Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Andpol napisał:

Zamiast się cieszyć to.... nie dogodzi to susza lepsza? U mnie jak ksiądz kropidłem i czekam na dzisiejszy deszcz co nadawali man nadzieje że popada?

Wczoraj dzwonilem do ojca to mowil ze u nich nie padalo. Chcialem wczoraj o 19 pojechac prysnac chociaz 2ha, wsiadam w ciagnik a tu nagle taka pompa poszla ze tyle co pod dach wjechalem. Jutro jakoes slonce.ma.byc to jade psiukne. A fasola jak.u Cb? Ojciec walczy z.burakiem to go juz trafia cos,przesiewal bo oczywiscie cudowny szarek jest,pryskany w roznych porach dnia i dalej żeruje zakała. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

A idź. Może bym co dał z roboty. Kęsa kiełbaski. 😉

Toć wiem że byś nie bił 👍 wieczorem ma być w Gdańsku bo rocznicę ślubu ma i go już kobita męczy kiedy będzie 🤣

Opublikowano

Zamiast się cieszyć to.... nie dogodzi to susza lepsza? U mnie jak ksiądz kropidłem i czekam na dzisiejszy deszcz co nadawali man nadzieje że popada?

Wczoraj dzwonilem do ojca to mowil ze u nich nie padalo. Chcialem wczoraj o 19 pojechac prysnac chociaz 2ha, wsiadam w ciagnik a tu nagle taka pompa poszla ze tyle co pod dach wjechalem. Jutro jakoes slonce.ma.byc to jade psiukne. A fasola jak.u Cb? Ojciec walczy z.burakiem to go juz trafia cos,przesiewal bo oczywiscie cudowny szarek jest,pryskany w roznych porach dnia i dalej żeruje zakała. 

Ogolnie z deszczu sie ciesze,ale moglby padac 2-3 tygodnie temu,a nie teraz. Trawa jak nie urosla to nie urosnie zbytnio. Mialem kosic łąki a znowu przestoj bo burze w następnym tygodniu.

Ogolnie z deszczu sie ciesze,ale moglby padac 2-3 tygodnie temu,a nie teraz. Trawa jak nie urosla to nie urosnie zbytnio. Mialem kosic łąki a znowu przestoj bo burze w następnym tygodniu.

W dodatku jakies problemy z internetem widze są bo kopiuje mi posty,albo nie pokazuje ze wyslalem a wyslalo

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Z fasolą w tym sezonie mam odbój a na polach kto wcześnie zasiał to wschody ma ładne i buraki też choć tego drugiego coraz mniej jest w okolicy.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

A idź. Może bym co dał z roboty. Kęsa kiełbaski. 😉

Toć wiem że byś nie bił 👍 wieczorem ma być w Gdańsku bo rocznicę ślubu ma i go już kobita męczy kiedy będzie 🤣

Kocha to poczeka. Lepiej się nawilży. 😉

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Hałda leży folii a i z przyczepę worków bb by nazbierał-ktory chce?

rok temu to ja tobie bigbagi wysyłałem, teraz się okaże że będą jechać w drugą stronę🤭

2 godziny temu, hubertb napisał:

Jeśli to opel to uszkodzona grzałka w termostacie, drugą przyczyną jest syf miedzy skraplaczem a chłodnicą cieczy silnika. 

Fiat, ale silnik jak w Oplu, 2.0

grzałka muszę zobaczyć czy jest, gdzie tego szukać, pewnie gdzieś nad skrzynią, dobrze pamiętam???

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

h*j jeszcze 10godzin i weekend 🤪

no taa... zeszły tydzień 6 dni w robocie, z czego prawie cała noc z soboty na niedzielę, ten tydzień cały tydzień w robocie, łącznie z sobotą i niedzielą, w dodatku wczoraj już o 5 rano robiliśmy....

