Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ważne że ma alternatywę w postaci hektarów. 

Robić na swoim , albo jebać na wakajki dla szefa

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Widzisz, poszedł rok wcześniej do szkoły, na takie wybory jest za wcześnie. Z racji gospodarstwa wybiera technikum rolnicze. Kierunek technik mechanik i agrotronik. Ale czy się tam odnajdzie to nie wiem

Niech do woja, straż albo psiarni. Odwali pare lat i bedzie żył jak gość.

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ja też wolę bucha wziąć, niż bucha pić ;)

nigdy nie próbowałem nawet. 🙉

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

A właśnie. Ty mnie kiedyś pytałeś czy swój motocykl sprzedaję. Mogę sprzedać. Cena jak w oliksach.

Na FB mi wyskoczyło. Szczerze to moim okiem laika na pierwszy rzut oka to wygląda jak wsk na sterydach 🤭😂

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Widzisz, poszedł rok wcześniej do szkoły, na takie wybory jest za wcześnie. Z racji gospodarstwa wybiera technikum rolnicze. Kierunek technik mechanik i agrotronik. Ale czy się tam odnajdzie to nie wiem

Od zawsze lubiłem zapach benzyny, do dziś w swojej pracy nie używam rękawiczek. Pracując w fabryce, po godzinach coś naprawiałem bo wytrzymać nie mogłem rysując tylko. Szkołe i zawód wybrałem będąc naprawdę młodym człowiekiem już w 4klasie szkoły podstawowej. 

9 minut temu, superfarmer02 napisał:

No. Znajomy ma 4 w rzędzie to to na jałowych obrotach chodzi jak siuntka 🤣

Yamaha z wałem wykorbionym o 90stopni ? 

16 minut temu, Łolek napisał:

Ja techmech  i blacha lakier

Teraz dobry blacharz potrafi wziąć 8 koła na rączkę. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Od zawsze lubiłem zapach benzyny, do dziś w swojej pracy nie używam rękawiczek. Pracując w fabryce, po godzinach coś naprawiałem bo wytrzymać nie mogłem rysując tylko. Szkołe i zawód wybrałem będąc naprawdę młodym człowiekiem już w 4klasie szkoły podstawowej. 

Yamaha z wałem wykorbionym o 90stopni ? 

Teraz dobry blacharz potrafi wziąć 8 koła na rączkę. 

Chyba tak 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

To Sławek fynda musisz kupić żeby młody w szkole był lepiej poważany, odrazu serii 900😂

Musi seria 300 wystarczyć🤣

Opublikowano
55 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Niech do woja, straż albo psiarni. Odwali pare lat i bedzie żył jak gość.

Tłumaczę mu żeby starał się do straży. Rozpytywałem się to i tak najpierw liceum lub technikum.

Potem ewentualny start do jednej z 3 szkół. Będzie miał 18 lat to już bardziej w głowie poukładane. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

To to uj. Patrz na paznokcie.

Co w tych paznokciach takiego dziwnego? Ja nigdy nie obcinam do samego końca bo po prostu nie wygodnie. A do plewienia czy skubania kurczaków dłuższe paznokcie zawsze się przydadzą. Czasem jak całą partię kuraków się wybija to "przyhoduję" takie długie, skubanie wtedy idzie fest.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Tłumaczę mu żeby starał się do straży

Znajomy wytrzymał do pierwszego śmiertelnego wypadku na drodze, następnego dnia już na jednostce się nie pojawił. Nie każdy się do tego nadaje. 

Opublikowano
2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Ty umisz 🤔

A co to za filozofia ? Tym bardziej że ja jeno kany nosiłem, wyrzuciłem gnój, no i na koniec siana dałem. Mycie, dojenie i napojenie cieląt córka gospodarza ogarnęła ;)

2 godziny temu, Łolek napisał:

Niby wiater a duchota @szymon09875ruda tyż poprobowana 👍

Może być ? Ja tylko piwko zimne dziś ;)

Troche popadało, odrazu lepsze powietrze się zrobiło ;)

2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Ty umisz 🤔

A co to za filozofia ? Tym bardziej że ja jeno kany nosiłem, wyrzuciłem gnój, no i na koniec siana dałem. Mycie, dojenie i napojenie cieląt córka gospodarza ogarnęła ;)

2 godziny temu, Łolek napisał:

Niby wiater a duchota @szymon09875ruda tyż poprobowana 👍

Może być ? Ja tylko piwko zimne dziś ;)

Troche popadało, odrazu lepsze powietrze się zrobiło ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co w tych paznokciach takiego dziwnego? Ja nigdy nie obcinam do samego końca bo po prostu nie wygodnie. A do plewienia czy skubania kurczaków dłuższe paznokcie zawsze się przydadzą. Czasem jak całą partię kuraków się wybija to "przyhoduję" takie długie, skubanie wtedy idzie fest.

Spaw sobie taka skubaczkę 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Znajomy wytrzymał do pierwszego śmiertelnego wypadku na drodze, następnego dnia już na jednostce się nie pojawił. Nie każdy się do tego nadaje. 

To wiadomo.

Tak samo w policji wielu nie wytrzymuje. Z naszego punktu widzenia super robota, ale ofiary wypadków, samobójstw, przemoc domowa - to ryje beret. Nie każdy sobie poradzi na tyle by nie zatruło mu życia prywatnego.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Spaw sobie taka skubaczkę 

Po skubarce brzydkie kurczaki wychodzą. Woda musi być chłodna - nie wrzątek tylko koło 60 stopni, potem skóra na kurczaku biała i jakaś taka "ruchliwa" a po wrzątku żółte i skóra napięta. Czasem jak się trzeciego czy czwartego parzy w jednej wodzie jak już przestygnie trochę woda to taki brzydki wychodzi i mi na to wybrzydzają. Ma być skóra żółta i napięta jak atmosfera w czasie bijatyki. Co to jest 250 - 300 kurczaków na rok oskubać. 

• Like 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v