Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Są już jakieś przemyślenia do nowego rolnictwa .

Ekoschematy, czyli nowa forma płatności dla rolników. Jakie są stawki dopłat dla rolnictwa przyjaznego środowisku? Co przyniesie Wspólna Polityka .

Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał:

Tyż prowda.

Tomek to ci kiedyś było normą teraz jest wyjątkiem, a co wyjątkiem to teraz jest norma  w sprawach dupcenia przed ślubem 

Opublikowano
46 minut temu, hubertb napisał:

Nie, regeneracja może być przeprowadzona przez napawanie. Ten sposób naprawy jest nawet lepszy od "nowego" wału. 

Nie w 3p

Opublikowano
55 minut temu, slawek74 napisał:

jak ku... osobno ? niech sam osobno se mieszka.... 👿

No osobno bez osób trzecich , w skrócie 

Opublikowano
34 minuty temu, hubertb napisał:

Ale nie za często bo te dobre rady i wymyślone choroby irytuja w uj. 

Około 500zl za same korby regeneracja a gdzie główne.

Powiedział mi że ma też nowy angielski wał tylko jakos tanio bo tylko 1500 zl

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, bratrolnika napisał:

On to chyba po Pioterze jest, bo grabiami grabi a nie zgrabiarką😁

Nawet na pewno nie jest. Jestem w 100% pewny, że nie mam żadnego potomka chodzącego po świecie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

do środy raczej nie zależy ile towaru przypomnę że w poniedziałek święto...

I jeszcze powiedz, że u Was obchodzone 🤔

Kolejny 1mm pokropił, w czerwcu 20mm. 

nie tylko w PL cały zachód ''stoi''

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

nie tylko w PL cały zachód ''stoi''

A u nas nic. Dzień jak co dzień. Nikt wolnego nie ma, chyba, że sobie urlop wziął. A w polach jeśli nie będzie padać to pewnie też będą robić tak jak żniwować 15 sierpnia albo kosić kukurydzę czy robić orki 11.11. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

No ja to żadnych nie obchodzę ale zielonych świątków, 11 listopada czy 15 sierpnia to i bambry nie obchodzą... 

Ty chyba jak zwierzę żyjesz 🤔 niedzieli też nie obchodź nie myj się ....

Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Około 500zl za same korby regeneracja a gdzie główne.

Powiedział mi że ma też nowy angielski wał tylko jakos tanio bo tylko 1500 zl

Cer Motor sp. z o.o. – Twój dostawca części silnikowych oraz części do regeneracji turbosprężarek 

Tu zadzwoń jeśli chodzi o nowe części. 

9 minut temu, 6465 napisał:

Do tej banki to wlać dimera z wodą rozdrobnionego czy samego? A te pokrętło to co reguluje? 

IMG_20220604_084058.jpg

Wlewasz stężoną, pokrętło reguluje stosunek chemii do wody. 

Opublikowano

25l od 9 rano, teraz przestało. Ładny spokojny deszcz.

Opublikowano

I po opadach.

Prawie 9mm spokojnego kilkugodzinnego deszczu. 

Oj jakże on potrzebny był.

Jęczmień z radości kłosy pochyla😁

20220604_153802.jpg

Opublikowano

u mnie była przerwa z 30 min i zaczęło dalej padać to może jeszcze doleje. 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

I po opadach.

Prawie 9mm spokojnego kilkugodzinnego deszczu. 

Oj jakże on potrzebny był.

Jęczmień z radości kłosy pochyla😁

20220604_153802.jpg

Piękne zboże 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v