Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

W aucie.

Około 18km.

Szacowany czas 3-4h🤦‍♂️

A widzi ty, nie zapytasz się pan mnie jak objechać wcześnij to tera stój :P

Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Czyli tak jak myślałem że była i 3 z przodu. 

Ciekawe co z tymi co to myśleli że 1000 będą brać 

Pewnie jechali tak jak wszyscy, raczej wątpie że się nie wypuszczali na roboty

Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

@Bananek Co ciekawego jest na Litwie? U nas jakiś czas temu był szał Słowacji, ale teraz to zupełnie nieopłacalna podróż. 

Ja jak pojechałem na Litwę co prawda służbowo to nie widziałem nic ciekawego, aczkolwiek samo zobaczenie innego kraju i infrastruktury było ciekawe ;)

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał:

@danielursus3p

Ciekawe czy sieczkarnia 1100 przekroczy z odwozem. 

Z 1300 z gnieceniem albo 1400 to mogą chcieć. 

To jednak jest usługa dodatkowa i trudniej o pracownika na pryzme 

Raczej pewno nie. Choć kto wie, ale wątpliwa sprawa, biją się o robotę więc..

Opublikowano
hubertb napisał:

7 minut temu, Bananek napisał:

Taki bukiet ze zbóż i plonów

Podobne mają zwyczaje do naszych widać że stanowiliśmy kiedyś jedno państwo. 

Wilno to polska. Tam nawet języka znać nie trzeba żeby się dogadać. Zawsze jak tam zajezdzalismy to po polsku mówiliśmy czy to knajpa czy pamiątki czy zwiedzanie.

• Like 1
Opublikowano

Na Słowacji też gówno jest, miejscami to bida aż piszczy. Zwłaszcza na wsiach. Jednak np. w Zimie na narty polecam Słowackie wyciągi. Są do tego wszystkiego dużo lepiej przygotowani. 

3 minuty temu, Bananek napisał:

Wilno to polska

Podobnie było we Lwowie, bardzo dużo ludzi nie tylko mówiło po Polsku ale również pisało i czytało. 

Opublikowano

Od nas co ma fenda 5220 w tym roku pewnie będzie kosił kukurydzę z odwozem. 

Kupił case i jakąś obietościową. 

Do tej pory tylko kosił samą sieczkarnią, ale chłopy postawili w okolicy sprawę jasno, albo dajesz jeden zestaw, albo sory ale idę gdzie do innego 

Jakby dwóch handlarzy wróciło do koszenia to stawki by były całkiem przyjemne dla klienta 

Opublikowano
17 minut temu, danielursus3p napisał:

A widzi ty, nie zapytasz się pan mnie jak objechać wcześnij to tera stój :P

Z zeszłego roku pamiętam że tam trzeba było nie jechać do samego Gdańska, tylko wcześniej odbić z autostrady w prawo, i wioskami dojechać

W 3 godziny z domu do Gdańska można się wyrobić 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Od nas co ma fenda 5220 w tym roku pewnie będzie kosił kukurydzę z odwozem. 

Kupił case i jakąś obietościową. 

Do tej pory tylko kosił samą sieczkarnią, ale chłopy postawili w okolicy sprawę jasno, albo dajesz jeden zestaw, albo sory ale idę gdzie do innego 

Jakby dwóch handlarzy wróciło do koszenia to stawki by były całkiem przyjemne dla klienta 

Teraz każdy wygodny, bo z tymi odrobkami to wiadomo jak jest. A druga sprawa syp na te taczki, chłopy niektóre i ugniesc nie mają czym 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, danielursus3p napisał:

Teraz każdy wygodny, bo z tymi odrobkami to wiadomo jak jest. A druga sprawa syp na te taczki, chłopy niektóre i ugniesc nie mają czym 

W tamtym tygodniu bylem za ciagnikem w okolicach Melgwi-to facet mówił że sąsiad 2 tys mu powiedział.. może z folią na okrycie🤔. 🤷

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Te te te w tych sprawach   to w pełni możliwości i w rozkwicie 😁, a nie starszy 

Wy kawalery to  do nas żonatych startu nie mata w tych sprawach @6465 @PRIMO @Agrest i inni  potwierdzą No i Bananek tyż 

Święte słowa. ☝️🤨

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Ile teraz za 80 trzeba dać ? Pamiętam czasy że super stan 10 tys kosztował. 

Powiem Ci Hubercik że 25 to nie wiem czy coś godnego znajdziesz.On to sam nie wie czego chce.

Wkoncu to mu 1012 opchne🤦

• Thanks 1
Opublikowano

Cześć 

Jak jest zbytem Cielaków Hereford i Angusa?, Bo z limousine jest łatwy zbyt 

Co sądzicie o jałówce SM? 

Jaka jest różnica cenowa przy cielakach 6 msc - 10 msc, a jaka przy bykach 18 msc - 30 msc chodzi mi o wyżej wymienione rasy, czy to groszowa sprawa cenowa czy to jest nawet 2 zł wieciej za lm. Pytam bo głównie umnie sa HO i MM pojedyncze sztuki Sm dokładnie dwie sztuki. 

Z góry dziękuję za odpowiedź 

Opublikowano
1 minutę temu, 12345678900 napisał:

Cześć 

Jak jest zbytem Cielaków Hereford i Angusa?, Bo z limousine jest łatwy zbyt 

Co sądzicie o jałówce SM? 

Jaka jest różnica cenowa przy cielakach 6 msc - 10 msc, a jaka przy bykach 18 msc - 30 msc chodzi mi o wyżej wymienione rasy, czy to groszowa sprawa cenowa czy to jest nawet 2 zł wieciej za lm. Pytam bo głównie umnie sa HO i MM pojedyncze sztuki Sm dokładnie dwie sztuki. 

Z góry dziękuję za odpowiedź 

Pytaj w ,,cenach bydła ''

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Wkoncu to mu 1012 opchne🤦

No i niezły pomysł. Generalnie 80 to ja bym kupował najtańszą i remontował. Nie ma sensu szukanie "ładnej" naj nowsza 85 to 83 rok. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v