1 godzinę temu, hubertb napisał:

@bratrolnika Ile teraz kosztuje wymiana maglownicy? 

nie pytaj, skasował mnie jak żyd za babkę, aż mnie trzęsie, tak to jest być lokalnym patriotą

ale jest plus, z rana jeszcze udało mi się zbieżność zrobić

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

grzałka muszę zobaczyć czy jest, gdzie tego szukać, pewnie gdzieś nad skrzynią, dobrze pamiętam???

To nazywają termostatem elektrycznym. 

Jak przyjedziesz do domu to od razu nie gaś samochodu tylko daj mu z 30 sekund na wolnych pochodzić. Płyn powinien się szybciej schłodzić, droższe auta mają dodatkową pompę elektryczną, podtrzymuje obieg płynu po zgaszeniu silnika. 

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

nie pytaj, skasował mnie jak żyd za babkę, aż mnie trzęsie, tak to jest być lokalnym patriotą

Więcej niż 200? 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Jak przyjedziesz do domu to od razu nie gaś samochodu tylko daj mu z 30 sekund na wolnych pochodzić. Płyn powinien się szybciej schłodzić, droższe auta mają dodatkową pompę elektryczną, podtrzymuje obieg płynu po zgaszeniu silnika. 

Więcej niż 200? 

W golfie 2 gtd też miałem taka pompę :o

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, szymon09875 napisał:

Do mnie zdążysz 

20 minut temu, leszek1000 napisał:

Zapomniałem wręczyć to mamie. Chińczyki nie chcą bateryjek wkładać😂

IMG20220527083057.jpg

Daj dzisiaj i powiedz że dla ciebie dzień mamy jest codziennie cały rok 

• Like 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Przedwczoraj tak wlalo ze kałuże stały. Wczoraj dopadalo,ale dzisiaj juz wsiąka. Co  tego jak na polu maź. Dynie ju przydaloby sie zacząć pielic bo prawie wszystkie wyszly na wierzch ale jak czlowiek sie przykleja do ziemi to co z ciagnikiem bedzie

nie marudź w maju nigdy deszczu za wiele....

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Koło południa powinienem dojechać

OK wstawię wodę na kawę, czy coś mocniej 😉

A bo zapomniałem Cześć czlowieki 🙋‍♂️

Opublikowano
59 minut temu, kris91 napisał:

Dzie tam, nie będę płacił drożej oddając taniej 🙊🙊🙊 Nawet kawałeczka sera nie mogę zjeść, ogółem żadnego nabiału 😩😩😩😔😔😔

Niech pada, moja jeszcze rośnie, tylko mogliby na górze pokrętło od temperatury przekręcić chociaż na 25 stopni 🙊🙊🙊 Gdzie te ciepły majowy deszczyk 😔😔😔

Zaproś, postaw parę piwek to i ciepły deszczyk zagwarantuję🤭

53 minuty temu, galan99 napisał:

W całym kraju pada wiec wody nie braknie plony będą wspaniałe .

Gdzie ci urwa pada?

Pszenica jara była piękna i zdechła placami, dosłownie. 

48 minut temu, galan99 napisał:

W czerwcu ma padać 20 dni wiec będzie dużo wody i plony mega dobre .

20dni deszczowych w czerwcu to załatwi plony na amen.

Zwłaszcza jęczmień ozimy który legnie i zbierze się porośnięty poślad.

Chyba że to będą tak deszczowe dni ja dzisiaj. Parę kropel na szybie zauważyłem.

No ale pada.

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Więcej niż 200? 

chyba jest ta pompka dodatkowa, bo jak go zgaszę to słychać jeszcze takie ciche brzęczenie przez jakiś czas, i potem takie jakby się zaworek zamykał, pstryk, i cisza

za wymianę maglownicy, dokupienie nowych końcówek kierowniczych, i klocki na przód i wymianę 880zł😭 po mojemu w h*j dużo, miałem chęci sam tą maglownice przerzucić, ale czasu brak ostatnio, w dodatku trochę spawania mam, to mówię swoje zrobię, i zarobię więcej, i dam komuś zarobić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v