Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, Belaruss820 napisał:

@Bananekpisales ze landiniec na pompie siada? W zetorze chyba tez pompa do roboty,jak zgasnie to tez przez chwile.ma.ciezko zakrecic ale odpali, ale.podczas jazdy jakby go przymulało. Na dodatekmcos w przednim moscie zaczelo szukac podczas ruszania ze skreconych koł. I trzeba bedzie rozbierac a roboty mam dla niego sporo jeszcze

U mnie to ewidentnie pompa nieszczelna już. Tzn glowiczka. Jak zgasisz po pracy to możesz kręcić rozrusznikiem do usranej śmierci i nie załapie. Musi najpierw ostygnąć pompa, ja to studzę ją wodą jak trzeba na szybko. A jak mam czas to czekam aż ostygnie. 

Opublikowano

To jak mój landiniec. Tylko dodatkowo lał ropę na zewnątrz. No i czasem nie miał siły obrócić wałem. Ktoś stwierdził że mógł być przegrzany i puchł tłok. 

Opublikowano
9 godzin temu, malaczarna napisał:

Dalej nie pojmuje jak w tym wieku można odczuwać niechęć do kobiet

Współczesny świat jeszcze nas nie raz zadziwi.... 

Chociaż to są raczej zachowania stare i zawsze obecne. 

Opublikowano
Łolek napisał:

8 godzin temu, slawek74 napisał:

a bel ile z tych ha?

Ponad setka no może 110 ale słoma sieczka i średnica 130 

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Kto rano wstaje mf jeździ 👍

Prawda @Pafnucy, @Łolek

@6465, @Uziu92

@danielursus3p

Ty to masz zdrowie ja dopiero wstałem 

Dzień dobry wszystkim pracowitym iuczciwym

to nie za wiele tej słomy u mnie ze swojego zboża 70 bel z 3ha ale po ludziach to często 10 z ha nie ma 🤦‍♂️ i czasem trzeba się o jeździć jeszcze dzisiaj jak pogoda pozwoli młody sprasuje a ja zboże rozładuje i może coś zwiozę pewnie już ponad 400 jest ..

Opublikowano
Agrest napisał:

To jak mój landiniec. Tylko dodatkowo lał ropę na zewnątrz. No i czasem nie miał siły obrócić wałem. Ktoś stwierdził że mógł być przegrzany i puchł tłok. 

Mogło tak być. Wymiana tulei, tłoków i pierścieni by pomogła. Mój z kolei tego potrzebuje z innego powodu. Dmucha odmą. W tym roku zimą wezmę go trochę na warsztat.

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

to nie za wiele tej słomy u mnie ze swojego zboża 70 bel z 3ha ale po ludziach to często 10 z ha nie ma 🤦‍♂️ i czasem trzeba się o jeździć jeszcze dzisiaj jak pogoda pozwoli młody sprasuje a ja zboże rozładuje i może coś zwiozę pewnie już ponad 400 jest ..

jakby co to z owsianki bede miał , :D 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

to nie za wiele tej słomy u mnie ze swojego zboża 70 bel z 3ha ale po ludziach to często 10 z ha nie ma 🤦‍♂️ 

U jednego faceta było 30 belek 120 z ha pszenżyta, a kilka lat temu na tym samym kawałku było 40. Rekord jaki kiedykolwiek widziałem. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, slawek74 napisał:

Z żyta u mnie 1,7 ha 43 szt 

Że stałej Komory było by +10 

Jak dobra słoma to w godzinę koło 40 kulek można pykać 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

G... prawda, wstałem rano, i nie ma masseya, w dodatku pada deszcz, więc nawet motorem nie pojeżdżę 😔

Dawaj ten deszcz do mnie

Opublikowano

To Kurpie dziś balują?

Oj posypią się sztachety.

Najlepszego!!!

Opublikowano
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

Tu większość ubiera się u prady jada najlepsze posiłki pija najlepsze trunki, a przychodzi co do czego to daj piontaka

O to to 

Niech każdy patrzy w swoją miskę 

Ja na przykład wina nie lubię chyba że swojej roboty 

Ludzie dają setki za butelkę, a dla mnie to szajs to samo z łychą ble jak by się myszą w wódce utopiła za to bimber pychota 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, malaczarna napisał:

Sprzątaczek praczek i gotowaczek szukacie

jak kobieta albo pójdzie do do roboty zarobić na życie lepiej od chłopa albo będzie na wsi na traktorze ryć w ziemi za chłopa z jeszcze lepszymi rezultatami to nie ma problemu ,  ten model może być odwrócony 

Opublikowano
9 godzin temu, radekz200 napisał:

Kontento byłem wczoraj w twoich stronach 😛 to żniwa na całego 😛

moje strony? nie kojarzę tego miejsca

dziś święto więc łykend zmarnowany na postój ,ludzie naqrwiają korzystając z pogody , wielu 2 pokos wali razem ze żniwami i stąd zapierteges

9 godzin temu, Desperado napisał:

Ja pierdzielę, posłuszna? lepiej się nie żeńcie z takim podejściem.

nie jestem tak ustawiony finansowo by uzależniać od siebie kobietę , będąc na tym samym poziomie finansowym co koleżanki z pracy to za wiele nie podziałam , klepiąc razem taką samą biedę to chiba lepiej niech każdy klepie swoją w pojedynkę , większość miastowe albo takie co z dziadów panevky sie porobiły a wioską i zadupiem gardzą 

8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Gdzie Ty pracujesz że tyle kobiet tam? 

w lachonarium

Opublikowano
10 minut temu, PAN88 napisał:

Dawaj ten deszcz do mnie

Uwaga, będę przepychał chmurę widłami, łap na lasso 

2 minuty temu, konteno napisał:

nie jestem tak ustawiony finansowo by uzależniać od siebie kobietę , będąc na tym samym poziomie finansowym co koleżanki z pracy to za wiele nie podziałam , klepiąc razem taką samą biedę to chiba lepiej niech każdy klepie swoją w pojedynkę

Łatwiej z dwóch pensji np. chałupę ogrzać 

Ale każdy robi jak mu wygodnie 

• Like 3
Opublikowano

I micha tańsza gdy jest się we dwoje.

Lepsze 5000 z dwóch pensji, jak jedna 3000

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

To zależy od km od biogazowni do pola

110 i 80 za beczkę 12 000 l

Wyszło 5.9 beczki na ha.

Na olx oglasza sie jakis Rafał. To on Ci wozi? Oczywiscie Twoja lokalizacja

1 godzinę temu, Bananek napisał:

U mnie to ewidentnie pompa nieszczelna już. Tzn glowiczka. Jak zgasisz po pracy to możesz kręcić rozrusznikiem do usranej śmierci i nie załapie. Musi najpierw ostygnąć pompa, ja to studzę ją wodą jak trzeba na szybko. A jak mam czas to czekam aż ostygnie. 

Zetor nie mial problemów z odpalaniem(wiadomo zimą to oujeć idzie ale to u nich norma). Zaczęło sie w sianokosy,juz konczylem kosić łąki i akurat tak sie zlozylo ze wjechalem przodem w bruzde i zgasł. Chcialem odpalic to kwęknął raz i nie zagadał,odczekalem chwile i probuje znowu i zagadal od razu. Wczoraj podobna sytaucja tylko na obrotach go zdusilem bo za niskie byly a bele mialem na turze i tez zgasł,z kreceniem raz nie zagadał ale od razu kolejny raz zakrecilem to od strzala odpalił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v