamienić u dealera na rurę. Skrobaki odchodzą, zabetonuje się i potem tylko hamują skrobaki 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

29 minut temu, DANDYS napisał:

a który pług lepszy unia tur czy z agromasza? siewnik hassia czy amazone d7 ? 

2013 rok, jeszcze pierwsze lemiesze, trzecie dłuta założyłem jesienią 

IMG_20220525_175908.jpg

drogie? ładnie kryje? c385 da radę?

Opublikowano
4 minuty temu, Dziad932 napisał:

Nie tylko u takiej biedoty jak ja i tanich ciągnikach;) 

@Agrest @PRIMO też użytkują/użytkowali , a jakie sprzęciory mają 🤷‍♂️

Hodowca trzody chlewnej praktycznie obrabiał to samo pole co teraz ma Ursusem c 360 i case jx 70

Teraz ma jeszcze claas i steyr

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Rysiek głupoty gadasz. Albo specjalnie bo gul już skacze 😁 nie mąć chłopu.

Przy płytkiej uprawie 3cm albo po ściernisku płytko, po rurowym są rowki, ale do siewu po zimowej orce trzeba zapuścić go na te 7cm co najmniej. Wtedy przy 10km/h rurowy zabiera ze sobą ziemię i wszystko jest gładko. Ale nie takie jego zadanie. Przede wszystkim ma w jakimś stopniu zagęścić, ma być zruszone głębiej, ale od razu zagęszczone żeby nie utopić ziarna. Daszek, ceownik zrobi to lepiej, ale na piachu tonie.  

Packera szczerze odradzam. Pierwsze 20ha zasiałem i na szczęście dało się zamienić u dealera na rurę. Skrobaki odchodzą, zabetonuje się i potem tylko hamują skrobaki 

Nie wszystkie pakery są złe, mi tam nic nie odchodzi, skrobaki spełniają swoje zadanie.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

A skąd Ty to wiesz 🤔

Może ma córkę 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

widzę tylko operator do zmiany, jezdzi slalomem 😄🤣

Pług wchodził tylko dzięki siłowej 

IMG_20211126_131656.jpg

Orka 30+ letniej łąki 

Zaraz zrezygnowałem bo ciągnik i na 3 skiby zamiast ciągnąć to podskakiwał

IMG_20200831_183336.jpg

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Dziad932 napisał:

Bogate to i wybredne 😉

A dej spokój... Przyszła by normalnie pojeździć w ciągniku a nie wygląda tylko z za winkla co się dzieje 🤭 

Przecież ja nie gryzę 😉😉😉

Edytowane przez TheraRolnik
  • Haha 3
Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Susza mieszanka gorzowska 

IMG_20220526_084138.jpg

W takim pytlu to powinno trochę lepiej wyglądać 

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A dej spokój... Przyszła by normalnie pojeździć w ciągniku a nie wygląda tylko z za winkla co się dzieje 🤭

Staraj się nie uśmiechać 😂

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

A dej spokój... Przyszła by normalnie pojeździć a nie wygląda tylko z za winkla co się dzieje 🤭 

Przecież ja nie gryzę 😉😉😉

To samo mówił mi mój kocur jak wrócił z wypadu na kotki.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

To samo mówił mi mój kocur jak wrócił z wypadu na kotki.

Dawid podobno ma braki w uzębieniu, no to i jak ugryźć? 🤔

11 minut temu, Karol6130 napisał:

Pług nie chciał się wcale zagłębiać

80 koni miało naprawdę tu co robić 

Kamieni Mus nakłaść jak mój sąsiad. Większy problem jest jak się "pcha" niż nie chce wejść pług 

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Ale ładny deszcz tylko szum🌧🌧🌧

a weś nie gadaj , w białym ulewa że kałuże stały a kilkanaście km od miasta na 2cm ziemia przemoczona w kartoflach 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v