Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Bananek napisał:

Najgorsze jest wjeżdżanie z widnego w ciemne. Jeszcze traktor z kabiną i widoczność robi się naprawdę niebezpieczna. Zwłaszcza, że poidła mam do kojców.

I szyba zaparuje ,lub od razu zamarznie .wywalaj szyby ,i czołówa na łeb 

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

gospodarz roku 😆

nie dziwię się że ojciec Cię na poważnie nie traktuję

On nie dawno skończył krowy doić 😊 

A wieczorem to tak prawie równo kończymy oprzęt 

Jak to mówią: "Niedaleko pada jabłko...." 🙊🙊🙊😂😂

Opublikowano
kizak napisał:

14 minut temu, Bananek napisał:

Kazimierz, co tam się odyebało dziś koło ciebie?

Nic nie wiem ,zaraz po internecie popatrzę  . Bo to kurna droga Augustów    Raczki ,to droga śmierci ,pasy przerywane narysowane  są na zakrętach ,osobówką owszem zmieści się ,ale jadąc za ciężarowym ,widzę linię przerywaną i wyprzedzam i bum z zza zakrętu ,

W janówce musi. Śmiertelny. Tubylec?

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Doić ? Koło 10 

Krowy futruje, gnój wyrzuca i doi później 

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A o które zaczyna?

A nie lepij najpierw wywalić gnój , wydoić i później dawać żarcie?🤔

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

A co za różnica ? 

Bo wtedy można wydoić krowy dajmy na to o tej 8 rano , wieczorem iść wcześniej , dać najpierw żreć , wydoić o 20 - stej i być wcześniej w domu a tym samym będzie zachowane 12 godzin między udojami.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Możnaby takich chińskich ledów swietlowkopodobnych kupić. One oprawy nie potrzebują

Tak , fajnie świeca , ale kompletnie nie nadają się w wilgotne  warunki ( elektronika jest na wierzchu i jak dostanie wilgoci to śniedzieje i przestaje świecic ) , conajwyzej na warsztat .

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Z takich zrezygnowałem na rzecz świetlówek na korytarzu i od tamtej pory omijam takie szerokim łukiem. Kiepsko świeciły, ciężko było je czyścić... 

Musi czeka mnie kilka dni chodzenia w czapce do ludzi. 😉 

IMG_20220111_130859.jpg

Włosy Ci odrosły ?😲

• Haha 3
Opublikowano
20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Bo wtedy można wydoić krowy dajmy na to o tej 8 rano , wieczorem iść wcześniej , dać najpierw żreć , wydoić o 20 - stej i być wcześniej w domu a tym samym będzie zachowane 12 godzin między udojami.

I mi to tam lata o której oprząta

Każdy niech se oprząta jak chce 

11 minut temu, Sylwekx25 napisał:

To ciekawe masz plecy , takie półokrągłe 🤔

Może takiego garba ma 🙈

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Co lepsze do oświetlenia miejsca nad obornikiem w oborze? Jarzeniowki czy naświetlacze led? Potrzebne jedynie przy wywożeniu obornika więc zapalane będą jakieś 12 dni w roku.

Mam do oddania 4 oprawy 2*58w, hermetyczne, nie chcesz gratisowo???

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Do malarzy artystów. 😁

Co to warte jest idzie jakoś tym malować?🤔

20220111_114449.jpg

Za dużo wiatru daje i przez to cholerny rozkurz się robi, umalowane nie tylko to co chcesz umalować, ale i całe pomieszczenie, nie warto

14 minut temu, Bananek napisał:

Na głowie nie. Na plecach tak.

To ty nie mów że nie masz włosów, tylko że masz, ale przesunięte

Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał:

Kiepsko świeciły, ciężko było je czyścić... 

Kiepsko świeciły bo ciulowe żarówki założyłeś. 

Oczyścić co parę miechów to aż taki problem?

Jedna śrubka i cyrk klosz zdjęty. 

25 minut temu, Bananek napisał:

IMG_20220111_130859.jpg

Zachciało się podglądać sąsiadkę przez dziurkę od klucza?🤭🤣😂

Opublikowano
35 minut temu, Bananek napisał:

Z takich zrezygnowałem na rzecz świetlówek na korytarzu i od tamtej pory omijam takie szerokim łukiem. Kiepsko świeciły, ciężko było je czyścić... 

IMG_20220111_130859.jpg

Pewno powiedziałeś głośno Żonie ze obiad ci nie smakuje 

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Bananek napisał:

IMG_20220111_130859.jpg

Jak będą kręcić dalsze perypetie Ryszarda Ochódzkiego to już jest kandydat co zastąpi Stanisława Tyma 😛 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v