Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Lepiej za dużo się nie chwalić co się umie 

Jak chcesz zarabiać to lepiej się chwalić. Mam kolegę jest naprawdę szybki UPG w sprinterze 2.2(silnik 651), o 8 podstawili o 14 samochód wyjeżdżał z hali na jazdę testową. 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Na koło wstaje???😉

Za długi. On rozmiarów mojej kiedyśniejszej Jadzi xj600. Mimo, że ona miała 4 gary, ponad 60KM to za Chiny nie dało się w niej przodu poderwać. Ale za to wybaczała wszystkie błędy bo była jak przyklejona do asfaltu.

Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

sam nie mam kur ani inszego drobiu to nie potwierdzę ale słyszałem opinie , że pszenżyto niezbyt dobre było w żywienia kur

Sam to słyszałem a niektórzy twierdzą, że dobre 🤔 To może lepiej nie ryzykować tylko pszenicą samą na jesień a na wiosnę pospółą 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Jak chcesz zarabiać to lepiej się chwalić. Mam kolegę jest naprawdę szybki UPG w sprinterze 2.2(silnik 651), o 8 podstawili o 14 samochód wyjeżdżał z hali na jazdę testową. 

Kto musi niech się chwali, ja wolę nic nie umieć 

A nie czekaj ... Przece psuj umiem zawodowo 🤭

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

Kto by się pier**lił ze składaniem przodu w golfie 3 dni. Zaczynam o 8 na 18 gotowe. Miałem też asa co deskę w właśnie golfie cały dzień wyciągał. Gdzie roboty i to przy piwku na pełnym lajcie na max 2h. 

to silnik sie przekłądalo i rozrzad robilo przez pół dnia ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Za długi. On rozmiarów mojej kiedyśniejszej Jadzi xj600. Mimo, że ona miała 4 gary, ponad 60KM to za Chiny nie dało się w niej przodu poderwać. Ale za to wybaczała wszystkie błędy bo była jak przyklejona do asfaltu.

A może po prostu ty za cinszki na te kucyki 🤔

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Psieżyto urośnie zasiane końcem października - pierwsze dni listopada?

W tamtym roku posiałem pszenżyto ze dwa tygodnie po zbiorze kukurydzy. Czyli jakoś koniec października/początek listopada. Dzis wygląda świetnie choć z wiosny myślałem, że będzie jedynie do zaorania.

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

A może po prostu ty za cinszki na te kucyki 🤔

Nie sądzę. Celowo chciałem ją wyprowadzić z równowagi siadając na sam koniec siodła. Ale częściowo to możesz mieć rację. 😉

Opublikowano

moja pierwsza była wypłata 2500zł ,od razu po szkole poszłem na warsztat po 3 miechach miałem 3300 tyle co wszyscy na warsztacie , po 2 latach nie pelnych ucieklem , 

Opublikowano
7 minut temu, TheraRolnik napisał:

@Pafnucy że coś umieć 🤔 jedyne co umiem to psuć 

Zawsze coś 

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

a nie to w 4 golfach przekladalismy 

We czterech to się fajnie hamulce robi. Każdy na jedno koło, wjechaliśmy autem gość poszedł do sklepu po fajki jak wrócił auto czekało gotowe. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

posiałem pszenżyto

Ile kg/ha?

Ja siałem coś koło 200 kg o ile dobrze pamiętam, nie kwalifikat. Wiosną tak jak Michał pisze marnacja ale dostało N na dokrzewienie później spory strzał drugą dawką i szło pięknie

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie kuś

Ja się zawsze bałem, może ty odważniejszy będziesz 

9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Moje jedzą. Żyją 

Masz dla mnie jeszcze tą Skibę od podorywkowca???

9 minut temu, Bananek napisał:

GS nie chciał na koło, a SV wystarczy mocniej na dwójce odwinąć i przednie koło się odrywa i się przód nerwowy robi 

Opublikowano

Ja siałem coś koło 200 kg o ile dobrze pamiętam, nie kwalifikat. Wiosną tak jak Michał pisze marnacja ale dostało N na dokrzewienie później spory strzał drugą dawką i szło pięknie

Czyli przy oborniku przedsiewnie i 100kg N to szału się nie ma co spodziewać 🤔

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

Kto by się pier**lił ze składaniem przodu w golfie 3 dni. Zaczynam o 8 na 18 gotowe. Miałem też asa co deskę w właśnie golfie cały dzień wyciągał. Gdzie roboty i to przy piwku na pełnym lajcie na max 2h. 

To tylko przykład 

No jak j**niety naciągnąć kopyto spasować wzmocnienia złożyć i rozebrać przygotować do farby od 8 do 18 🤔

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Czyli przy oborniku przedsiewnie i 100kg N to szału się nie ma co spodziewać 🤔

Dorzuć drugie 100 kg N i będzie ok .😉 Po drugie Ty masz lepsze gleby , ja to siałem na takiej słabej 4 nawet pod 5 miejscami

Opublikowano
bratrolnika napisał:

GS nie chciał na koło, a SV wystarczy mocniej na dwójce odwinąć i przednie koło się odrywa i się przód nerwowy robi

SV raz, że ma zayebisty moment obrotowy to ma zupełnie inną pozycję kierowcy niż GS. Do tego dłuższe przednie lagi.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v