Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są już jakieś przemyślenia do nowego rolnictwa .

Ekoschematy, czyli nowa forma płatności dla rolników. Jakie są stawki dopłat dla rolnictwa przyjaznego środowisku? Co przyniesie Wspólna Polityka .

Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

Tyż prowda.

Tomek to ci kiedyś było normą teraz jest wyjątkiem, a co wyjątkiem to teraz jest norma  w sprawach dupcenia przed ślubem 

Opublikowano
46 minut temu, hubertb napisał:

Nie, regeneracja może być przeprowadzona przez napawanie. Ten sposób naprawy jest nawet lepszy od "nowego" wału. 

Nie w 3p

Opublikowano
55 minut temu, slawek74 napisał:

jak ku... osobno ? niech sam osobno se mieszka.... 👿

No osobno bez osób trzecich , w skrócie 

Opublikowano
34 minuty temu, hubertb napisał:

Ale nie za często bo te dobre rady i wymyślone choroby irytuja w uj. 

Około 500zl za same korby regeneracja a gdzie główne.

Powiedział mi że ma też nowy angielski wał tylko jakos tanio bo tylko 1500 zl

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, bratrolnika napisał:

On to chyba po Pioterze jest, bo grabiami grabi a nie zgrabiarką😁

Nawet na pewno nie jest. Jestem w 100% pewny, że nie mam żadnego potomka chodzącego po świecie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

do środy raczej nie zależy ile towaru przypomnę że w poniedziałek święto...

I jeszcze powiedz, że u Was obchodzone 🤔

Kolejny 1mm pokropił, w czerwcu 20mm. 

nie tylko w PL cały zachód ''stoi''

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

nie tylko w PL cały zachód ''stoi''

A u nas nic. Dzień jak co dzień. Nikt wolnego nie ma, chyba, że sobie urlop wziął. A w polach jeśli nie będzie padać to pewnie też będą robić tak jak żniwować 15 sierpnia albo kosić kukurydzę czy robić orki 11.11. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

No ja to żadnych nie obchodzę ale zielonych świątków, 11 listopada czy 15 sierpnia to i bambry nie obchodzą... 

Ty chyba jak zwierzę żyjesz 🤔 niedzieli też nie obchodź nie myj się ....

Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Około 500zl za same korby regeneracja a gdzie główne.

Powiedział mi że ma też nowy angielski wał tylko jakos tanio bo tylko 1500 zl

Cer Motor sp. z o.o. – Twój dostawca części silnikowych oraz części do regeneracji turbosprężarek 

Tu zadzwoń jeśli chodzi o nowe części. 

9 minut temu, 6465 napisał:

Do tej banki to wlać dimera z wodą rozdrobnionego czy samego? A te pokrętło to co reguluje? 

IMG_20220604_084058.jpg

Wlewasz stężoną, pokrętło reguluje stosunek chemii do wody. 

Opublikowano

25l od 9 rano, teraz przestało. Ładny spokojny deszcz.

Opublikowano

I po opadach.

Prawie 9mm spokojnego kilkugodzinnego deszczu. 

Oj jakże on potrzebny był.

Jęczmień z radości kłosy pochyla😁

20220604_153802.jpg

Opublikowano

u mnie była przerwa z 30 min i zaczęło dalej padać to może jeszcze doleje. 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

I po opadach.

Prawie 9mm spokojnego kilkugodzinnego deszczu. 

Oj jakże on potrzebny był.

Jęczmień z radości kłosy pochyla😁

20220604_153802.jpg

Piękne zboże 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v