Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Ile kosztuje takie sprzątanie?

Szczerze to nawet nie wiem. On kolega z pracy i sie tym.zajmuje jeszcze dodatkowo. Ale sprzatal audi a4 b7 w kombi to chyba 350zl wzial. Rozliczac sie bedziemy po wykonaniu pracy,ale mysle ze w tych 300zl sie zamkne. Mycie samochodu z zewnatrz i wewnatrz pranie foteli i tapicerki,polerka lamp.i powloka, odswiezenie plastikow wewnatrz i z zewnątrz.

• Thanks 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Szczerze to nawet nie wiem. On kolega z pracy i sie tym.zajmuje jeszcze dodatkowo. Ale sprzatal audi a4 b7 w kombi to chyba 350zl wzial. Rozliczac sie bedziemy po wykonaniu pracy,ale mysle ze w tych 300zl sie zamkne. Mycie samochodu z zewnatrz i wewnatrz pranie foteli i tapicerki,polerka lamp.i powloka, odswiezenie plastikow wewnatrz i z zewnątrz.

Tzw detailing. A to do sprzedaży szykujesz?

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

i spytaj , czym deske rozdzielczą napastowac żeby swoj blask wrócił,

• Like 1
Opublikowano

Detailerzy nie używają środków jednoetapowych. Co oznacza że na jedną deskę czy fotel stosują kilka specyfików+ narzędzia. Zakup tych środków to zwykle kwoty równe temu co trzeba dać za czyszczenie samochodu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Traktor sam jeździ 👍.  Ja w ferdusonie mam troszkę elektroniki i nie chciał bym wsiadać w całkowicie mechaniczny.

IMG_20220803_101416_1.jpg

Od jutra z siewem ruszamy, się skończy czysta praca w białej koszulce 😒

Opublikowano

rzepak bedzies sial ? u nas to przynajmniej za 2 -3 tygodnie .  w malopolsce mokrawo wiec nic sie nie bedzie kurzyc ,przynajmniej na chwile..

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

nie chce ktoś starego młynka do zboża? na korbe.

znajomy chce przesylka kurierem wchodzi w gre ??🤣, znajomy mi za darmo dawal ,nawet zaladowc chcial i nie wzialem..

5 godzin temu, DANDYS napisał:

tołpyga, mięsa jak ze świni 😄

bo nie umiesz przyrzadzic

4 godziny temu, DANDYS napisał:

Takie 3 talerze byly

IMG_20220803_065719.jpg

cebula ?? chyba ze to dla psa a dla ciebie to w worku 🤣,    cytryna kolego cytryna.

4 godziny temu, 6465 napisał:

Najbliżej to koło @Łolek będzie że 40km.

u nas stawow dostatek co kawaalek,praktycznie w kazdej wsia a za miedza to zatorski-setki hektarow wody.

kurna zamiast w pole to robie przecier pomidorowy z pomidorow prosto spod swidnika...moze mi nie zaszkodza.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Detailerzy nie używają środków jednoetapowych. Co oznacza że na jedną deskę czy fotel stosują kilka specyfików+ narzędzia. Zakup tych środków to zwykle kwoty równe temu co trzeba dać za czyszczenie samochodu. 

No on ma tego sporo,ogólnie mial dzialalnosc wczesniej,wulkanizacje i detailing. Teraz to juz robi jak ma czas bo ze mną pracuje na stacji. Ale ludzie zadowoleni są z efektów.

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Tzw detailing. A to do sprzedaży szykujesz?

Jeszcze musze sporo rzeczy w nim zrobic zeby byl na sprzedaż. Chcę go poprostu odswiezyc. Akurat mam tydzien wolnego,samochod zbytnio nie potrzebny a i kolega tez ma wolne to akurat zrobi. Jutro do odbioru ma byc.

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

i spytaj , czym deske rozdzielczą napastowac żeby swoj blask wrócił,

Ok

Opublikowano (edytowane)

też chcę, ogarnąć golfika ale ciężko bo.   Na budowie to się kurzy, i zaraz wszystko wciąga do srodka,

jeszcze pianki trzeba kupić, w progi najebać 🤣🤣🤣2008r a juz dziury w progach maskara

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano

Zaraz sobie dokoszę to co nie dał deszcz w sobotę, rozsieje poślad odmłynkowany z jęczmienia jarego do siewu i potalerzuję i taki będzie dzień

A jutro jak będzie słońce to będzie młocka.

Kurła jakby deszcz nadawali to by nie patrzeli że chmury a jak nadają upał to moźe poczekajmy😁

O człowieki 

1.5 ha doszło w dzierżawę co mam owies posiany, na następny rok też do siania.

Trzeba pofermentu nawieźdź i posiać łubin na poplon.

Trzeba jutro skosić owies i działać😎

Zara będę bamber😁

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zaraz sobie dokoszę to co nie dał deszcz w sobotę, rozsieje poślad odmłynkowany z jęczmienia jarego do siewu i potalerzuję i taki będzie dzień

A jutro jak będzie słońce to będzie młocka.

Kurła jakby deszcz nadawali to by nie patrzeli że chmury a jak nadają upał to moźe poczekajmy😁

O człowieki 

1.5 ha doszło w dzierżawę co mam owies posiany, na następny rok też do siania.

Trzeba pofermentu nawieźdź i posiać łubin na poplon.

Trzeba jutro skosić owies i działać😎

Zara będę bamber😁

Zara będę bamber😁  

Zaraz wykupisz pół wioski .

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Jaki to, daj jakieś foto?🤔

IMG_20220803_132154.jpg

IMG_20220803_132233.jpg

Opublikowano

Przyjaciel Putina twierdzi, że Rosja "chce negocjować". Mówi o "modelu szwajcarskim"

Były kanclerz Niemiec Gerhard Schroeder, będący bliskim przyjacielem Władimira Putina, spotkał się z nim w Rosji. 78-letni polityk uważa, że wojna w Ukrainie może wkrótce się zakończyć. Według Schroedera prezydent Federacji Rosyjskiej jest "gotowy do podjęcia rozmów negocjacyjnych".

Rosja chce negocjować

Zdaniem Schroedera skuteczne negocjacje Rosji i Ukrainy są możliwe, a dowodem na to ma być porozumienie dotyczące odblokowania eksportu ukraińskiego zboża z portów Morza Czarnego zawarte w zeszłym miesiącu przez oba kraje. — Pierwszym sukcesem jest porozumienie w sprawie zboża, być może można to powoli rozszerzyć na zawieszenie broni — mówił były kanclerz Niemiec

Jak by to się sprawdziło to już Polskę wyruchali solidnie .

Drogimi nawozami i innymi produktami aby tylko ceny nie spadły na płody rolne .

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Za piniędzy nie

Jak daja za uprawę by dopłaty wziąć to moźna wziąć, zawsze zostanie mna zachciewajki.

Tak powinno być 👍 A nie jeden przez drugiego przebija za dzierżawę aby podebrać i więcej...

• Like 1
Opublikowano
DANDYS napisał:

a ktoś może jakimś środkiem dobrym czyścił fotele w samochodzie?

K2 do mycia tapicerki jak dobrze pamiętam, efekt jak na domowe warunki bardzo dobry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v