Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@damian303 pytałeś o Tihope.

Sadzony jesień 2020 po zlikwidowanej porzeczce czerwonej.

Gdyby ręcznie go wyskubać to myślę że 6t by dał.

20220714_142702.jpg

20220714_150203.jpg

Opublikowano
szwagier24 napisał:

33 minuty temu, Uziu92 napisał:

na kopalni w koszelowce 330-340 zł

no jakieś 160-170 na tonie taniej jak na składzie

tak

mocno zielona tam u Ciebie w okolicy, zdjęcie jak by z wiosny.

to kilometr od kopalni, pewnie więcej tam padało.

Opublikowano (edytowane)

I wróciłem z tego Wilkołaza.

Ciężko się teraz jeździ dożo samochodów przybyło.

Pafnuncego i Grzesia nie było widać po drodze.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Uziu92 napisał:

slawek74 napisał:

Uziu92 napisał:

za małą przyczepę wziąłeś 🤪 ile tu tonów ? u nas chyba mniejsza różnica coś około 100zł nie opłaca jechać

5 ton, na rzepak wystarczy.

na zboża nie dajesz ?

Rolnik1973 napisał:

Interneta od rana wcale nie ma tylko połączenia alarmowe, albo brak usługi.

Trzeba kawałek od domu to coś tam łapie.

Dzwoniłem to jakieś problemy techniczne w okolicy.

Kurła najgorzej ze wdxystkie 4 nr w plusie, trzeba z jeden przenieść to by zawsze było z kąd wziąć rozsyłanie na resztę.

to gorsze od gradu suszy czy innego kataklizmu taki brak 🙆‍♂️🤦‍♂️🤪😁

Opublikowano

Widzę Wy tu śmiechy chichy:ph34r: , a ja pracuje , za chwilę montuje głowice 🙂

A bizon jeszcze śpi 🤨

IMG20220714150944.jpg

Opublikowano
Dziad932 napisał:

Widzę Wy tu śmiechy chichy:ph34r: , a ja pracuje , za chwilę montuje głowice 🙂

A bizon jeszcze śpi 🤨

IMG20220714150944.jpg

żadne śmichy 5m 3 betonu rozgarnięte inseminacjia paszy ze dwie tony drzemka obiad i może znowu by trza połazić 😃😉

Strongman napisał:

Nic nie dają.Sprzedają.

sie pochwal...

Marcin 🙋‍♂️ sprzedaj bizona i po kłopocie 🤦‍♂️😜 po 60gr dam 🤭

Opublikowano
slawek74 napisał:

Uziu92 napisał:

slawek74 napisał:

Uziu92 napisał:

za małą przyczepę wziąłeś 🤪 ile tu tonów ? u nas chyba mniejsza różnica coś około 100zł nie opłaca jechać

5 ton, na rzepak wystarczy.

na zboża nie dajesz ?

Rolnik1973 napisał:

Interneta od rana wcale nie ma tylko połączenia alarmowe, albo brak usługi.

Trzeba kawałek od domu to coś tam łapie.

Dzwoniłem to jakieś problemy techniczne w okolicy.

Kurła najgorzej ze wdxystkie 4 nr w plusie, trzeba z jeden przenieść to by zawsze było z kąd wziąć rozsyłanie na resztę.

to gorsze od gradu suszy czy innego kataklizmu taki brak 🙆‍♂️🤦‍♂️🤪😁

na zboże w tym roku nie.

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Jest wszystkiego towaru?. Nie wiesz jak dzisiaj kalafior i kapusta?

Udało się dobrze sprzedać fasolkę

Nie wiem jak kapusta i kalafior ale pewnie cena była bo rano były puste miejsca pod płotem.

Fasola już zakończona.

6 zł🙄 

Ziemniaki po uju fest drogie że się  odechciewa pewnie produkować.  

11 zł płaciłem za irge🙄

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, stempos1980 napisał:

Nie wiem jak kapusta i kalafior ale pewnie cena była bo rano były puste miejsca pod płotem.

Fasola już zakończona.

6 zł🙄 

11 zł płaciłem za irge🙄

Teraz za świeże chcą 15.

Za takie bez wymogów 10 złotych dałem tzn starsze irga. Jutro jest klient nie płaci ale nie ma wymogów

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
35 minut temu, stempos1980 napisał:

Fasola już zakończona.

6 zł🙄 

11 zł płaciłem za irge🙄

Kupa kasy za te fasolę , pośrednik dorzuci marże i jak sobie mam pozwolić na fasolkę 🤔

Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

Kupa kasy za te fasolę , pośrednik dorzuci marże i jak sobie mam pozwolić na fasolkę 🤔

Zasiej  zerwij wywieź i sprzedaj też zarobisz i odrazu kupisz nowego opela 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Weź przestań, bo jeszcze jaki bananek bis będzie miał skojarzenia 

20220714_164713.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Jęczmienie ozime kończą kosić, pierwsi nieśmiało startują w rzepaki.

Zachmurzyło się, postraszyło i siano na szybko składane do kopek, chmury się trochę rozeszły i mimo braku słońca i tak 29 kresek na termometrze. Trzeba kosę spalinową wziąć poprawki porobić po kosie 🤔

Opublikowano
8 godzin temu, superfarmer02 napisał:

I cyk oczko do góry 1️⃣8️⃣➡️1️⃣9️⃣👴

Najlepszości 🥳

6 godzin temu, Pafnucy napisał:

Klepisko i zapole. 

Drugi koniec Polski a takie samo nazewnictwo jak u mnie 

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v