Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@gregor1284

Macie dość specyficzne klimaty. Poszukałem z ciekawości jak wygląda "kurpiowski folk". 

Maja babcia jak byłem bardzo mały śpiewała mi: 

6 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ehhh te baby 

Chłop też tekstem zabłysną🤦‍♂️

Opublikowano
DANDYS napisał:

TheraRolnik napisał:

Ehhh te baby 

Screenshot_2022-06-07-11-06-43-465_com.facebook.katana.jpg

ale z gęby podobna do mojej, się wystraszyłem 😄

Do Twojej gęby? Taką zniiewieściałą twarz masz?

Agrest napisał:

U śwagra zdjęcie? Tyz mo w kolorze blue

Jak większość. 😉

Opublikowano
55 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A niezbyt mi się ten wasz folklor podoba szczerze mówiąc 🤔 

Ale wódeczka powinna Ci podpasować. Jak to mawia znajomy reprezentant duszpasterstwa "ja tam lubię kurpianeczke w buteleczce a i taką w sukieneczkę nie pogardzę" 😂

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, danielhaker napisał:

Nie chce padać 🙄

Do końca tygodnia po winnem uwinąć się z trawą bo łaki po 10km od gospodarstwa.

Jeszcze jakiś koleś zaorał łakę ze nieda się przejechać i postawił kjek na polu i na tym jakieś ziele zawiesił,pewnie chodzi zeby nie przejeżdżać ale jak ,jak się nie da inaczej.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ło, panie, a cóż Pan chcesz od tego. Może nie na codzień, ale jakby mi do ucha przy stole na weselichu tym głosem pociągła to bym się aż zjeżył. I impreza była by udana a wiejski stolik szybko by pustoszał.

@Łolek Ty tylko tańczący  czy i śpiewasz w zespole ludowym?

Śpiewam jak popiję, a tańczę jak mi zagrają 

Syn śpiewa i gra 

Opublikowano
53 minuty temu, hubertb napisał:

@gregor1284

Macie dość specyficzne klimaty. Poszukałem z ciekawości jak wygląda "kurpiowski folk". 

Maja babcia jak byłem bardzo mały śpiewała mi: 

Chłop też tekstem zabłysną🤦‍♂️

Zasada jest taka. Kurpsie jak dobrze z nimi żyjesz to nawet i organy do przeszczepu Ci dadzą, ale jak ich oszukasz, nie dotrzymasz danego słowa, zawiedziesz to wysoce prawdopodobne że mogą Ci co utknąć pod żebro albo w plecy 🤷‍♂️

56 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A tam, to jest lepsze. @gregor1284 Jakbym umarł to zorganizuj żeby mi to zagrali przy wkładaniu trumny do ziemi. 

https://www.youtube.com/watch?v=1Zs5sB0jyNY

Toć ja to mogę i zaśpiewać 

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

no i pada . Rysiek jak u Ciebie 🙋‍♂️

Sławek twoja kobieta to leży i pachnie czy garnie się do obory coś wydoić ?

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

no i pada . Rysiek jak u Ciebie 🙋‍♂️

Niech pada. Potem będzie pewnie znowu susza.  

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

ale z gęby podobna do mojej, się wystraszyłem 😄

Dekolt też podobny? ;) 

Opublikowano

Z tego wszystkiego trzeba się napić co by umysł rozjaśnić 🙂

IMG20220608151118.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v