Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

suto zakrapiane

A tam, normalne 🙂

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

i schudniesz, bo kroków do pieca trzeba napier.... Panowie brzoza to dobra do kominka na "ładny ogień" bo pali się specyficznie. 

Jako chyba jedyny mężczyzna na planecie. 

A co lubisz żeby Ci miętoliła w ustach a po chwili będziecie się całować , nie bierze Ciebie obrzydzenie 🤔

Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

W wiśni jest robota a nie ma drewna.  z drzewa wytniesz ze dwa kawałki po metrze i średnicy 10- 15cm plus kilka gałązek, ale żóltego banana z rębakiem do cięcia trza by nająć. A ten nie jest tani bo razy 1,5 liczy.

w zeszłym roku może i nie byłoby chętnego, teraz, przy cenie ekogroszku 4000zł, myślę że nie jeden się skusi

jak i tak masz to do wyjebania to ja bym ogłoszenie na twoim miejscu dał, może i zostanie z tego parę złotych

26 minut temu, hubertb napisał:

Osika pali się od zapałka i tak samo szybko jak zapałka. Taki z tego pożytek jak z brzozy. 

natomiast ja wychodzę z założenia że lepsze darmowe drewno jak drogi kupny węgiel

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Ale to nie Ty masz robić tylko tobie. 😉

No raczej , bo ja nie potrafię 

Opublikowano
11 minut temu, Dziad932 napisał:

co lubisz żeby Ci miętoliła w ustach a po chwili będziecie się całować , nie bierze Ciebie obrzydzenie 🤔

No właśnie nie ma miętolić! Ale może dajmy na wstrzymanie przed 22 ;) 

6 minut temu, bratrolnika napisał:

natomiast ja wychodzę z założenia że lepsze darmowe drewno jak drogi kupny węgiel

To prawda, właśnie mi przypomniałeś że muszę kozę w garage stjuningować. 

Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

Mam ujową miejscówkę. Sąsiad zapuścił las, osiki po 25m pochylone i 3 rzędzy mi całkowicie cieniują. ma w d*pie i nic nie robi, nawet wyłomów po śnieżycy wiosennej z mojego sadu nie wyniósł, a wiśnie też trochę połamało.

Nadwiślanki u mnie nie ma praktycznie, w okolicy jest umiarkowanie, ale nie słabo, łutówka jak nie zruci to się połamie, Nefrisy bardzo słabo. Mi zostało 0,7ha łutówki i tą zostawię. Ale mnie podkusiło i dwa lata temu ponownie wsadziłem hektar groniastej... o ja gupi

Myślałem, że groniaste i inne wielkoowocowa sądzi się pod ręczny na eksport.

U nas same Lutówki, z dołu pomarzly, a do zbioru podejrzewam, że zrobi z dwa jak nie trzy zrzuty. Porzeczką pozrzucała, to wiśni zrzuci na potęgę. Według mnie zbiory w kraju będą niższe niż w zeszłym roku.

Ale jak cena jednostkowa wiśni będzie w granicach pszenicy, to za rok będzie ciekawie.

Z zeszłym roku wyrwałem 2ha, w tym 1 ha leci pod piłę. W tym roku miałem coś dosadzic, ale porzuciłem te myśli.

A z drzewem nie bądź głupi, wyrobienie samego drewna nie jest takie pracochłonne, a trochę jednak go jest. W tym roku zamierzam zostawić karpy na opał.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

No właśnie nie ma miętolić! Ale może dajmy na wstrzymanie przed 22 ;) 

To nie ja zacząłem ten temat 😉

Opublikowano
1 minutę temu, damian303 napisał:

W tym roku zamierzam zostawić karpy na opał.

Lepiej zrobić coś  z tego sprzedać i zamienić na opałowe. Stoliki, świeczniki, i inne pierdoły idą jak woda. 

Opublikowano
1 minutę temu, damian303 napisał:

Myślałem, że groniaste i inne wielkoowocowa sądzi się pod ręczny na eksport.

U nas same Lutówki, z dołu pomarzly, a do zbioru podejrzewam, że zrobi z dwa jak nie trzy zrzuty. Porzeczką pozrzucała, to wiśni zrzuci na potęgę. Według mnie zbiory w kraju będą niższe niż w zeszłym roku.

Ale jak cena jednostkowa wiśni będzie w granicach pszenicy, to za rok będzie ciekawie.

Z zeszłym roku wyrwałem 2ha, w tym 1 ha leci pod piłę. W tym roku miałem coś dosadzic, ale porzuciłem te myśli.

A z drzewem nie bądź głupi, wyrobienie samego drewna nie jest takie pracochłonne, a trochę jednak go jest. W tym roku zamierzam zostawić karpy na opał.

Właśnie nadwiślanka ma specyficzne karpy, mnóstwo korzeni takich po 5cm średnicy, miękkich w obróbce.

Łutówka widzę że mocno się różnicuje i może mało zostać.

Porzeczki czarne oceniam na max 70% tego co w ubiegłym roku, przy czym Tisel to 40 do 50% tego co w ubiegłym.

Znasz jakieś plotki cenowe co do czarnej? Realne 8zł prognozowane przed wybuchem wojny?

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Nie było , tylko obiad i kolacja 

Nigdy , ja nie lubię takich rzeczy 

Hohoho 

A co lubisz żeby Ci miętoliła w ustach a po chwili będziecie się całować , nie bierze Ciebie obrzydzenie 🤔

I właśnie po to kobiecie jest czoło. Żeby ją ucałować w czoło po tym jak Ci obciągnęła 🤷‍♂️ się nie zna anatomi kobity a się bierze się 

• Haha 3
Opublikowano

🤦‍♂️🙆‍♂️🤦‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano

No gdzie mietolila 

Screenshot_2022-06-06-10-22-22-62.jpg

• Haha 1
Opublikowano

skala podwyżek paliw jest najwyższa w Polsce. 

jakoś mnie to nie zdziwiło 🤣

jesteśmy w końcu liderem 😂

Opublikowano

one chcą zatuczyc i mieć ciebie na ciężkie czasy 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Smacznego. 😉 

Dbają i mnie te dziewczyny w pracy. 😁 

IMG_20220606_104102.jpg

Co to za piguła z posklejanych fasolek?

1 minutę temu, Bananek napisał:

A mogłyby.

Chrup... Chrup...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v