Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak kto napier..li dzieci to niech i myśli jak je utrzymać, a jak go nie stać na utrzymanie dzieci to bardzo chętnie Hf mu jajka otyjnie. Ale nie jem się należy paznokciowe i hybrydowe i fryzjerowe i harnasiowe i uj jeden raczy wiedzieć co jeszcze. Do roboty się nie nadają ale w gopsie to mogą całymi dniami stać w kolejce albo jak te żarcie im dają żadna kręgosłupa chorego nie ma. To też ciekawy temat te żarcie 😂

Widzę żeś bardzo zdenerwowany bo ciężko zrozumieć coś napisał.Otóż trochę się mylisz, znam ludzi których rodzice lenie i pijaczyny a synowie wyrośli na porządnych ludzi

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A Ty wbij sobie, że to największy błąd w obecnych czasach. Tak nie powinno być już dawno. 

Zmienisz zdanie jak się zestarzejesz, zniedołężniejesz , wtedy zobaczysz jak ma być.Nie tacy gieroje klękali.

Edytowane przez witejus
  • Like 5
Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

ja bym im tam bromu sypal w max dawkach żeby przestali się mnożyć. a rodziców każdego dziecka co ląduje w opiece społecznej, czy domu dziecka do przymusowej kastracji. 

To Ty tyż zatwardziały kawalir?   :D

• Haha 1
Opublikowano

No targ odwiedzony , stadko kur zasiliłem świeżą krwią 8 kur i 5 kogutów , kurki z jajkiem po 25 zł a samce 20 zł 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

całe życie mam szczęście, a wiesz dlaczego???

A skąd mam wiedzieć .Urodziłeś się w czepku 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

@Desperado Wydaje się to śmieszne ale siuntka zepsuła nam trochę światopogląd ciągnika. Popatrz sobie na rozmiary np. 5211. Wcale nie są to małe ciągniki.

No nie mały, jest cos około 800 kg cięższy od 60-tki

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Po jaką cholerę ci kogut? 

Na rosół?🤔

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

A po co się kupuje 🐓 🤔 , za miesiąc się w łeb da i będzie pyszny obiadek 

Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

Czyli bakutil po 60. No nieźle chwaliłeś się twoim znajomym w wieku emerytalnym poglądami? 

Jak nie jak tak. Ja to bym chciał mieć 50 i już leżeć na cmentarzu. 

13 minut temu, witejus napisał:

Zmienisz zdanie jak się zestarzejesz, zniedołężniejesz , wtedy zobaczysz jak ma być.Nie tacy gieroje klękali.

Taa, poświęcać się całe życie dla ewentualnych korzyści. "Nie ma wyboru, albo samotność albo pospolitość". A zawsze można znaleźć grubą gałąź w razie potrzeby. Zresztą komu ja to tłumaczę, komuś kto wierzył w partię rządzącą...

16 minut temu, hubertb napisał:

W 60 jesteś pięknie wjeb... między błotniki do tego okrakiem na skrzyni. Nie wiem skąd w tych starych ciągnikach ta idiotyczna pozycja to chyba jakieś pokłosie jazdy na koniu. 

A w pierdusonie jeszcze lepiej, ledwo głowa wystaje zza błotników...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

A po co się kupuje 🐓 🤔 , za miesiąc się w łeb da i będzie pyszny obiadek 

Wolę kupować kury mięsne. Kogut właśnie przez pianie wku.. mnie nie miłosiernie. 

Opublikowano

@Chłoporobotnik wysoko siedzisz w ciągnikach z płaską podłogą gdzie kabina wisi nad ciągnikiem, w siuntce i mf siedzisz nisko. O to chodziło. 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wczoraj czy kiedyś pisałeś że po 74 czy 3 lata i śmiga a według ciebie już dawno powinien kwiatki od spodu wąchać. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

na siuntkę

Jakieś konkretne miejsce preferujesz? przy głównej alejce, czy gdzieś w zaciszu pod parkanem?

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Dziad932 napisał:

A skąd mam wiedzieć .Urodziłeś się w czepku 🤔

I to w dodatku w niedzielę

Staram się widzieć we wszystkim plusy, a nie to że ktoś ma lepiej. Zawsze znajdziesz kogoś kto ma lepiej. Przyrownuj się do tych co mają gorzej 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Możesz już nie mieć siły powroza na niej uwiązać

To lepiej z głodu zdechnąć niż się całe życie mordować. Znałem takiego. Jak przyszło co do czego to umarł w domu, bez niczyjej ingerencji i pomocy.

Przed chwilą, hubertb napisał:

@Chłoporobotnik wysoko siedzisz w ciągnikach z płaską podłogą gdzie kabina wisi nad ciągnikiem, w siuntce i mf siedzisz nisko. O to chodziło. 

Wczoraj czy kiedyś pisałeś że po 74 czy 3 lata i śmiga a według ciebie już dawno powinien kwiatki od spodu wąchać. 

W siuntce jak dobre siedzenie to siedzi się dużo wyżej niż w MF. 

Jak zdrowi to śmigają, ja osobiście nie chcę żyć dłużej niż 50-60 lat. Po co tyle się męczyć. 

Przed chwilą, Desperado napisał:

Jakieś konkretne miejsce preferujesz? przy głównej alejce, czy gdzieś w zaciszu pod parkanem?

Mam już swoje, pod płotem, na samym końcu. Czeka.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

I to w dodatku w niedzielę

Staram się widzieć we wszystkim plusy, a nie to że ktoś ma lepiej. Zawsze znajdziesz kogoś kto ma lepiej. Przyrownuj się do tych co mają gorzej 

Wypisz wymaluj ja.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To lepiej z głodu zdechnąć niż się całe życie mordować. Znałem takiego. Jak przyszło co do czego to umarł w domu, bez niczyjej ingerencji i pomocy.

W siuntce jak dobre siedzenie to siedzi się dużo wyżej niż w MF. 

Jak zdrowi to śmigają, ja osobiście nie chcę żyć dłużej niż 50-60 lat. Po co tyle się męczyć. 

Mam już swoje, pod płotem, na samym końcu. Czeka.

Czyli lubisz spokój. Przy głównej może być zbyt głośno.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
37 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przeciwnie. Niech buli ten co mu się dzieci zachciało. A ten sam jeden niech tylko na siebie zarobi. Nasz system emerytalny jest całkowicie niewydolny i każdy myślący to wie. Sprawdzał się on kiedy większość osób odprowadzających składki umierała przed osiągnięciem wieku emerytalnego a emerytury dożywało powiedzmy 10-20% ogółu.

Pomyśl że te jego dzieci będą kiedyś lekarzami, piekarzami, kierowcami itp, a ty będziesz starym prykiem i chcąc nie chcąc będziesz ich potrzebował 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v