Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Oj, ja nie. Teraz już i wieprzowych wędlin nie wędzę. Tylko filety z kuraka, z dwa razy w roku kiełbasa, raz z indyka raz z królika, z szynkowaru indyk + kurczak i pasztet z królika. Z dwa razy w roku sobie kupię kupuję po kilogramie pasztetowej i ze dwie kaszanki jak u znajomego świniobicie. Schabowego już wcale. Boczku w sumie też. 

Indyk "ekologiczny" czyli w sumie najzwyklejszy indyk ponad 100zł za kg. 

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Mam nadzieję że się nie obrazisz..  ale na imprezie to z @6465 wysadzili byśmy Cię na drugi koniec stołu 😉

I mnie też. Ja jak tłusto zjem to daj spokój, mdli mnie ze szok 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Baks00 napisał:

Mam nadzieję że się nie obrazisz..  ale na imprezie to z @6465 wysadzili byśmy Cię na drugi koniec stołu 😉

Do goloneczki się dołączam i do  tego bimbereczku trzeba 

Mięsa z drobiu jadam tylko pieczone 

Edytowane przez Łolek
  • Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Na taką imprezę to bym nawet nie poszedł. 

Przed chwilą, hubertb napisał:

Indyk "ekologiczny" czyli w sumie najzwyklejszy indyk ponad 100zł za kg. 

Za 900zł mam jak dobrze idzie z 80kg eleganckiego mięsa, a czasem i więcej. W tym roku 55zł/szt, odchowany, worek paszy na start 73zł, z 250kg zboża, ziemniaków odpadowych nie liczę. 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

To duży indyk ponad 1000zl by wyszedł? 

Jak 1000 :o w zeszkym roku ojciec sprzedawał takie po 15 a rekordzista miał 19.5 kg po zabiciu... 

No ale muszę go dopytać czemu tak tanio sprzedawał bo tylko po 18 czy 19 zł za kg :o

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Zaklepta mi tam gdzieś miejsce :o

1 minutę temu, Łolek napisał:

Zaklepta mi tam gdzieś miejsce :o

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Na taką imprezę to bym nawet nie poszedł. 

Przyszedł byś to byś nalewki z propolisu przyniósł. Chętnie bym spróbował. Weź no tam ze dwie setki podeślij pocztą 😁

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak 1000 :o w zeszkym roku ojciec sprzedawał takie po 15 a rekordzista miał 19.5 kg po zabiciu... 

No ale muszę go dopytać czemu tak tanio sprzedawał bo tylko po 18 czy 19 zł za kg :o

Kurła to za indyka to i jaka jalowke by kupił do noża 🤔 znajoma gęsi eko po 70zl kg sprzedawała 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Ubita kura "eko" bez piór i wypatroszona = 80zł. 

Nie dziwota, kurczaki już idą po 18zł/kg a jak udana sztuka to i 3,5kg waży, razem z łapkami, wątróbką, żołądkiem, nerką i sercem. Królik teraz po 32. Perliczki po 30 pójdą. Wczoraj 4 króliki z pocałowaniem ręki po 32 poszły i następne 4 na sierpień - wrzesień zamówione bo póki co to małe jeszcze.

Opublikowano
16 minut temu, danielursus3p napisał:

To chyba se wygooglowałem gdzie😉 

No to szczerze mówiąc masz zajebistą lokalizacje. 

To prawda, wszędzie blisko, a jednocześnie cisza spokój, las i rzeka pod nosem. Niestety, robi się powoli osiedle, domów przybywa. I ceny za działki gdyby chciał dokupić to kosmos, teraz w okolicy 100/M2 już się zakręcą

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Ubita kura "eko" bez piór i wypatroszona = 80zł. 

Ale kura czy brojler? Z kury to mięsa jak z gołębia od samego patrzenia byłem najedzony. Chłopy brak mi jakąś lampkę na koniec Lini pastucha żeby sygnalizowała że to działa. Jakieś pomysły? 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale kura czy brojler? Z kury to mięsa jak z gołębia od samego patrzenia byłem najedzony. Chłopy brak mi jakąś lampkę na koniec Lini pastucha żeby sygnalizowała że to działa. Jakieś pomysły? 

Screenshot_2022-05-22-13-25-13-469_pl.allegro.jpg

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie wiem, żona nie kupuje mamy własne tyle płaci jej szefowa "pani ze wsi". Co do lampki to prosty iskiernik możesz zrobić. 

I tak wisi cały dzień, a wieje jak by się ktoś powiesił. 

IMG_0232.JPG

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v