Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja myslalem w poniedzialek zaczać kosic zeby do piątku zebrac wszystko,ale do roboty mam i chyba niedzielna praca mnie czeka po poludniu🤔 bo w sobote nastepna znowu deszcz a siano suche by bylo juz na piatek i aby zbelowac i moze lezec

Opublikowano

Ja chyba w poniedziałek startuje, pryzmy na 60% nie będzie 

Trawa stara to i pieniędzy szkoda, i tak białko poszło w pisdu 

Skosze wszystko i będę zbierał codziennie po trochu 

Najgorsze łąki będą sianowate

Siano i tak muszę owinąć bo obora załadowana sianem i słomą 

41 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki

10 l deszczu dzis napadało.

Ale będzie urodzaj 💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰

Spokojnie, zaraz będzie sucho 

Wody tyle co w kałużach, pole suche 

Opublikowano
43 minuty temu, Bananek napisał:

Też bym pojechał, ale z dwa tygodnie nie wjadę na łąki. Tzn wjadę, ale nie wyjadę.

Teraz wjedziesz a wyjedziesz jak zamarznie, musisz do Dawida na praktyki iść 

Opublikowano

wilejka dąży do plonu. 

sztucznych 50 kg mocznika na ha. 

20220602_145659.jpg

Opublikowano
Łolek napisał:

43 minuty temu, Bananek napisał:

Też bym pojechał, ale z dwa tygodnie nie wjadę na łąki. Tzn wjadę, ale nie wyjadę.

Teraz wjedziesz a wyjedziesz jak zamarznie, musisz do Dawida na praktyki iść 

Wszystko fajnie, ale co bysiom powiem.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

że szybciej im bilet do Tykocina zabukowales 🙂

Opublikowano
5 godzin temu, Desperado napisał:

Dokładnie, dlatego lepiej brać od razu charakterną, stare przysłowie pszczół mówi, nie chcesz żeby kobita ci zgrubiała, weź sobie od razu grubą.

Na cholere gruba baba 🤦‍♂️ do omijania i śmierdzenia 

5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja biedny jak mysz kościelna i skąpy jak Harpagon. 

Ja jeszcze biedniejszy 

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Też mi tak źle życzysz jak inni agrofotowicze? 

Nie. Zaraz doczytam co nabazgrali i będę stawał w Twojej obronie 

Opublikowano

o kuwa biedaki się odzywają 

.pewnie minister zdrowia poprzedni, czy też premier tak dużego kraju nie mają tak wielkiego osobistego majątku 🤣

Opublikowano

Darmo bunkru nie trzymasz, też tam musi być gotowy nakitrane! Ja to dziad, dziś but mi się rozkleił to muszę Merlin uprosić żeby mi jaki klej kupiła i naprawie jak gdzie podeszwy nie zgubię 🤔 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, HF86 napisał:

32 minuty temu, Bananek napisał:

że szybciej im bilet do Tykocina zabukowales 🙂

Ehe, nowe już dobyły zza biebrzy.

IMG_20220602_180609.jpg

Edytowane przez Bananek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v