Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Łolek napisał:

To naprawdę suchota u ciebie bez deszczowni ani rusz 

@Belaruss820no to sto lat sto lat i zdrowia a piniendze to se zarób 

Tu gdzie nie podlane to już nie będzie nic.Ogulnie tu gdzie podlane to rośnie bardzo dobrze ziemniaków jeszcze ani raz na zaraze nie prysksłem więc jakieś plusy też są . Najgorsze te przestawiania i zarwane nocki.Ale jeszcze ze dwa tygodnie i będzie koniec bo ziemniaki już nawet te późne dorosną i zostanie tylko kapucha.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Dawaj chodź to poszczypiesz 😁, zobaczym co te Twoje kurpiowskie zmysły warte 🤪 pierwsze 2m od odziemka zawiłe. Reszta bez łuparki idzie aż miło.

Abyś nademną nie stał i mnie nie pilnował to mogę ciąć, kwestia taka czy nie taniej by Cię wyszło węgla kupić 😂

25 minut temu, Leszy napisał:

@TheraRolnik patrz jak szuwarek ładnie odbija. 😉

IMG_20220709_155607.jpg

Patrzta nawet drogę wysiek, chytrus. Chyba że to droga do gospodarstwa to fakt godny pochwalenia 🤔

• Haha 1
Opublikowano

@Chłoporobotnik @Bananek 13,5kg z dwóch rodzin. Ciemny wyszedł, mix chyba wszystkiego. Razem to daje jakieś niecałe 33kg w ciągu sezonu z rodziny. Już więcej wirowania nie będzie. +Trzeba zaznaczyć, że razem odbudowały mi jakieś 50 ramek z węza (dadant 1/2), bo startowałem bez jakiegokolwiek suszu. Wynik baaaaardzo zadowalający. Rok podpasował. 

Opublikowano
sadownik12 napisał:

@Chłoporobotnik @Bananek 13,5kg z dwóch rodzin. Ciemny wyszedł, mix chyba wszystkiego. Razem to daje jakieś niecałe 33kg w ciągu sezonu z rodziny. Już więcej wirowania nie będzie. +Trzeba zaznaczyć, że razem odbudowały mi jakieś 50 ramek z węza (dadant 1/2), bo startowałem bez jakiegokolwiek suszu. Wynik baaaaardzo zadowalający. Rok podpasował. 

No to ładnie na pierwszy rok. U mnie jeszcze lipę noszą.

Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Abyś nademną nie stał i mnie nie pilnował to mogę ciąć, kwestia taka czy nie taniej by Cię wyszło węgla kupić 😂

Patrzta nawet drogę wysiek, chytrus. Chyba że to droga do gospodarstwa to fakt godny pochwalenia 🤔

Ano w tym sęk... wziąłem chłopaka do roboty, ale za dwie stówy dniówki taką lipę odjebał, że sam jeden w dzień zrobię tyle co on w dwa dni. 

Ale teraz tak myślę, że chyba trzeba będzie spieniężyć tego opału część bo jest jeszcze na kilka dni roboty,  towaru oporowo, a nie ma gdzie chować. 

Opublikowano
53 minuty temu, gregor1284 napisał:

To nie droga tylko ślady po kilku kursach przyczepami.... 

Opublikowano
44 minuty temu, pedro2 napisał:

Ano w tym sęk... wziąłem chłopaka do roboty, ale za dwie stówy dniówki taką lipę odjebał, że sam jeden w dzień zrobię tyle co on w dwa dni. 

Ale teraz tak myślę, że chyba trzeba będzie spieniężyć tego opału część bo jest jeszcze na kilka dni roboty,  towaru oporowo, a nie ma gdzie chować. 

Ty się powinieneś martwić jakbyś niemiał tego opału a jak jest to co to za zmartwienie. W sumie patusy którzy nie mają nawet krzesaka na zimę też się nie martwią, gops zasponsoruje

26 minut temu, Leszy napisał:

To nie droga tylko ślady po kilku kursach przyczepami.... 

Gdzie to tak ślad po śladzie jeździć matko boska 

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

sumie patusy którzy nie mają nawet krzesaka na zimę też się nie martwią, gops zasponsoruje

Miałem kiedyś takiego sąsiada, jak żeśmy z ojcem w lato opał wozili z lasu, to on siedział na balkonie i pił piwo, i śmiał się że zimy nie będzie. A potem jak zima przyszła to skakał pod jabłonką żeby jakąś gałąź ułamać 

• Haha 2
Opublikowano

Ja się cieszę Gregor... I z opału i z tego że jest co robić, ale już mi się górka na kilka lat zrobiła. Nie ma gdzie chować pod dach, a pod plandekę to tak średnio, w zimę splesnieje u uj nie robota

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Miałem kiedyś takiego sąsiada, jak żeśmy z ojcem w lato opał wozili z lasu, to on siedział na balkonie i pił piwo, i śmiał się że zimy nie będzie. A potem jak zima przyszła to skakał pod jabłonką żeby jakąś gałąź ułamać 

Zima się zapyta gdzie było lato! 😉

20 minut temu, pedro2 napisał:

Ja się cieszę Gregor... I z opału i z tego że jest co robić, ale już mi się górka na kilka lat zrobiła. Nie ma gdzie chować pod dach, a pod plandekę to tak średnio, w zimę splesnieje u uj nie robota

No brzoza to wnet taka na wolnym powietrzu zbuceje. Biedakom takim jak ja do samo wyrobu byś dał 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy

Ile razy byłeś motodryndą po zapiekankę🌭

A raz dopiero. Czasu brak. Dziś taśmy z truskawek zwijałem, trochę pielnikiem cza było. 

No ale rundkę i dziś zrobiłem. No jak by inaczej. 

Ma cieszyć jazdą, a nie trzymaniem na strychu. 

Trza iść powarczec.... 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

To już wiadomo za co motór kupiłeś 🤭 truskawki sprzedane i na motór już było 🤭

z truskawek, to ja mam tylko odrobinę zajęcia. nic po za tym.

ale turlanie, no całkiem popłatne. 👍

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

z truskawek, to ja mam tylko odrobinę zajęcia. nic po za tym.

ale turlanie, no całkiem popłatne. 👍

bo lepiej turlac jak stać ze stawką i jeczec że za mniej siem nie opłaca 🤣

Opublikowano
3 godziny temu, sadownik12 napisał:

Lux, chciałbym tyle w tym roku z rodziny mieć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Zima się zapyta gdzie było lato! 😉

No brzoza to wnet taka na wolnym powietrzu zbuceje. Biedakom takim jak ja do samo wyrobu byś dał 🤔

Ja jeszcze większy dziad jak Ty 😁 roboty tylko od zajoba, zdrowia nie ma, od rana do nocy zapierdziel i jeszcze człowiek głupi się cieszy, że tyle zrobił 🙈

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v