Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

No i twój ojciec też krowy hoduje 

To już nie hodowla to już po prostu trzymanie 

Sam mi powiedział że z tych krów co są to tylko 3 nadają się do dalszego chowu a reszta Tzn 9 tylko na wyjazd do rzeźni 

Dla tego już dałem se z tym spokój całkowicie bo całe stado by trzeba było było budować od nowa czyli na dzień dobry kupę kasy inwestować z bydło 

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Za moich młodzieńczych lat każdy gówniarz kombinował coś zarobić. Choćby na sobotnią dyskotekę. Teraz małolat nie pójdzie choćby trawy skosić sąsiadowi jeśli stówy nie zarobi. A najlepiej żeby od rodziców dostał kasę bo mu się należy kieszonkowe. I dostają. Tak się rodzi patologia. Ciekawe jak te dzieciaki poradzą sobie w dorosłym życiu. Nie rozumieją, że pieniądze żeby wylecieć z bankomatu ktoś je tam musiał zarobić i włożyć.

Ale to nie wina dzieci tylko rodziców 

Może jest tak że chcemy dać dzieciakom to czego my nie mieliśmy 🤔

• Like 1
Opublikowano

@Łolek w internecie nieraz są filmiki jak np. 13-14 latek jeździ na polu ciągnikiem i zaraz leci fala hejtu że taki dzieciak to powinien w domu siedzieć i się uczyć, że rodzice nieodpowiedzialni i chcą dziecko zabić 

Więc wcale się nie dziwię że młodzi pracować nie umieją bo wychodzi na to że nawet rodzice im na to nie pozwalają 

Kiedyś było coś że 16 latek jechał ciągnikiem i jakiś wypadek spowodował i zara fala hejtu że co za rodzice że takiemu dzieciakowi pozwolili ciągnikiem jechać, że nieodpowiedzialni... Że powinni dostać wysoką karę za to 🤦🤦

A ja grzecznie takim odpisywałem że ten dzieciak w tym wieku może mieć już prawo jazdy na ciągnik i legalnie nim jeździć ... A może nawet je miał 🤔

Ale wiesz 16 latek to już afera a jak by jechał tym ciągnikiem 40 latek to nikt by o tym nie pisał w internecie 

Opublikowano

Zgadza się, też już miały przeciwwagę.

15 minut temu, Łolek napisał:

Ale to nie wina dzieci tylko rodziców 

Może jest tak że chcemy dać dzieciakom to czego my nie mieliśmy 🤔

A pasem mieliśmy, a tego nie chcemy dać.   :P  No i to rozdawnictwo się nie skończy dobrze.

Opublikowano
Łolek napisał:

Ale to nie wina dzieci tylko rodziców  Może jest tak że chcemy dać dzieciakom to czego my nie mieliśmy 🤔

Oczywiście, że tak. Kupujo perkusje, rozpuszczajo bachory. A nu jeho.

Bardzo mi się podoba wychowanie takich znajomych. Dzieciak udumał sobie hultajnogę elektryczną. Rodzice mają plantację truskawek więc powiedzieli mu, że co uzbiera i sprzefa to jego. No i młody chętnie od rana do wieczora rwie te truskawki. Będzie wiedział jak ciężko przychodzą takie prezenty. Ostatnio go pytałem to już zostało 150 zł dozbierać. 

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, TheraRolnik napisał:

Sam mi powiedział że z tych krów co są to tylko 3 nadają się do dalszego chowu a reszta Tzn 9 tylko na wyjazd do rzeźni 

Dla tego już dałem se z tym spokój całkowicie bo całe stado by trzeba było było budować od nowa czyli na dzień dobry kupę kasy inwestować z bydło 

Co Ty pueprzysz, za krowe oddaną na mięso dołożysz tysia i kupujesz jalowke na ocieleniu. Chyba że jakieś antylopy a nie krowy trzymacie co to ni mlika ni byka

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

W sumie to mu się nie dziwię 🤔

https://wiadomosci.radiozet.pl/Biznes/Sasin-chce-naslac-ABW-na-AGROunie.-Znamiona-dzialalnosci-prorosyjskiej

Rolnicy pod szyldem AGROunii na czele z Michałem Kołodziejczakiem znów wyszli na ulice Warszawy. Manifestacja dotyczy nie tylko rosnących kosztów prowadzenia biznesu, w tym rosnących stóp procentowych i inflacji, lecz także kwestii importu zbóż spoza Polski. 

To teraz co, każdy protest przeciwko nieporadności jedynej słusznej władzy będzie miał znamiona działalności prorosyjskiej? 🙃

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Za moich młodzieńczych lat każdy gówniarz kombinował coś zarobić. Choćby na sobotnią dyskotekę. Teraz małolat nie pójdzie choćby trawy skosić sąsiadowi jeśli stówy nie zarobi. A najlepiej żeby od rodziców dostał kasę bo mu się należy kieszonkowe. I dostają. Tak się rodzi patologia. Ciekawe jak te dzieciaki poradzą sobie w dorosłym życiu. Nie rozumieją, że pieniądze żeby wylecieć z bankomatu ktoś je tam musiał zarobić i włożyć.

