Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, DANDYS napisał:

a nie wsadzisz tam klucza zeby zewrzeć ? 

Nawet nie widac co do czego pod spodem. Zbiorniknapliwa przeszkadza tez bonod spodu nie ma dojscia. Zastanawia mnie ten wolny kabelek,ale bez niego wszystko dzialalo i u poprzedniego tez byl odłączony 

20220622_200123.jpg

Juz i jedna kontrolka sie nie swieci,jprdl🤦‍♂️

Opublikowano
39 minut temu, TheraRolnik napisał:

@Agrest ty się pewnie znasz i na tym 

Czemu koper nie chce rosnąć 🤔 fasola też licho 

IMG_20220622_192551.jpg

Mi rok czy dwa cały koper dosłownie "znikał". Teraz jak zacznie brązowieć to oprysk na mszycę. Karate Zeon, Deltam, ewentualnie "syropek" z czosnku.

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

W koprze to lubi mszyca robotę zrobić.

A fasola to może jej pH nie leżeć, głębokość siewu...

W zeszłym roku też tu była fasolą i lepiej rosła to może wina tej głębokości bo za płytko posiali, tak płytko że przy podlewaniu nasiona się pokazały i które było widać to były w ziemie powduszanie 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi rok czy dwa cały koper dosłownie "znikał". Teraz jak zacznie brązowieć to oprysk na mszycę. Karate Zeon, Deltam, ewentualnie "syropek" z czosnku.

Ten wygląda tak jak by usychał a przecież mokro jest 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak koper robi się brązowy to już mu nic nie pomoże.

Rizoktnioza robi swoje  

IMG_20220622_201422.jpg

Opublikowano
38 minut temu, Bananek napisał:

Ja u siebie w ciapku teraz szczotki skończyłem. Pukałem to kilka razy zagadało, ale wymieniłem bo szczotki jak nowe, ale stanęły skosem i się zawieszały. Nowe 6 zł.

A u mnie w skuterze tez rozrusznik wysiadł 😛 

Opublikowano
radekz200 napisał:

38 minut temu, Bananek napisał:

Ja u siebie w ciapku teraz szczotki skończyłem. Pukałem to kilka razy zagadało, ale wymieniłem bo szczotki jak nowe, ale stanęły skosem i się zawieszały. Nowe 6 zł.

U mnie w quadzie nowy rozrusznik dałem, koło pośrednie. Okazało się, że rozrusznik milimetr wyższy na nogach, zdusił koło pośrednie. Drugie musiałem kupić. 150zl mnie ta zabawa kosztowała.

Opublikowano
28 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nawet nie widac co do czego pod spodem. Zbiorniknapliwa przeszkadza tez bonod spodu nie ma dojscia. Zastanawia mnie ten wolny kabelek,ale bez niego wszystko dzialalo i u poprzedniego tez byl odłączony 

20220622_200123.jpg

A tobie pyka elektromagnes od rozrusznika, czy ten przekaźnik od załączania ? SPrawdzałeś ręką, czy to jedno albo drugie ?

28 minut temu, Belaruss820 napisał:

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

U mnie w quadzie nowy rozrusznik dałem, koło pośrednie. Okazało się, że rozrusznik milimetr wyższy na nogach, zdusił koło pośrednie. Drugie musiałem kupić. 150zl mnie ta zabawa kosztowała.

Bananek bo stary rozrusznik jak chciałem zakręcić to zero rekacji a na akumulatorze napięcie spadło do 8,5 V, jak go wykręciłem to widać ze trybki ścięte, wlrecilem z powrotem to kręci ale jakby na sucho bo dziwny dźwięk się wydobywa 

Opublikowano
radekz200 napisał:

6 minut temu, Bananek napisał:

Bananek bo stary rozrusznik jak chciałem zakręcić to zero rekacji a na akumulatorze napięcie spadło do 8,5 V, jak go wykręciłem to widać ze trybki ścięte, wlrecilem z powrotem to kręci ale jakby na sucho bo dziwny dźwięk się wydobywa 

Kopniaka nie masz?

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Na pycha zapal 😉

Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy napisał:

Co przyczyną awarii? 

Na nodze mu taki gul wyskoczył, mięśniak -jak to wet określił. Wyciął mu to, w całościowym znieczuleniu, teraz parę dni antybiotyk, przeciwbólowe, potem zdjęcie szwów

Jeszcze mi gad zderzak podrapał jak chciał z bagażnika wyskoczyć 

14 minut temu, Bananek napisał:

O, dobrze że jesteś, w sprawie quada, a dokładnie instalacji w quadzie będę miał pytanko, ale to na tel się odezwę 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

O, dobrze że jesteś, w sprawie quada, a dokładnie instalacji w quadzie będę miał pytanko, ale to na tel się odezwę

Tera? Bo muszę dzieci pokąpać. Jak nie pilne to zadzwoń jutro, hm? Do 11 jestem do dyspozycji. 😉

Opublikowano
48 minut temu, Belaruss820 napisał:

20220622_200123.jpg

jak dobrze wymacasz wsadzisz tam subokręt :) 

Opublikowano
radekz200 napisał:

Jeżeli rozrusznik nie chce z Tobą jeździć, to na prawdę kiepski z Ciebie kierowca 😂😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Sławek nie rób tego przed spaniem🙆

A ja muszę się z przyczepą na przegląd wybrać , może by czas przerejestrować.

Jam skromny i oszczędny. Lepiej 4x1 jak 1x4🤭

Właśnie kończę jedno i to nie to, nie ten smak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v