Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

dobry dzień wszystkim. 

ech wschód słońca jest zbyt pięknym zjawiskiem żebym miał go codziennie oglądać. 🙄

Opublikowano
7 godzin temu, konteno napisał:

jestem w ciągu tygodnia ponad 40 godzin w miejscu gdzie można zgłupieć z dobrobytu i nie wiem czy dla jakiejś kiedyś naprawdę nie zgłupieję , także na razie mów za siebie

Też byłem na zakładzie średnio 40 godzin tygodniowo, na dwie zmiany swego czasu. Kobiety młodsze i starsze się tam kręciły ale nie zgłupiałem... A teraz to już się nie dam.

7 godzin temu, hubertb napisał:

Czeka was cała wiosna pod znakiem Sampo. Mnie tylko ciekawi pomysł wybierania wiaderkiem zboża z zbiornika w kombajnie kto na to wpadł? 

Ryba chyba nawet mniej zdziwiona jest. 

Gdzie tam wiosna. W czerwcu się coś zacznie. I czytaj ze zrozumieniem bo z tym masz często problem - nie ze zbiornika a ze ślimaka który wychodzi ze zbiornika. Jak na nim w miarę nie ma obciążenia i na rurze też to idzie. 

Opublikowano

A moze juz spory luz na krzyżakach? Strzela cos jak załączasz wysyp? Ja w bizonie mam tak ze pod obciazeniem jest stukniecie ale.wysypuje normalnie,ale wiem ze luzy na łożyskach. Na pusto jak przekrecam tu na łączeniu rura-zbiornik to te zeby w jednym punkcie mają opór. A probowaliscie zapelniac tylko do polowy albo mniej i próbować sypac?

@Łolek zeby moja mnie gdzies chciala wyciągnąć, myslalem zeby z dzieciakami pojechać do magicznych ogrodow albo farmy iluzji, a sie okazalo ze dzisiaj na jakies przedstawienie zapisala dzieciaki na 16. Ehhh,za tydzien klepie caly weekend w robocie, 15 może gdzies sie wyrwiemy

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A moze juz spory luz na krzyżakach? Strzela cos jak załączasz wysyp? Ja w bizonie mam tak ze pod obciazeniem jest stukniecie ale.wysypuje normalnie,ale wiem ze luzy na łożyskach. Na pusto jak przekrecam tu na łączeniu rura-zbiornik to te zeby w jednym punkcie mają opór. A probowaliscie zapelniac tylko do polowy albo mniej i próbować sypac?

No przypuszczamy, że tam tkwi problem bo strzela i gruchocze i przy połowie i przy całym zbiorniku. 

Jak to mawiała Baśka Kwarc - "tym się k*rwa trzeba zająć, nie ma opcji".

• Like 2
Opublikowano

Pioter ważne że plony dał radę zebrać. Teraz będziecie mieli czas go zrobić na lale i kilka sezonów będzie ino śmigał. Śmieją się że spółek a ja mam wspólne trzy maszyny a miałem 4 i z sąsiadem super się dogadujemy,nigdy nie było zgrzytu.

Opublikowano
9 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Łolek zeby moja mnie gdzies chciala wyciągnąć, myslalem zeby z dzieciakami pojechać do magicznych ogrodow albo farmy iluzji, a sie okazalo ze dzisiaj na jakies przedstawienie zapisala dzieciaki na 16. Ehhh,za tydzien klepie caly weekend w robocie, 15 może gdzies sie wyrwiemy

Przecież  Ty żyjesz na farmie iluzji.

Ciągle się łudzisz, że teść Cię zaakceptuje🤣🤣🤣😜😜😜

Opublikowano

Znaczy moje dzieci i jego wnuczki, bawią się razem to takie też wspólne 😁

6 minut temu, Karol6130 napisał:

Tomek, Ty to i masz wspólne dzieci 

A nad czym tu myśleć ważne że zdrowe i do mnie podobne 😁

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Przecież  Ty żyjesz na farmie iluzji.

Ciągle się łudzisz, że teść Cię zaakceptuje🤣🤣🤣😜😜😜

Dobre to. Tesciowa mu ostatnio nagadala żeby sie nie wtrącał i dal nam(mi i żonie) robic po swojemu. Stary juz sie nie pokazuje mi na oczy. Ja nie potrzebuje jego akceptacji po tym jak sie do mnie odzywa.

Opublikowano

A poza tym znam historię adoptowanych dzieci co po kilkunastu latach biologiczna  matka chciała je odzyskać. Dzieci miały już po kilkanaście lat i tuliły się do matki adopcyjnej i nie chciały wracać do biologicznej. " Nie ta matka co urodziła tylko ta co wychowała"

• Like 3
Opublikowano

U nas pytali się 30 latka czy nie chce szukać tej co go urodziła, powiedział że przecież on ma matkę 

11 minut temu, Bananek napisał:

Teraz dałeś do myślenia. 😉

Michał, a Ty masz wspólne dzieci? 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, 6465 napisał:

A poza tym znam historię adoptowanych dzieci co po kilkunastu latach biologiczna  matka chciała je odzyskać. Dzieci miały już po kilkanaście lat i tuliły się do matki adopcyjnej i nie chciały wracać do biologicznej. " Nie ta matka co urodziła tylko ta co wychowała"

Nie myliłem się mądry chłop z ciebie jest 

@Belaruss820moja żonka to ma ochotę na wyjazd gdzieś panie do jakiegoś ośrodka z basenem spa  masaże regeneracja itp

Byliśmy kiedyś tak 3 dni o i pęknie było polecam 

Edytowane przez Łolek
  • Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No przypuszczamy, że tam tkwi problem bo strzela i gruchocze i przy połowie i przy całym zbiorniku.

Dobre przypuszczenia ale kupcie sobie stetoskop zacznijcie w maju bo prawdopodobnie 80% łożysk jest do wymiany. Fajnie jak byś sobie instrukcje skołował. Bo zwykle chłopy pasy zakładają "podobne" a nie takie jak trzeba i potem jest przez to mnóstwo problemów. 

Opublikowano

Kawalerski udany. Dopiero do domu wracamy.

Wczoraj trochę pokropiło a dzisiaj ładne słoneczko świeci.

Panowie pytanie takie ile brać za godzinę koszenia rotacyjną 1,65m szerokość robocza i c360? Mam w tym tygodniu do koszenia z 10ha łąki doplatowca bo jego stary usługodawca zachorował i nie skosil.

300zł/ha myślałem dużo?mało(

Opublikowano
6465 napisał:

Pioter ważne że plony dał radę zebrać. Teraz będziecie mieli czas go zrobić na lale i kilka sezonów będzie ino śmigał. Śmieją się że spółek a ja mam wspólne trzy maszyny a miałem 4 i z sąsiadem super się dogadujemy,nigdy nie było zgrzytu.

jakie to maszyny? do spółki trzeba madrych i zgodnych ludzi

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

jakie to maszyny? do spółki trzeba madrych i zgodnych ludzi

Anka, sadzarka,troll. Był jeszcze opryskiwacz ale wyzionął ducha i teraz ma każdy swój. Ale jak większe pryskanie to sąsiad bierze mój bo mam większy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v