Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

to chyba jeździsz jak moja kobita, cały czas jeździ a nigdy jeszcze nie tankowała

hehehe widzę że nie tylko u mnie takie zwyczaje. 

Generalnie wskaźnik paliwa w aucie też do końca prawdy nie wskazuje. Odchylenie wskazówki zależy od tego co komputer wyliczy, nie jest to sztywny stan paliwa w baku. 

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, PAN88 napisał:

Panowie 84 konny case jx jakiej szerokości ciężka bronę talerzowa ściągnie?

I brać z walkami z tyłu żeby ładnie wyrównało do siania poplonów na RŚ?

2,7 m będzie optymalne 

Wałek mam rurowy, wziął bym daszkowy 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Pany ktoś z was oriętuje się który jest bezpiecznik od nawiewu w mf 6499

Tak jest w 6480  F50

16538920893002433581382172381191.jpg

1653892137971814006289371028616.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

16538920893002433581382172381191.jpg

Zwykle to dość duży 30 amperowy bezpiecznik. Po za tym kupujesz taki sprzęt:

MIERNIK PRÓBNIK TESTER NAPIECIA 6V 12V 24V METAL tester1 za 9,99 zł z Mikołów - Allegro.pl - (7463794289)

I 60 bezpieczników sprawdzasz w mniej niż minutę. 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zaleta? Ubezpieczenie droższe będzie, w obecnym mam 1,3 w gazie i jeszcze aż za dość. Nie jeżdżę po miastach, autostradach. Tylko wokół komina. Max 5000-6000km rocznie.

To ten sam próg ubezpieczenia. A silniki 1,4 i 1,6 z stajni reno spalają mniej więcej tyle samo paliwa. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

To ten sam próg ubezpieczenia. A silniki 1,4 i 1,6 z stajni reno spalają mniej więcej tyle samo paliwa. 

I mniejszych nie ma w Dusterze tym starszym. To mi się Dacia odpodobała. Jak kupowałem obecne to szukałem wersji 1.0 ale trafiła się 1.3 z gazem. Taka pierdziawka 1.0-1.3 to by pasowała. Aby noga nie kusiła depnąć i wokół komina się zakręcić. Tak jak w Dajhajsu. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Zwykle to dość duży 30 amperowy bezpiecznik. Po za tym kupujesz taki sprzęt:

MIERNIK PRÓBNIK TESTER NAPIECIA 6V 12V 24V METAL tester1 za 9,99 zł z Mikołów - Allegro.pl - (7463794289)

I 60 bezpieczników sprawdzasz w mniej niż minutę. 

W nim to może i kontrolka świeci ,ale nie wiesz ile ma v ,a v w starej instalacji potrafią się ,,gubić'' ,i  wtedy czemu te światła takie nędzne ,lyb czemu cewka w 3 sekcji w ładowaczu nie działa ,a prąd jest . Miałem oba te przypadki ,jeszcze światła choć nędzniej to  będą palić ,ale cewka puki 12 v nie ,,zobaczy '' ,to ni hu hu ,nie zadziała .

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zaleta? Ubezpieczenie droższe będzie, w obecnym mam 1,3 w gazie i jeszcze aż za dość. Nie jeżdżę po miastach, autostradach. Tylko wokół komina. Max 5000-6000km rocznie.

Więc takie auto jest Ci zbędne.

Suvy nie są dla ludzi szukających oszczędności

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Jak ja lubię tego volvika

1000 km na zbiorniku 60 l i jeszcze rezerwa nie świeci

IMG_20220530_064523.jpg

IMG_20220530_071032.jpg

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Witam serdecznie.

Ty pewnie już na targu.

Deszcz leje, nawet nie zajeżdżałem

Kurła po drzewo dziś ma przyjechać a tu leje deszcz.

a dizelek drożeje....

Opublikowano
38 minut temu, PAN88 napisał:

Panowie 84 konny case jx jakiej szerokości ciężka bronę talerzowa ściągnie?

I brać z walkami z tyłu żeby ładnie wyrównało do siania poplonów na RŚ?

Możesz zaczzynać od 2,2 m ,naprawdę wąziejsza brona nie jest wadą ,przy wąziejszej masz większą prędkość ,a to robi robotę ,ale do 3 m to już na pewno bym nie zbliżał się . Najlepiej przy 2,5 m 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ma być bardziej pakowne niż Daihatsu. Czyli wrzucić ze 300kg nawozów na przykład. Albo w pudłach z 40 kurczaków. Trochę większe ale oszczędne. Najlepiej z gazem i małym silnikiem. 

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

W nim to może i kontrolka świeci ,ale nie wiesz ile ma v ,a v w starej instalacji potrafią się ,,gubić'' ,i  wtedy czemu te światła takie nędzne ,lyb czemu cewka w 3 sekcji w ładowaczu nie działa ,a prąd jest . Miałem oba te przypadki ,jeszcze światła choć nędzniej to  będą palić ,ale cewka puki 12 v nie ,,zobaczy '' ,to ni hu hu ,nie zadziała .

To jaki wybieram tester zależy od objawu. A cewki należy do pomiaru zastąpić żarówką 12 około 40W. 

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

to popatrz na Sandero Stepway, też nie jest brzydka (a w mojej opinii nawet ładniejsza niż Duster), i występuje z silnikiem 0.9

https://www.otomoto.pl/oferta/dacia-sandero-stepway-zarejestrowany-klima-navi-alu-serwis-ID6EET6D.html

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

a co w takim Dusterze jest droższego niż np. w Megane??? zawieszenie pewnie to samo, tak samo napęd na przód, ten Duster to nawet 4x4 nie ma

1 minutę temu, kris91 napisał:

Polać temu Panu 🍺🙊🙊🙊

tak tak, najchętniej diesla🤭

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

to popatrz na Sandero Stepway, też nie jest brzydka (a w mojej opinii nawet ładniejsza niż Duster), i występuje z silnikiem 0.9

https://www.otomoto.pl/oferta/dacia-sandero-stepway-zarejestrowany-klima-navi-alu-serwis-ID6EET6D.html

To już wolę takie coś. 

https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-fiorino-fiat-fiorino-2013-lpg-przebieg-159-tys-ID6EFTjH.html

Wygodniej ładować niż głęboki bagażnik w takiej Dacii. U mnie jest na płasko bo butla pod spodem to jeszcze w miarę ale tu lepiej. 1.4 ale trudno. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v