Szok i niedowierzanie młodzi nie chcą zapiera**lać cały dzień za pół darmo 🤷

• Like 1
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

No i twój ojciec też krowy hoduje 

nie wystarczy zacielic dobrym materiałem ? 🤔

Opublikowano

potem za to za miliony 🤣

z moich znajomych im biedniejsze tym bardziej te bombelki głaszczą, a ustawieni od lat zawsze gdzieś na prace sezonowe wyślą by trochę ogłady i rozumu na rynku pracy znaleźli. 

Opublikowano
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Co Ty pueprzysz, za krowe oddaną na mięso dołożysz tysia i kupujesz jalowke na ocieleniu. Chyba że jakieś antylopy a nie krowy trzymacie co to ni mlika ni byka

Akurat krowy to są dobrze "dożywione" niektórzy twierdzą że aż za dobrze 

Opublikowano
19 minut temu, tomek222 napisał:

https://wiadomosci.radiozet.pl/Biznes/Sasin-chce-naslac-ABW-na-AGROunie.-Znamiona-dzialalnosci-prorosyjskiej

Rolnicy pod szyldem AGROunii na czele z Michałem Kołodziejczakiem znów wyszli na ulice Warszawy. Manifestacja dotyczy nie tylko rosnących kosztów prowadzenia biznesu, w tym rosnących stóp procentowych i inflacji, lecz także kwestii importu zbóż spoza Polski. 

To teraz co, każdy protest przeciwko nieporadności jedynej słusznej władzy będzie miał znamiona działalności prorosyjskiej? 🙃

No od razu milionów zarabiać nie będą, przerabialem to zjawisko przychodził taki h*ja umie ale on za te piniendze to robić nie będzie, mówię zrobisz to i to przy aucie masz na to 3 dni, wtedy pogadamy o stawce no i tyle go widziałem i to się nie zmieniło tylko przybrało na sile 

Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

No teraz zacielisz a pierwsze "dobra" krowa za ile ? Za 2 i pół roku ? To teraz przez te prawie 3 lata trzeba by doić ten pazdzierz żeby dorobić się sztuki co da mi średnio chociaż 12-15l na udój 

Opublikowano
39 minut temu, tomek222 napisał:

Panie , tu nie  temat polityczny 

48 minut temu, gregor1284 napisał:

Ile trzeba zapłacić za dobrą jałówkę?

@Sylwekx25 

https://wielun.naszemiasto.pl/kobieta-kapala-sie-nago-w-fontannie-na-placu-legionow-w/ar/c6-8898103

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

17 minut temu, DANDYS napisał:

No teraz zacielisz a pierwsze "dobra" krowa za ile ? Za 2 i pół roku ? To teraz przez te prawie 3 lata trzeba by doić ten pazdzierz żeby dorobić się sztuki co da mi średnio chociaż 12-15l na udój 

to sprzedaj te i kup 8 dobrych in tyle, jak pisali wyzej

Opublikowano
41 minut temu, TheraRolnik napisał:

Akurat krowy to są dobrze "dożywione" niektórzy twierdzą że aż za dobrze 

Dobrze a stękałeś ze stary rzepakówki kupić szkoduje 

32 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Taką sztukę żeby dawała te 30 na dzień to za 4500 kupisz, już nie stekaj 

26 minut temu, Dziad932 napisał:

Panie , tu nie  temat polityczny 

Ile trzeba zapłacić za dobrą jałówkę?

@Sylwekx25 

https://wielun.naszemiasto.pl/kobieta-kapala-sie-nago-w-fontannie-na-placu-legionow-w/ar/c6-8898103

Zależy co to dla Ciebie dobra jalowka. Patrzę pazdzierze u nas powystawiane po 6500 to krów z mazur kupiłem za cenę dużo nizsza i te 30 śmiało udoi z tego a jak się zdoi to wek na konserwy i kolejne. Za taką średnią jalowkę ponad 8 trzeba dać

Opublikowano
tomek222 napisał:

Głupie koszenie trawnika u niedomagającego sasiada. Toć to nie cały dzień roboty. Max godzina, dwie. Ale po co. Lepiej wbić wzrok w telefon, tatus kasę da.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Głupie koszenie trawnika u niedomagającego sasiada. Toć to nie cały dzień roboty. Max godzina, dwie. Ale po co. Lepiej wbić wzrok w telefon, tatus kasę da.

Akurat w moich okolicy młodzi pracują nie uświadczysz żadnego 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Kobieta daje 200zl za skoszenie 6arow trawy i nie ma chętnego... 

Opublikowano

Marek, nie ten przedział wiekowy mam na myśli. Szkolniaki. Nawet ucząc się w podstawówce (już o szkole średniej nie wspomnę) można pójść do kogoś połazić za kosiarką z napędem za głupie 50 zł. Ba, nawet za 20. Ale lepiej ten czas przesiedzieć (choćby na AF jak my). 😉

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Kobieta daje 200zl za skoszenie 6arow trawy i nie ma chętnego... 

No to idź. Pomożesz,zarobisz te 200 zl i juz nie bedziesz takiego dziada zgrywał🤣 Tylko nie pisz ze czasu nie masz,bo masz 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v