Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

W aucie.

Około 18km.

Szacowany czas 3-4h🤦‍♂️

A widzi ty, nie zapytasz się pan mnie jak objechać wcześnij to tera stój :P

Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Czyli tak jak myślałem że była i 3 z przodu. 

Ciekawe co z tymi co to myśleli że 1000 będą brać 

Pewnie jechali tak jak wszyscy, raczej wątpie że się nie wypuszczali na roboty

Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

@Bananek Co ciekawego jest na Litwie? U nas jakiś czas temu był szał Słowacji, ale teraz to zupełnie nieopłacalna podróż. 

Ja jak pojechałem na Litwę co prawda służbowo to nie widziałem nic ciekawego, aczkolwiek samo zobaczenie innego kraju i infrastruktury było ciekawe ;)

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał:

@danielursus3p

Ciekawe czy sieczkarnia 1100 przekroczy z odwozem. 

Z 1300 z gnieceniem albo 1400 to mogą chcieć. 

To jednak jest usługa dodatkowa i trudniej o pracownika na pryzme 

Raczej pewno nie. Choć kto wie, ale wątpliwa sprawa, biją się o robotę więc..

Opublikowano
hubertb napisał:

7 minut temu, Bananek napisał:

Taki bukiet ze zbóż i plonów

Podobne mają zwyczaje do naszych widać że stanowiliśmy kiedyś jedno państwo. 

Wilno to polska. Tam nawet języka znać nie trzeba żeby się dogadać. Zawsze jak tam zajezdzalismy to po polsku mówiliśmy czy to knajpa czy pamiątki czy zwiedzanie.

• Like 1
Opublikowano

Na Słowacji też gówno jest, miejscami to bida aż piszczy. Zwłaszcza na wsiach. Jednak np. w Zimie na narty polecam Słowackie wyciągi. Są do tego wszystkiego dużo lepiej przygotowani. 

3 minuty temu, Bananek napisał:

Wilno to polska

Podobnie było we Lwowie, bardzo dużo ludzi nie tylko mówiło po Polsku ale również pisało i czytało. 

Opublikowano

Od nas co ma fenda 5220 w tym roku pewnie będzie kosił kukurydzę z odwozem. 

Kupił case i jakąś obietościową. 

Do tej pory tylko kosił samą sieczkarnią, ale chłopy postawili w okolicy sprawę jasno, albo dajesz jeden zestaw, albo sory ale idę gdzie do innego 

Jakby dwóch handlarzy wróciło do koszenia to stawki by były całkiem przyjemne dla klienta 

Opublikowano
17 minut temu, danielursus3p napisał:

A widzi ty, nie zapytasz się pan mnie jak objechać wcześnij to tera stój :P

Z zeszłego roku pamiętam że tam trzeba było nie jechać do samego Gdańska, tylko wcześniej odbić z autostrady w prawo, i wioskami dojechać

W 3 godziny z domu do Gdańska można się wyrobić 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Od nas co ma fenda 5220 w tym roku pewnie będzie kosił kukurydzę z odwozem. 

Kupił case i jakąś obietościową. 

Do tej pory tylko kosił samą sieczkarnią, ale chłopy postawili w okolicy sprawę jasno, albo dajesz jeden zestaw, albo sory ale idę gdzie do innego 

Jakby dwóch handlarzy wróciło do koszenia to stawki by były całkiem przyjemne dla klienta 

Teraz każdy wygodny, bo z tymi odrobkami to wiadomo jak jest. A druga sprawa syp na te taczki, chłopy niektóre i ugniesc nie mają czym 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, danielursus3p napisał:

Teraz każdy wygodny, bo z tymi odrobkami to wiadomo jak jest. A druga sprawa syp na te taczki, chłopy niektóre i ugniesc nie mają czym 

W tamtym tygodniu bylem za ciagnikem w okolicach Melgwi-to facet mówił że sąsiad 2 tys mu powiedział.. może z folią na okrycie🤔. 🤷

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Te te te w tych sprawach   to w pełni możliwości i w rozkwicie 😁, a nie starszy 

Wy kawalery to  do nas żonatych startu nie mata w tych sprawach @6465 @PRIMO @Agrest i inni  potwierdzą No i Bananek tyż 

Święte słowa. ☝️🤨

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Ile teraz za 80 trzeba dać ? Pamiętam czasy że super stan 10 tys kosztował. 

Powiem Ci Hubercik że 25 to nie wiem czy coś godnego znajdziesz.On to sam nie wie czego chce.

Wkoncu to mu 1012 opchne🤦

• Thanks 1
Opublikowano

Cześć 

Jak jest zbytem Cielaków Hereford i Angusa?, Bo z limousine jest łatwy zbyt 

Co sądzicie o jałówce SM? 

Jaka jest różnica cenowa przy cielakach 6 msc - 10 msc, a jaka przy bykach 18 msc - 30 msc chodzi mi o wyżej wymienione rasy, czy to groszowa sprawa cenowa czy to jest nawet 2 zł wieciej za lm. Pytam bo głównie umnie sa HO i MM pojedyncze sztuki Sm dokładnie dwie sztuki. 

Z góry dziękuję za odpowiedź 

Opublikowano
1 minutę temu, 12345678900 napisał:

Cześć 

Jak jest zbytem Cielaków Hereford i Angusa?, Bo z limousine jest łatwy zbyt 

Co sądzicie o jałówce SM? 

Jaka jest różnica cenowa przy cielakach 6 msc - 10 msc, a jaka przy bykach 18 msc - 30 msc chodzi mi o wyżej wymienione rasy, czy to groszowa sprawa cenowa czy to jest nawet 2 zł wieciej za lm. Pytam bo głównie umnie sa HO i MM pojedyncze sztuki Sm dokładnie dwie sztuki. 

Z góry dziękuję za odpowiedź 

Pytaj w ,,cenach bydła ''

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Wkoncu to mu 1012 opchne🤦

No i niezły pomysł. Generalnie 80 to ja bym kupował najtańszą i remontował. Nie ma sensu szukanie "ładnej" naj nowsza 85 to 83 rok. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v