Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, hubertb napisał:

Traktorek SAM z silnika 1.6D Forda - elektroda.pl 

ta konstrukcja super sama mi się podoba. Ogółem żeby to zrobić porządnie na sensownym silniku wyjdzie tyle że kupi mini traktor. 

Tylko że z taśmy ,to z taśmy ,powtarzalny ,gdzieś może być katalog z częściami ,gdzieś dostaniesz część jeśli powiesz o co Ci chodzi ,ktoś go testował ,dobierał parametry . A w samach ,zbieranina ,jak sam ,, kręcisz '' to może i pamiętasz co z czego włożyłeś ,i dlaczega ,i czemu w ten sposób . Przy zakupie takowego to już wielka niewiadoma ,i tylko smykałka do majstrowania i smarow cię ratuje ,a co nerwów spsuje to swoją drogą . To tak jak z instalacją elektryczną na ścianie ,robiłeś to ćwierć wieku temu to za cholerę nie wiesz gdzie jakiś kabel idzie ,ale rozmieszczenie odbiorników i główne założenie do czego znasz  i ci łatwiej . A weż u kogoś naprawiaj jak ci powiedzą ,,korki wywala ,zobacz''

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

Magda jedzie do fryzjerki na 9³⁰. Ja muszę dzieci pilnować. Po południu coś podłubie. Nie jest źle. Jak powiedziałeś podczas jazdy nikt nie zauważy.

Wszystko z transportem.

Co kupiłeś 

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

10 mam , mi zależy tylko na wywrocie do tyłu , d 46 też przerobi 🤔

Tomek później to grosza w domu nie będzie , bo kobietę trzeba na stałe zabierać pod dach 🤷🏼‍♀️🙂

Dopiero co kupiłeś fajna kaczkę i drugiej szukasz?  D46 też przerobi tylko robota podobna a przyczepa mała. Ja może też kiedy przerobie swoją d46

Opublikowano
3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Tomek później to grosza w domu nie będzie , bo kobietę trzeba na stałe zabierać pod dach 🤷🏼‍♀️🙂

A miałeś ładna d46....

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Co kupiłeś 

Psyczepe będę miał do odbioru za tydzień. Znaczy we wtorek ale pojadę po nią w sobotę albo niedzielę.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Dziad932 napisał:

Jak 🤔. Bo nie mam 30 tys na przyczepe ...

Przecież Tomek też odrazu nie wykopał 30 tys i zaplacił tylko w ratach.

10 minut temu, Łolek napisał:

Jak dobrze mieć znajomych i kolegów 

Mi Tomasz pomógł bez namysłu to i ja też mu pomogłem .

Chłopak jest jak najbardziej w porządku.

Obserwuje drugą ale narazie jest nie doruszenia😁

• Like 1
Opublikowano
Dziad932 napisał:

Przed chwilą, 6465 napisał:

A 7 masz? Kupił byś za 7 pomęczył byś trochę sztywną uzbierał byś resztę i zrobił lale.a jak ci nie zależy na wywrocie do tyłu to i z 5kola było by mniej.

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-rolnicza-t-47-CID757-IDPnnXl.html

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Dopiero co kupiłeś fajna kaczkę i drugiej szukasz?  D46 też przerobi tylko robota podobna a przyczepa mała. Ja może też kiedy przerobie swoją d46

Tak szukam drugiej , tylko teraz d47

6 minut temu, stempos1980 napisał:

A to ja nie wiem jak było u niego

7 minut temu, szymon09875 napisał:

A miałeś ładna d46....

A no była ...i poszła 🙋

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Pilnuj jej🙂, akurat kasy się zgromadzi to zrobię druga identyczna do zestawu😁

Za nią dać tyle kasy to jak jak położyć 35tys za c360 w podobnym stanie

Tylko ta raczej za tą kasę nie pójdzie bo wygląda jak z fabryki 🙄

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Tylko ta raczej za tą kasę nie pójdzie bo wygląda jak z fabryki 🙄

Jak będzie z czego to się dołoży. Ty wiesz że oberdzalucha złachanego to ja bym nie chciał choć i tak jest cała cięta i piaskowana

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, stempos1980 napisał:

To że jest w porządku to fakt, można by powiedzieć że nawet bardzo 

Ale nie będziemy go chwalić bo w piórka obrośnie 

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

E baco chwolą nos. 

Kto ko?

Wy nos a my wos 😂😂

Wosów nikt nie chwali chyba 🤔 toć to kurpsioskie tablice wos. Z tym Lublinem dumałeś? 

9 minut temu, szymon09875 napisał:

Ma ktoś z tu obecnych rozsiewacz Amazone zaf? 

Nieoficjalnie to ja mam 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Wosów nikt nie chwali chyba 🤔 toć to kurpsioskie tablice wos. Z tym Lublinem dumałeś? 

Jakoś nie mam głowy. Po opłatach jest niech stoi. Może na raz się przyda.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, stempos1980 napisał:

Pamiętaj wstyd to kraść i z d*py spaść 😉

I do znajomych z af jechać 😛

32 minuty temu, Łolek napisał:

Marcin mojej za 5 nie chciałeś 

Chodzi o czas reakcji, pyk cyk i załatwione 

Marek bo ja wtedy coś pilnego robiłem 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

trzeba by Cię pod.... 🤪 ty uj ... nie ekolog....🤭😁

Na swoje nie wjezdzam,herbapol wcina,grzyb wcina a i robak tez jest.

To takie dzialki na rok wziete,aby posiac i zebrac, a ziarno sprzedac czyste trzeba. Swoje bydlo zje. Tak szczerze to nawet mi sie nie chce tego robic(nawey nie planowalem wjezdzac z czym kolwiek,nawozu nie sypalem.tam.nawet) ale wlasciciel skarzyl sie ze zielska rosnie no to mysle.juz niech nie meczy mnie. Do zniw aby, a potem niech kolejny sie martwi,chociaż nikt nie chce juz tego brać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v