Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A są tacy co dzwonią i ci gadają czemu tak drogo 🤦🤦

Ostatnio typ dzwonił i proponował 70zł to ciula wyśmiałem i już więcej nie zadzwonił 🤣🤣

2 minuty temu, HF86 napisał:

ja tak mogę powiedzieć, skoro chcesz. 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Dobrze tylko owsa niby masz w uj a na wadze wychodzi że to tylko 4t ;) 

No tak jest , ale lepsze 4 tony owsa z ha niż 5 pszenżyta 

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Albo bendiks Białystok

Szykuje mi się takie turne po Polsce Rzeszów->Gorzów wlkp-> Białystok. Na sama myśl mnie skręca, jednak pieniądze konkret. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Też bym go nie siał ale QQ u mnie to ciężki temat. 

Kukurydza tylko na kiszonkę mam.

Kumpel ze wsi namawia mnie na soje,ale skup daleko 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

kwalifikaty z zeszłego roku

Sprawdź datę, po dwóch latach siła kiełkowania jest bardzo niska. 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Kukurydza tylko na kiszonkę mam.

W najbliższym lesie do którego mam aż kilometr. Więcej dzika niż świń na wsi więc po co się denerwować. 

Opublikowano
6 minut temu, Dziad932 napisał:

pszenżyta 

Raz w życiu widziałem tą roślinę na okolicznych polach. Nawet nie wiem jak to się sieje. Żyto, jęczmień, owies, pszenica, rzepak, przy Wisłoku kukurydza. To u nas zobaczysz. Reszta np. wyka czy groch albo słonecznik to są rośliny których nikt tu praktycznie nie sieje. 

Opublikowano
hubertb napisał:

8 minut temu, Bananek napisał:

Albo bendiks Białystok

Szykuje mi się takie turne po Polsce Rzeszów->Gorzów wlkp-> Białystok. Na sama myśl mnie skręca, jednak pieniądze konkret. 

Od najgorszego do najlepszego miasta w Polsce. 😉

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

W najbliższym lesie do którego mam aż kilometr. Więcej dzika niż świń na wsi więc po co się denerwować. 

To mogę aby się domyślać, chodź w jednym roku kartofle mi pomogły ,,wyzbierać''... 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo wszystko chyba w workach 50kg.

Raczej 30kg. Siła kiełkowania zleżanego zboża może być nawet 50% trzeba sprawdzić przed siewem bo można się nieźle naciąć. 

3 minuty temu, Bananek napisał:

najgorszego do najlepszego

Od ch*jowego przez zadupie do stolicy disco polo. Trasa jest konkret i to jeszcze do zadupia jadę pociągiem. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Raczej 30kg. Siła kiełkowania zleżanego zboża może być nawet 50% trzeba sprawdzić przed siewem bo można się nieźle naciąć. 

Od ch*jowego przez zadupie do stolicy disco polo. Trasa jest konkret i to jeszcze do zadupia jadę pociągiem. 

To 50% to i tak nieźle. Pszenicy i tak trzeba 50kg a psiegożyta wolałbym 25 ale jak będzie 50 to będzie... Jeszcze się muszę o owies na przyszły rok do siania przypomnieć 🤔

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Baks00 napisał:

chodź w jednym roku kartofle mi pomogły ,,wyzbierać''... 

Mam aż 15arów owej uprawy a strzeżona ona jak granica z Białorusią. Płot pod prądem, drut kolczasty brakuje tylko fosy z krokodylami i zwodzonego mostu🤦‍♂️ Jednak przyzwyczajenie moich rodziców do "swojego ziemniaka" jest olbrzymie.

Edytowane przez hubertb
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Raz w życiu widziałem tą roślinę na okolicznych polach. Nawet nie wiem jak to się sieje. Żyto, jęczmień, owies, pszenica, rzepak, przy Wisłoku kukurydza. To u nas zobaczysz. Reszta np. wyka czy groch albo słonecznik to są rośliny których nikt tu praktycznie nie sieje. 

Jeden we wsi facelie sieje a w tym roku nawet słonecznik zasiał 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Pierdzielisz pan panie Marcinie.

Też mnie to zastanawia 🤷

Toć za pszenżyto lepsza cena niż za owies 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

I co na koniec śledzia będziesz pokuszal

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

I co na koniec śledzia będziesz pokuszal

Nie nie z Białegostoku już samolotem z powrotem na południe do Krosna. Generalnie podróż wygląda tak że po 10h w pociągu naprawiam Roysa u znajomego na co mamy 6-7h potem prysznic i zapierdalamy do Białegostoku naprawiać e-type. Potem on wraca do Gorzowa a ja skorzystam z okazji że kolega chciał sobie polatać i zbierze mnie z lotniska. Trochę to na wariackich papierach i żona po prostu pieje ze szczęścia ale CENA CZYNI CUDA.

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Nie nie z Białegostoku już samolotem z powrotem na południe do Krosna. Generalnie podróż wygląda tak że po 10h w pociągu naprawiam Roysa u znajomego na co mamy 6-7h potem prysznic i zapierdalamy do Białegostoku naprawiać e-type. Potem on wraca do Gorzowa a ja skorzystam z okazji że kolega chciał sobie polatać i zbierze mnie z lotniska. Trochę to na wariackich papierach i żona po prostu pieje ze szczęścia ale CENA CZYNI CUDA.

Skręć po drodze naprawić rozrusznik od lubelasa 😁

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Zawieź do Bartka na Jasieniec, lepszego fachowca od tych tematów w okolicy nie ma 

Chcesz numer???

No podeślij. On tam w tym sadzie mieszka? Taki nie za wysoki grubszy?

Opublikowano (edytowane)

Jego brat bliźniak kiedyś na stacji na Jasieńcu sprzedawał. Droga u niego na podwórku się kończy, czasem ciężki do gadki, ale ja go lubię, dużo mnie nauczył

Numer wyślę ci smsem

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v