Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Ile kosztuje takie sprzątanie?

Szczerze to nawet nie wiem. On kolega z pracy i sie tym.zajmuje jeszcze dodatkowo. Ale sprzatal audi a4 b7 w kombi to chyba 350zl wzial. Rozliczac sie bedziemy po wykonaniu pracy,ale mysle ze w tych 300zl sie zamkne. Mycie samochodu z zewnatrz i wewnatrz pranie foteli i tapicerki,polerka lamp.i powloka, odswiezenie plastikow wewnatrz i z zewnątrz.

• Thanks 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Szczerze to nawet nie wiem. On kolega z pracy i sie tym.zajmuje jeszcze dodatkowo. Ale sprzatal audi a4 b7 w kombi to chyba 350zl wzial. Rozliczac sie bedziemy po wykonaniu pracy,ale mysle ze w tych 300zl sie zamkne. Mycie samochodu z zewnatrz i wewnatrz pranie foteli i tapicerki,polerka lamp.i powloka, odswiezenie plastikow wewnatrz i z zewnątrz.

Tzw detailing. A to do sprzedaży szykujesz?

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

i spytaj , czym deske rozdzielczą napastowac żeby swoj blask wrócił,

• Like 1
Opublikowano

Detailerzy nie używają środków jednoetapowych. Co oznacza że na jedną deskę czy fotel stosują kilka specyfików+ narzędzia. Zakup tych środków to zwykle kwoty równe temu co trzeba dać za czyszczenie samochodu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Traktor sam jeździ 👍.  Ja w ferdusonie mam troszkę elektroniki i nie chciał bym wsiadać w całkowicie mechaniczny.

IMG_20220803_101416_1.jpg

Od jutra z siewem ruszamy, się skończy czysta praca w białej koszulce 😒

Opublikowano

rzepak bedzies sial ? u nas to przynajmniej za 2 -3 tygodnie .  w malopolsce mokrawo wiec nic sie nie bedzie kurzyc ,przynajmniej na chwile..

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

nie chce ktoś starego młynka do zboża? na korbe.

znajomy chce przesylka kurierem wchodzi w gre ??🤣, znajomy mi za darmo dawal ,nawet zaladowc chcial i nie wzialem..

5 godzin temu, DANDYS napisał:

tołpyga, mięsa jak ze świni 😄

bo nie umiesz przyrzadzic

4 godziny temu, DANDYS napisał:

Takie 3 talerze byly

IMG_20220803_065719.jpg

cebula ?? chyba ze to dla psa a dla ciebie to w worku 🤣,    cytryna kolego cytryna.

4 godziny temu, 6465 napisał:

Najbliżej to koło @Łolek będzie że 40km.

u nas stawow dostatek co kawaalek,praktycznie w kazdej wsia a za miedza to zatorski-setki hektarow wody.

kurna zamiast w pole to robie przecier pomidorowy z pomidorow prosto spod swidnika...moze mi nie zaszkodza.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Detailerzy nie używają środków jednoetapowych. Co oznacza że na jedną deskę czy fotel stosują kilka specyfików+ narzędzia. Zakup tych środków to zwykle kwoty równe temu co trzeba dać za czyszczenie samochodu. 

No on ma tego sporo,ogólnie mial dzialalnosc wczesniej,wulkanizacje i detailing. Teraz to juz robi jak ma czas bo ze mną pracuje na stacji. Ale ludzie zadowoleni są z efektów.

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Tzw detailing. A to do sprzedaży szykujesz?

Jeszcze musze sporo rzeczy w nim zrobic zeby byl na sprzedaż. Chcę go poprostu odswiezyc. Akurat mam tydzien wolnego,samochod zbytnio nie potrzebny a i kolega tez ma wolne to akurat zrobi. Jutro do odbioru ma byc.

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

i spytaj , czym deske rozdzielczą napastowac żeby swoj blask wrócił,

Ok

Opublikowano (edytowane)

też chcę, ogarnąć golfika ale ciężko bo.   Na budowie to się kurzy, i zaraz wszystko wciąga do srodka,

jeszcze pianki trzeba kupić, w progi najebać 🤣🤣🤣2008r a juz dziury w progach maskara

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano

Zaraz sobie dokoszę to co nie dał deszcz w sobotę, rozsieje poślad odmłynkowany z jęczmienia jarego do siewu i potalerzuję i taki będzie dzień

A jutro jak będzie słońce to będzie młocka.

Kurła jakby deszcz nadawali to by nie patrzeli że chmury a jak nadają upał to moźe poczekajmy😁

O człowieki 

1.5 ha doszło w dzierżawę co mam owies posiany, na następny rok też do siania.

Trzeba pofermentu nawieźdź i posiać łubin na poplon.

Trzeba jutro skosić owies i działać😎

Zara będę bamber😁

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zaraz sobie dokoszę to co nie dał deszcz w sobotę, rozsieje poślad odmłynkowany z jęczmienia jarego do siewu i potalerzuję i taki będzie dzień

A jutro jak będzie słońce to będzie młocka.

Kurła jakby deszcz nadawali to by nie patrzeli że chmury a jak nadają upał to moźe poczekajmy😁

O człowieki 

1.5 ha doszło w dzierżawę co mam owies posiany, na następny rok też do siania.

Trzeba pofermentu nawieźdź i posiać łubin na poplon.

Trzeba jutro skosić owies i działać😎

Zara będę bamber😁

Zara będę bamber😁  

Zaraz wykupisz pół wioski .

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Jaki to, daj jakieś foto?🤔

IMG_20220803_132154.jpg

IMG_20220803_132233.jpg

Opublikowano

Przyjaciel Putina twierdzi, że Rosja "chce negocjować". Mówi o "modelu szwajcarskim"

Były kanclerz Niemiec Gerhard Schroeder, będący bliskim przyjacielem Władimira Putina, spotkał się z nim w Rosji. 78-letni polityk uważa, że wojna w Ukrainie może wkrótce się zakończyć. Według Schroedera prezydent Federacji Rosyjskiej jest "gotowy do podjęcia rozmów negocjacyjnych".

Rosja chce negocjować

Zdaniem Schroedera skuteczne negocjacje Rosji i Ukrainy są możliwe, a dowodem na to ma być porozumienie dotyczące odblokowania eksportu ukraińskiego zboża z portów Morza Czarnego zawarte w zeszłym miesiącu przez oba kraje. — Pierwszym sukcesem jest porozumienie w sprawie zboża, być może można to powoli rozszerzyć na zawieszenie broni — mówił były kanclerz Niemiec

Jak by to się sprawdziło to już Polskę wyruchali solidnie .

Drogimi nawozami i innymi produktami aby tylko ceny nie spadły na płody rolne .

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Za piniędzy nie

Jak daja za uprawę by dopłaty wziąć to moźna wziąć, zawsze zostanie mna zachciewajki.

Tak powinno być 👍 A nie jeden przez drugiego przebija za dzierżawę aby podebrać i więcej...

• Like 1
Opublikowano
DANDYS napisał:

a ktoś może jakimś środkiem dobrym czyścił fotele w samochodzie?

K2 do mycia tapicerki jak dobrze pamiętam, efekt jak na domowe warunki bardzo dobry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v