Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
hubertb napisał:

Panowie szklaneczka kompotu z truskawki z miętą i lodem. No lepiej po konkretnym obiadku być nie może. 

To wszystko zależy o jakim lodzie mowa. 😉

sadownik12 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

No i fajno. Pokaż kolor.

Z drugiego pnia trochę więcej się szykuje 🤔

IMG_20220529_141824.jpg

Prawie czysty rzepak? Może nie dokrecaj słoików niech jeszcze odparuje.

@DANDYSku. 

IMG_20220529_152643.jpg

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

@DANDYSku. 

IMG_20220529_152643.jpg

Banan jak tak codzinnie bedziesz wyrywał po jednej kukurydzy to do września nic na polu nie zostanie 😂😂😂

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

A no pewnie 70% to rzepak. Nie ma potrzeby, poszycie było fest, nic nie lało. A rzepak od ponad tygodnia już po kwitnieniu. Jedna ramka była z nakropem dzisiejszym bo chodzą jak głupie na akacje. Szkoda, że pogody na tą roślinę nie będzie, pewnie byłoby drugie tyle tego daru natury :(. +3 słoiki do tego ja zdjęciu, bo już się rozeszły. Ogólnie, około 34kg z dwóch rodzin. Wydaje mi się spoko jak na początek. I duże dzięki dla @Chłoporobotnik bo sporo mi podpowiedział. 

IMG_20220529_153525.jpg

Opublikowano
radekz200 napisał:

Banan jak tak codzinnie bedziesz wyrywał po jednej kukurydzy to do września nic na polu nie zostanie 😂😂😂

Jest jej tam w bród. Starczy i bykom, i mi i wam do pooglądania. 😉

Opublikowano
40 minut temu, danielursus3p napisał:

Kurcza, ile teraz będzie dobrze w kopertę wrzucić bliskiemu kuzynostwu na wesele? 1500? Czy ile się daje? Kolegom po 1000 dawałem ostatnio. 

Dobre pytanie. Sam ostatnio kumplowi tysiąca dałem w kopercie

Opublikowano

Nie chce lipy odpierdaczyć. 1000 to tak po prawdzie na koszty w sumie za parę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie. Poprostu jako jedyny w całej okolicy posiadał gumiaki 🤭

Kiedyś taki z tych pierwszych pastuchów podłączyłem z prostownika... Byk uwiązany za nos lancuchen do woza podniósł wóz 😂

Gdzieś w połowie lat 90, kumpel opowiadał jak pierwszy raz zagrodzili pastuch, i wypuścili krowy. Ojciec mówi mu mieć wsiada na Simsona i objeżdża i patrzy czy gdzie druta nie przerwały. Jedzie, patrzy, a tu nagle krowa go wyprzedza, takiego rozpędu dostała po dotknięciu pastucha 

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, 6465 napisał:

@Łolek dostałeś pochwalę od mojego pracodawcy😁👍👍

Widać zna się chłop na porządnej robocie 😉😎

Fajnie że mogłem pomóc 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Widać zna się chłop na porządnej robocie 😎

Mówi że jak nowy 🙆. Tak jak sny rozmawiali. Przytrafiło się trudno. To musi pracować nie stać po warsztatach. 5lat wytrzyma?

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Mówi że jak nowy 🙆. Tak jak sny rozmawiali. Przytrafiło się trudno. To musi pracować nie stać po warsztatach. 5lat wytrzyma?

Chwal mnie na wszystkich odpustach tam gdzie ludzi nie ma😉

• Like 1
Opublikowano

Ta największa ma ponad 30 lat i to Baśka moja żona. Nie jesteś pierwszy który tak reaguje rok temu w sklepie pytali ja o dowód jak kupowała piwo. 

Po drodze na uprawie chabra okrytej zbożem aż słychać jak praca wre: 

Obok na środku drogi koniczyna co nie zaskoczyło inna niż biała.

IMG_0252.JPG

IMG_0251.JPG

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Bananek napisał:

16 litrów i chyba przerwa.

Prześlij do mnie, dziesięcioma litrami nie pogardzę a opady od wtorku do soboty w zamian oddam. Koło wczesnych ziemniaków potrawu kopeczkę by się zdało ususzyć. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertb napisał:

Tak Maja ma 7 lat, Pola 5 lat i Hania 8 miesięcy. 

O chłopie ty to się wódeczki z zieciami napijesz 

@6465Tomek ta najmłodsza do twojego Kuby idealna 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@hubertb

Za swata jakiś procent z weselnych kopert poproszę bo rodzina Tomka W, to porządne ludzie 

A do najstarszej bratanka polecam lat 12 a że dobre ludzie to wiadomo bo to moja rodzina 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

12 minut temu, Bananek napisał:

16 litrów i chyba przerwa.

Prześlij do mnie, dziesięcioma litrami nie pogardzę a opady od wtorku do soboty w zamian oddam. Koło wczesnych ziemniaków potrawu kopeczkę by się zdało ususzyć. 

Kurierem za pobraniem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v