Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gregor ,coś pisałeś o ,,założeniu'' 3 koni w jedne lejce ,mialeś to ,, szczęście'' samemu upiąć je w uprzęże [ założyć szleje] i podpiąć je do jakiejś maszyny ?                    Tu piszecie ,jak nie ma fazy to machlojka z drugiej i ok . Jak na  ,,chalupę '' to jeszcze ok ,ale jak 3 fazy non stop,jak u krowiarza to już nie fajnie  Z  wieczora dojarkę na plukaniu wyłączyło , do elektrykow nie szło dodzwonić się ,automat nie rozumiał miejscowości ,,ale coś po 22 żona dodzwoniła się bezpośrednia ,obiecali że w dzień zrobią . Po 3 patrzę prąd jest . CHWAŁA TYM SLUŻBOM CO MUSZĄ za***rdalać NOCĄ W TAKĄ POGODĘ.👍 

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Strongman napisał:

po części jego winna bo gdzie na polach trzymać taki drogi nawóz, powinien być gdzieś przy budynkach a nawet pod kłódko, niech się cieszy ze mu nie ukradli tylko nauczyli żeby pilnował.

Ty widzisz co Ty piszesz ? 

-2 cicho i spokojnie. 

• Like 2
Opublikowano

W d*pę może wsadzić  ten nawóz i korkiem zatkać . U mnie traktor przy pryzmie stoi ,z 30 m od drogi ,i już kt,oryś rok non stop i żadna kur.. paliwa nie spuścila ,wczoraj patrze ,jeszcze 2 przekażniki nie zabrane ,a z drogi widać . Jak nie jesteś h*j.. ,to swój ci nie naburaczy .

• Like 2
Opublikowano

@radekz200możesz jeszcze do tego gościa zadzwonić też robią pod klientów 

Screenshot_20220118_065658_com.android.contacts.jpg

6 minut temu, kizak napisał:

W d*pę może wsadzić  ten nawóz i korkiem zatkać . U mnie traktor przy pryzmie stoi ,z 30 m od drogi ,i już kt,oryś rok non stop i żadna kur.. paliwa nie spuścila ,wczoraj patrze ,jeszcze 2 przekażniki nie zabrane ,a z drogi widać . Jak nie jesteś h*j.. ,to swój ci nie naburaczy .

Ukrasc ukradną nawet potrafią pompe od beczki odkręcić i zaebac ale z tym nawozem to po złości 

Opublikowano

Komuś musiał zaleść za skórę. Jak to mam zasadę, jestem neutralny wobec ludzi- czy mnie denerwuje czy z flaszką przychodzi to wszystkich staram się traktować z szacunkiem. Nie wszyscy myślą jak ja i możemy się nie zgadzać ale szacunek do siebie trzeba mieć.

Opublikowano
45 minut temu, szymon09875 napisał:

Ty widzisz co Ty piszesz ?

Tak ale okazja czyni złodzieja a strzeżonego pan bug strzeże.U nas to nawet stogi ze słomą to robią z dala od drug i wmiare przy budynkach bo komuś coś palnie popije i podpali.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, stempos1980 napisał:

No nie źle , ale d 55 lepsza bo na 3 strony kiper 

4 minuty temu, Strongman napisał:

Tak ale okazja czyni złodzieja a strzeżonego pan bug strzeże.U nas to nawet stogi ze słomą to robią z dala od drug i wmiare przy budynkach bo komuś coś palnie popije i podpali.

Co ty kolego  tam na zachodzie to już nie wierzą w Boga. Widzisz w niedzielę to liczy się tylko mamona i robota 🙂 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

W bezpiecznej odległości od budynków.

6 minut temu, Ursus932 napisał:

No nie źle , ale d 55 lepsza bo na 3 strony kiper 

Co ty kolego  tam na zachodzie to już nie wierzą w Boga. Widzisz w niedzielę to liczy się tylko mamona i robota 🙂 

Te przysłowie mówi o ,,wzmożona ostrożność gwarantuje większe bezpieczeństwo,,

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

W bezpiecznej odległości od budynków.

Te przysłowie mówi o ,,wzmożona ostrożność gwarantuje większe bezpieczeństwo,,

Panie no tak jest z tym przysłowiem 👍 

Opublikowano (edytowane)

U mnie we wsi złodziej i pijaków niema ale przejazdem ktoś może jechać spodoba się coś,kiedyś stertę podpalili na polach z zabawy wracali,a w bżze narodzenie jednemu qłada ukradli a z tydzień wcześniej nie daleko motor, a bywało ze i krowę z pastwiska ukradli jak gdzieś było nie na widoku.

-1C i gołoledź na drodze.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, pawel885 napisał:

tarpan diesel 3 ślady zostawia fabrycznie go tak zmajstrowali  

Tam nie ma co jakości się spodziewać, później w fabryce tarpana transportery składali. Polonezy te 1.9 też gięło. Podloznice wysiadały po znacznym przebiegu i silnik szedł w następnego poloneza 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v