Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, hubertb napisał:

@StrongmanZdjęcia jakieś zrób. 

Dzwi otwartych? To u Was nie ma drzwi?😂

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a co deszcz przeszkadza przy koszeniu 🤭

Te cwaniak 

U mnie też pada a trawy muszą poczekać, będzie więcej i twardsze to na dłużej wystarczy 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

chyba jest ta pompka dodatkowa, bo jak go zgaszę to słychać jeszcze takie ciche brzęczenie przez jakiś czas, i potem takie jakby się zaworek zamykał, pstryk, i cisza

za wymianę maglownicy, dokupienie nowych końcówek kierowniczych, i klocki na przód i wymianę 880zł😭 po mojemu w h*j dużo, miałem chęci sam tą maglownice przerzucić, ale czasu brak ostatnio, w dodatku trochę spawania mam, to mówię swoje zrobię, i zarobię więcej, i dam komuś zarobić

Jak zadarmo względem tego jak mnie skasowali za Forda i vw.

Za wymianę maglownicy w R19 w Warszawie w 1998 chyba 300 zapłaciłem 

1 minutę temu, galan99 napisał:

@Agrest jak porzeczka się zapowiada , jaka cena coś wiadomo ? .

Baaaardzo słabo.  

Czerwona pomimo osypania cenowo ma być bardzo słabo.  

Czarna nikt już nic nie mówi miało być drogo.

Zostało dużo mniej niż w ubiegłym roku więc powinno cenowo trochę nadrobić.

Opublikowano
Łolek napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

a co deszcz przeszkadza przy koszeniu 🤭

Te cwaniak 

U mnie też pada a trawy muszą poczekać, będzie więcej i twardsze to na dłużej wystarczy 

wolę jakość nie ilość 🤭😜 azot rozsiany drugi pokos rośnie

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

U nas spadło 6,5mm w środę. Wczoraj śladu po tym nie było.

Teraz czekam na zapowiadane na południe kolejne 4mm.

A u mnie 36l i dziś znów pada.Wk.....a mnie to niesamowicie

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

ale czasu brak ostatnio, w dodatku trochę spawania mam, to mówię swoje zrobię, i zarobię więcej, i dam komuś zarobić

Pomysł był dobry, ale wyszło jak zwykle. 

@Agrest otwarte drzwi na polu są u mnie rzadkością a nawet pewnym rarytasem. 

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Jak zadarmo względem tego jak mnie skasowali za Forda i vw.

Za wymianę maglownicy w R19 w Warszawie w 1998 chyba 300 zapłaciłem

gdybym miał kanał to sam bym to ogarnął

zapewne bez kanału dałbym radę, ta maglownica trzyma się na czterech śrubach, z czego dwie z dobrym dostępem, a dwie z takim do przeżycia, będzie nauczka na przyszłość, że jednak lenistwo nie popłaca, oraz że ceny się zmieniły przez ostatnie 10 lat

Opublikowano

klocki +końcówki =200zł-300zł. 

Maglownice trzyma może i 4 śruby ale trzeba odkręcić drążki, przewody do wspomagania oraz wałek kierowniczy z którym zwykle jest trochę zabawy. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

klocki +końcówki =200zł-300zł. 

Maglownice trzyma może i 4 śruby ale trzeba odkręcić drążki, przewody do wspomagania oraz wałek kierowniczy z którym zwykle jest trochę zabawy. 

maglownica z nowymi drążkami była, tak że odkręcać nie było trzeba, końcówki nowe, starą końcówkę odkręcić i wybić to przecież chwila moment

przewodów do wspomagania tu nie ma, jest wspomaganie elektryczne (maglownica wygląda jak ta w cinquecento)

Opublikowano

nowy ład pany. 

a czego się dziwić jak ktoś na pełnym papierze robi. 

na ten socjalizm trzeba gibac. 

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

maglownica z nowymi drążkami była, tak że odkręcać nie było trzeba, końcówki nowe, starą końcówkę odkręcić i wybić to przecież chwila moment

przewodów do wspomagania tu nie ma, jest wspomaganie elektryczne (maglownica wygląda jak ta w cinquecento)

Dłużej niż godzinę bym tematowi nie poświęcił. 

4 minuty temu, HF86 napisał:

nowy ład pany. 

a czego się dziwić jak ktoś na pełnym papierze robi. 

na ten socjalizm trzeba gibac. 

To jest nabijanie klienta w butelkę a nie nowy ład. 

• Like 1
Opublikowano

Dobra, zrobione co trzeba. Można poleżeć. Co tam się działo przez te dwie godziny beze mnie?

Kurła mogłoby się wypogodzić. Pszczoły pewno już zapomniały jak wyglądam. 😉

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Kobieta co posiada dzieci będzie miała większą emeryturę .

Wiceminister rodziny Barbara Socha, odpowiedzialna w rządzie za politykę prorodzinną chce, by państwo premiowało dzietność. Jeden z pomysłów, jaki forsuje to powiązanie emerytury z liczbą wychowanych dzieci. Wiceminister Socha za wzór stawia Francję. W tym kraju mama za wychowanie gromadki dzieci dostaje wyższą emeryturę.

https://www.fakt.pl/pieniadze/wyzsze-emerytury-dla-mam-beda-pieniadze-za-wychowanie-dzieci/s6r537c

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Dłużej niż godzinę bym tematowi nie poświęcił. 

To jest nabijanie klienta w butelkę a nie nowy ład. 

w tej cenie jest zawarty 

czas oczekiwania 

czas pracy 

czas przygotowania miejsca pracy. 

urlop

chorobowe 

przerwa regeneracyjna ustawowa 

przeglądanie internetu 

poprawki tego co pracownik miszczunio zj***ł. 

to połowa kosztów a druga 

zus 

wat 

podateczki 

bonusy np prąd dla przedsiębiorców lub podatek za lokal usługowy i grunty 

temu wszystko będzie znowu spychane do szarej strefy. 

Opublikowano

Podleje gdzie i kiedy chce i ile chcę a teraz naj.....bez opamiętania i tylko pracę zastopowało

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v