Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Bedziesz przyzwyczajony do dźwigania ciężarów, to i z kałachem będziesz biegał jak baletnica, a kolega tylko podniesie i już usapany będzie, taki to plus ekogroszku 😉😂😂😂😂

Na dłużej to kałach też ciąży😁

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Swoją drogą patrz, Ogarek, jaką to instytucja rolnik. Toć to ludzie idealni. (są też debile - wyjątki) mają w paluszku hydraulikę, elektrykę, mechanikę, żywienie i wiele innych dziedzin, które ciężko wymienić i spamiętać.

Screenshot_2022-04-27-14-02-51-79_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Opublikowano

sosna dalej koło 100 za mp na lesie. 

ja na swoje 130 m2 więcej jak 12 mp nie spale. a palenie tylko wieczorem. podlogowe długo oddaje. 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Właśnie zapinam zgrabiarkę, od południa już słoneczko ma być to zgrabimy i jutro z rana sieczka, tylko wokół pryzm błotko 

Powodzenia udanej pogody. Ja miałem do gościa jechać prasa ale pewnie na jutro. Pany ile biorą u was w tym roku za belkę? 

Myślę że chyba 20zl trzeba krzyknąć

• Like 1
Opublikowano
Dziad932 napisał:

13 minut temu, Bananek napisał:

Swoją drogą patrz, Ogarek, jaką to instytucja rolnik. Toć to ludzie idealni. (są też debile - wyjątki) mają w paluszku hydraulikę, elektrykę, mechanikę, żywienie i wiele innych dziedzin, które ciężko wymienić i spamiętać.

Screenshot_2022-04-27-14-02-51-79_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Cały ja. Czas wąsa zapuścić.

Opublikowano
16 minut temu, kris91 napisał:

Bedziesz przyzwyczajony do dźwigania ciężarów, to i z kałachem będziesz biegał jak baletnica, a kolega tylko podniesie i już usapany będzie, taki to plus ekogroszku 😉😂😂😂😂

możemy się założyć że więcej się w życiu nadźwigałem jak ty

11 minut temu, HF86 napisał:

podlogowe długo oddaje. 

ale i długo się nagrzewa, u siebie jak testowałem to trzeba 3h żeby sie nagrzało i zaczęło grzać, tyle samo poźniej też podłoga ciepło dłużej oddaje

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Marcin133 napisał:

Powodzenia udanej pogody. Ja miałem do gościa jechać prasa ale pewnie na jutro. Pany ile biorą u was w tym roku za belkę? 

120? To z 10 +12 zł 

Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

A daj spokój. Zrobić zrobiłem. Ale ile Cię to kosztowało. Tak, nie mnie, tylko Ciebie. To Tobie dupe co raz zawracałem.

Nie przesadzaj, ja się Cieszę że mogłem pomóc 👍

Opublikowano
15 minut temu, HF86 napisał:

sosna dalej koło 100 za mp na lesie. 

ja na swoje 130 m2 więcej jak 12 mp nie spale. a palenie tylko wieczorem. podlogowe długo oddaje. 

U mnie podłogówka w kuchni i korytarzu ale w przyszłości na pewno trafi do łazienki. 

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

ale i długo się nagrzewa,

Bezwładność jest u mnie mniejsza, tyle że ja mam dość krótkie pętle. 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Po 20 to ja sipmą jeździłem lata temu 

Minimum 30-35

Ciągnik 500000 prasa 200000 to weź to odrób 

Ta po 50 zaraz , w sezon byście chcieli żeby się prasa zwróciła . Nawet firmy usługowe tyle nie biorą 35 zł 

Opublikowano

witam. Czy jak w czerwcu posadze pomidory w tunelu to coś z tego będzie? Zamierzam zorganizować sobie taki tunel

Opublikowano
2 minuty temu, Dziad932 napisał:

Ta po 50 zaraz , w sezon byście chcieli żeby się prasa zwróciła . Nawet firmy usługowe tyle nie biorą 35 zł 

dlatego często usługi w firmie wychodzą taniej jak u somsiada. 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Marcin133 napisał:

Dzięki 

Myślę że 20 to wcale nie  drogo  i jego siatka 

A jak komuś nie pasuje to niech luzem wozi 

Sieczkarnia +200 wg zeszłego roku 

17 minut temu, Dziad932 napisał:

120? To z 10 +12 zł 

Za 10 to nawet do słomy bym nie odpalał traktora a mowa żeby jeszcze prasę zapiąć 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

U mnie podłogówka w kuchni i korytarzu ale w przyszłości na pewno trafi do łazienki. 

Bezwładność jest u mnie mniejsza, tyle że ja mam dość krótkie pętle. 

to akurat na przykładzie najdłuższej pętli w salonie, tam mam akurat dwie ułożone równolegle, bo za dużo na jedną było

w łazience która jest przez ścianę z kotłownią działa to dużo szybciej

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

to akurat na przykładzie najdłuższej pętli w salonie, tam mam akurat dwie ułożone równolegle, bo za dużo na jedną było

w łazience która jest przez ścianę z kotłownią działa to dużo szybciej

Spróbuj zdławić przepływ w łazience tak żeby więcej dostawały długie pętle możliwe że poprawisz bezwładność. 

Opublikowano
48 minut temu, Bananek napisał:

Aż dziw bierze, że laski nie biją się o rolników. Choć może i lepiej żeby tę pompowane pustaki nie szły na wieś. Zazwyczaj żony rolników to też bardzo ogarnięte dziewczyny/kobiety.

A działa to na odwrót 🤔😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Z wiekiem dojdzie i bojler. 😉

niekoniecznie ,jak zakodowany wygląd szczura z żelaznego sklepu ,to i tak zostanie ,🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Spróbuj zdławić przepływ w łazience tak żeby więcej dostawały długie pętle możliwe że poprawisz bezwładność. 

tak, każdą pętlę mam na oddzielnym zaworze, także mam możliwość zabawy ogrzewaniem, każda pętla podłogówki i każdy grzejnik moge niezależnie regulować

Opublikowano
kizak napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Z wiekiem dojdzie i bojler. 😉

niekoniecznie ,jak zakodowany wygląd szczura z żelaznego sklepu ,to i tak zostanie ,🤷‍♂️

To Ty taki suchoklates? Przyjedź do mnie na kilka miesięcy, to Cię klema nie pozna. 😉

Baks00 napisał:

48 minut temu, Bananek napisał:

Aż dziw bierze, że laski nie biją się o rolników. Choć może i lepiej żeby tę pompowane pustaki nie szły na wieś. Zazwyczaj żony rolników to też bardzo ogarnięte dziewczyny/kobiety.

A działa to na odwrót 🤔😉

Jak na odwrót?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v