Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

bo tera modne takie stare cegły np na ściance za telewizorem

a masz tak?

Opublikowano

Mi zostało 45% do dożynek.

Już sobie jaki urlop planowałem ale nic z tego. Wiśnie na drzewach, pogoda poprzesuwała terminy no i ta ebana róża już koloruje. Dojrzeje akurat w terminie ewentualnego wyjazdu. A jak się spóźnię ze zbiorem to zgnije.

I wychodzi że najlepszy miesiąc na wakacje to wrzesień lub październik.

Tylko że dzieciaki w szkole

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał:

Ty bo weźmie na poważnie i Ci pare cegieł zapierdzieli bo tera modne takie stare cegły np na ściance za telewizorem 😂

Pieniędzy trzeba dać i będzie spokoj

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ja nie wiem czy do połowy dobiłem 

U mnie 2godziny zostało żniw. Słomy nie zbieram to pujdzie szybko. 

2 minuty temu, Bananek napisał:

A u mnie dopiero wczoraj się zaczęły. Ale też wczoraj skończyły. 😉

To słomę zebrałeś czy nie zbierasz,?

Opublikowano
8 godzin temu, danielursus3p napisał:

To na takie problemy odpowiada MF. I tej marki będzie kolejny kombajn  de facto kombajn, którego każdy się boi jest prostszy i w budowie i elektronice jak jd i claas. Dajmy na to jd 2054, elektroniki każdy mówi nie ma  guzik prawda każdy schowek to elektronika, w mf jest jedna skrzynka, część w razie co można pominąć i jedziesz w jd niestety nie.. koszt naprawy w jd będzie znacząco większy. Komfort pomijam bo mf jebie konkurencje na głowę. 

U mnie moda na nh nie wiem czy dobre są czy jeden kupił to i drugi też 

Opublikowano

Witam panowie jest tu jakiś myśliwy? Od kiedy można strzelać do jelenia byka pod koniec sierpnia juz czy pozniej? Bo nie wiem czy grodzić  kukurydze czy nie bo sie ch*j przypierdolił już

Opublikowano

Radek ,nie wiem o co chodzi w poście powyżej, no ale nie przesadzaj, jedyna rzecz na którą Cię nie stać to skromność. Wszystko inne możesz mieć🤭🤭🤭😜😜😜🤣🤣🤣

Opublikowano
6465 napisał:

To słomę zebrałeś czy nie zbierasz,?

Dla mnie ziarnko ważniejsze. Jak ziarno na magazynie to już żniwa skończone. Myślałem, że więcej wody dało, w deszczomierzu 8 litrów. Ale na dziś pokazywali na cały dzień. Może w środę by sprasował jakby obwiało i można brać się za siew poplonu. W tym roku stawiam na gotową mieszankę poplonową. Im więcej strączkowych tym lepiej.

TheraRolnik napisał:

7 godzin temu, szymon09875 napisał:

Jak mogą być dożynki jak przodownik jeszcze nie wyjechał 🤣

O to to 👍

Dożynki będą jak ja skończę 🤭

Grudzień czy styczeń?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bananek napisał:

Dla mnie ziarnko ważniejsze. Jak ziarno na magazynie to już żniwa skończone. Myślałem, że więcej wody dało, w deszczomierzu 8 litrów. Ale na dziś pokazywali na cały dzień. Może w środę by sprasował jakby obwiało i można brać się za siew poplonu. W tym roku stawiam na gotową mieszankę poplonową. Im więcej strączkowych tym lepiej.

Kolega na z 15 ton grochu  bo już wymłócil 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Radek ,nie wiem o co chodzi w poście powyżej, no ale nie przesadzaj, jedyna rzecz na którą Cię nie stać to skromność. Wszystko inne możesz mieć🤭🤭🤭😜😜😜🤣🤣🤣

Nie raz to już nawet bym chciał być w podeszłym wieku po 50 tce 😛 wtedy to już w życiu nie wiele potrzeba, a tak człowiek młody i ma jeszcze tyle marzeń do spełnienia 

2 minuty temu, Łolek napisał:

Był SMS z Polmleku?

Opublikowano
Łolek napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

Po wiele?

Opublikowano
6465 napisał:

@Dziad932 weź no zawołaj tych kolegów co cię uświadamiali że teraz to wszystkie części do zachodnich maszyn w sklepie na półce leżą a najpuzniej na drugi dzień kurier przywiezie. Niech znajdą Danielowi ośkę do deutza.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

być w podeszłym wieku po 50 tce 😛 wtedy to już w życiu nie wiele potrzeba,

eeeee...

chcesz sie odkolegować?🤨

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Nie raz to już nawet bym chciał być w podeszłym wieku po 50 tce 😛 wtedy to już w życiu nie wiele potrzeba, a tak człowiek młody i ma jeszcze tyle marzeń do spełnienia 

Był SMS z Polmleku?

Nie wiem jak to jest, ale będąc po 40tce nie śpieszno mi do 50tki🤣

Z zapowiadanego pogodowego armagedonu spadło 16mm przez dwie doby.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v