Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A po co, smycz, kojec, karmić jakimiś cudami. Żaden tam przyjaciel. 

Opublikowano
Bananek napisał:

No i na fajrant wpadło 25 bel sianka. Z 10 lat nie robiłem, w tym roku drugi pokos cały tak biorę. Kilka działek skosze, rozbiję, w międzyczasie kolejne skosze, zbiorę wcześniejsze i tak się z tym pierdzielę cały tydzień. No nic, jak za dawnych czasów.

my dziś 40 z trzeciego i po niedzieli też z tyle będzie a roboty przy tym 🙆‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

Jeszcze się trochę pozastanawiaj to napewno będzie 😂😂

Powiedział bym tutaj przysłowie  niedźwiedzie  ze prawdziwych kolegów  poznaje się....... 

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Przecież kupił, mniej czekał niż Ty za pronarką

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

sponsorzy hojni jak pieron byli

to spore składki chyba płacicie 

2 godziny temu, 6465 napisał:

A to są HD na 230v? 

seria HD5 i HD6 oraz starsze niektóre modele

2 godziny temu, Bukat82 napisał:

Ja patrząc na mojego somsiada to zaczyna o równych powiedzmy a kończy o tej na ile ma siłę się z tym uwinąć raz szybciej a raz wolniej.

Krowy, cielęta po stodołach stoją, szopach, pod plandekami. 

Trójka dzieci, najstarsza poszła nie wiadomo gdzie, syn mózg ma zeżarty od dopalaczy i jedna dziołszka jest to jeszcze bawią jej dzieci.

u znajomego to samo , najstarszy jak zaliczył wpadkę z koleżanką ze szkoły to zwiał do miasta i czasem na sezonowe prace wpada jak trzeba za kółkiem w dużym klimatyzowanym ciągniku pojeździć  , młodszy też szuka okazji aby się na dobre wyrwać i od tego odciąć choć na odczepnego do szkoły rolniczej poszedł a najmłodszy w zeszłym roku u komunii był to tez w sumie jeszcze nie wie co bedzie w zyciu robił

2 godziny temu, livebird napisał:

Haha chłopy może głupie pytanie ale zadam,  czy lucerne i trawe z lucerną powiedzmy jakies 0.5ha zgrabiano na paski zetne sieczkarnią do kukurydzy jednorzędową mengele 200 mb nie bedzie sie owijało na te bebny wciągające i noże?  

nie ryzykowałbym ,konstrukcja i układ noży jak w 350 może do trawy by się nadał ale jakiś normalny podbierak do traw by się przydał a nie wynalazki

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

ani jaj nie niesie ani mięsa ... z tego nie ma.

jaja to wyliże aż sie swiecą a z tym brakiem mięsa to bym polemizował , chińczycy i wietnamczycy uważają co innego

Edytowane przez konteno
  • Thanks 1
Opublikowano
57 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie szczekanie psa to coś nie do przyjęcia u siebie, gotowanie jakichś kasz albo kupowanie specjalnego żarcia zresztą też. 

Raz w tygodniu do ubojni jeżdżę psu po mięcho. Jak tam pan uważasz. Twoja sprawa. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Bukat82 napisał:

E jeny jeny jaki piekny 😁

piękny to byłby u mnie w żołądku a tak się tylko ślinię do monitora

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

to spore składki chyba płacicie 

Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Sponsorzy. My płacimy raz w roku 40zł + 4zł od każdej rodziny ubezpieczenie. Wstęp na imprezę dla członków koła 10zł.

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Raz w tygodniu do ubojni jeżdżę psu po mięcho. Jak tam pan uważasz. Twoja sprawa. 

Bardzo nie lubię zarówno psów jak i kotów. Powiedziałem już dawno nie tym zwierzętom u siebie.

Opublikowano
10 minut temu, DANDYS napisał:

jakbym miał tak sie prosić to bym wolał jechać już sam..

A no. Tak z drugiej strony to się i trochę Radkowi nie dziwię. Różni są ludzie. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Piękne górki 👍

IMG_20220820_152532.jpg

ciekawe ile w głęboschu by pokazało spalania?

2 godziny temu, radekz200 napisał:

Zamiennik czy original? Koncowki

u mnie nic z tych rzeczy 

IMG_20220820_182715.jpg

ale w myśl zasady że biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy to tylko oryginał 

13 minut temu, danielursus3p napisał:

Raz w tygodniu do ubojni jeżdżę psu po mięcho

kawał diabła do wykarmienia , ile to kilo i złotówek idzie na samo żarcie ? 

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, DANDYS napisał:

jakbym miał tak sie prosić to bym wolał jechać już sam..

Kupiłem  bliżej 

15 minut temu, danielursus3p napisał:

A no. Tak z drugiej strony to się i trochę Radkowi nie dziwię. Różni są ludzie. 

Ja też  mu nie mam za złe 

A po drugie  to ja nie jestem  różny  ludź u mnie  słowo droższe  pieniędzy, a z właścicielem mówisz że  kolega ma daleko  i jak wszystko  ok  to przyjeżdża  lawetą  masz,  mój  numer gorąca linia i temat zamknięty 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, konteno napisał:

kawał diabła do wykarmienia , ile to kilo i złotówek idzie na samo żarcie ? 

Przysłowiową flaszkę. Znajomy handlarz bydłem mi łatwi. Około pół kilo na dobę zżera. Wilczki nie powinny się przejadac. Dostaje i sucha karmę i mięcho

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Kupiłem  bliżej 

Ja też  mu nie mam za złe 

A po drugie  to ja nie jestem  różny  ludź u mnie  słowo droższe  pieniędzy, a z właścicielem mówisz że  kolega ma daleko  i jak wszystko  ok  to przyjeżdża  lawetą  masz,  mój  numer gorąca linia i temat zamknięty 

Nie no tak. Ja jak komuś coś oglądam czy doradzam to spojrze swoim okiem, podpowiem co nieco, a decyzji czy kupować na 100% czy na 50 bo się trochę cykam to już bym nikomu nie doradził. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v