Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Za 200zł gość rozebrał ci pompę i do tego sprawdził wtryskiwacze? Czy tylko założył do stołu i sprawdził dawkowanie? 

gadał że cała sprawdzona. a przy robocie nie byłem. moc wróciła, chęć na paliwo spadła, nic mnie więcej do szczęścia nie potrzeba. 

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

to i i nas tak że dobzi operatorzy się zwalniają, przyjdą tacy świeżaki i co to za robota jest z nimi, eh szkoda gadać, zostają tylko zaufani podpierdalacze, a kto mądry złapie trochę fachu i nara

Ostatnio na załadunku podkładu na pieczarki, kierowca ciężarówki pomagał kosz naprawiać, a Kecapy się stali i śmieli bo poczekać do rana na mechanika, bo oni nie od tego. Jak tak to powinni iść do biura i się wypisać z roboty, ale nie lepiej było stać bo kasa leciała. 

Jeden najlepszy, zawiezie żonę do domu i na godzinę nie opłaca mu się wracać do pracy. Brat się śmieje że jak szef się dowie jak go oszukują to oni polecą, i się pomóc dla Ukrainy skończy, a kierowniki będą dymać bez żadnych premi. 

Opublikowano
Łolek napisał:

Tam gdzie naprawiam od 25 kat przy okazji rozrządu idzie pompa wody i napinacz, a co którąś wymianę dochodzą koła, przy wymianie oleju sprawdza zawieszenie i reguluje hamulce, olej jego filtry jego za robotę 100 czy 150

A po co robić takie drogie naprawy? Nie lepiej kupić w miarę sprawne auto, dojeździć ile się da, znaleźć jelenia co odkupi, dołożyć tyle co byśmy włożyli za naprawę i kupić kolejne, młodsze auto? Ja tak robię. Co trzeba to trzeba, ale grube naprawy mnie nie interesują. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że ja też robię za jelenia odkupując auto od kogoś, kto myśli tak samo, ale jest poziom wyżej. 😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ostatnio na załadunku podkładu na pieczarki, kierowca ciężarówki pomagał kosz naprawiać, a Kecapy się stali i śmieli bo poczekać do rana na mechanika, bo oni nie od tego. Jak tak to powinni iść do biura i się wypisać z roboty, ale nie lepiej było stać bo kasa leciała. 

Jeden najlepszy, zawiezie żonę do domu i na godzinę nie opłaca mu się wracać do pracy. Brat się śmieje że jak szef się dowie jak go oszukują to oni polecą, i się pomóc dla Ukrainy skończy, a kierowniki będą dymać bez żadnych premi. 

Wczoraj @Belaruss820 zadał pytanie czy naprawiać usterkę którą znalazł, pamiętasz jakie były odpowiedzi? Raczej Ukraińcy ich nie pisali. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

A po co robić takie drogie naprawy? Nie lepiej kupić w miarę sprawne auto, dojeździć ile się da, znaleźć jelenia co odkupi, dołożyć tyle co byśmy włożyli za naprawę i kupić kolejne, młodsze auto? Ja tak robię. Co trzeba to trzeba, ale grube naprawy mnie nie interesują. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że ja też robię za jelenia odkupując auto od kogoś, kto myśli tak samo, ale jest poziom wyżej. 😉

Jak kupuje to zawsze prowadzę na rozrząd i oleje bo to co sprzedający mówi to często mija się z prawdą, a po za tym moje auta się nie psują (bo mam dobry serwis) 

Opublikowano
hubertb napisał:

Wczoraj @Belaruss820 zadał pytanie czy naprawiać usterkę którą znalazł, pamiętasz jakie były odpowiedzi? Raczej Ukraińcy ich nie pisali.

I chyba tylko ja byłem zdania, że naprawić, ale prywatnie.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Taktyka fajna tylko czy wymiana rozrządu to gruba robota? No i właśnie w 3.0TDI tak w 2.0HDI nie. 

Opublikowano
Łolek napisał:

Jak kupuje to zawsze prowadzę na rozrząd i oleje bo to co sprzedający mówi to często mija się z prawdą, a po za tym moje auta się nie psują (bo mam dobry serwis)

Oleje to podstawa. Też wymieniam. Za rok pewnie Focus mi się znudzi i poszukam nowego właściciela. A wtedy dorzuci się parę złotych i następny kupi.

Opublikowano
hubertb napisał:

Taktyka fajna tylko czy wymiana rozrządu to gruba robota? No i właśnie w 3.0TDI tak w 2.0HDI nie.

Nie kupuję nic powyżej 2.0 za stary jestem na szaleństwa. Choć kiedyś marzyłem o suburbanie. Teraz ładniejszy jest ford ranger. 😉

Opublikowano

I znowu pada. narazie nieśmiało ale coś tam kapie. 

azoty, siarczan, woda, może Stwórca plonu doda 🙂

Opublikowano
DANDYS napisał:

🍌 a posialaes kuku?

Dziś po pracy skończę. 10 rządków zostało. Żeby nie awaria to we wtorek byłaby w ziemi. Czyli tym razem będziesz pierwszy.

Opublikowano

Czasami już to że nie przeszkadzasz jako kierowca, jest olbrzymią pomocą. Kolega naprawa ciągniki siodłowe i mówi że są kierowcy którzy do naprawy przyjeżdżają umytym samochodem i sprzątają kabinę bo przecież wiadomo że trzeba ją podnieść. A są tacy co najpierw godzinę do pudełka graty z kabiny wkłada. 

Opublikowano
4 minuty temu, DANDYS napisał:

a kto mu za to zapłaci? też się staram z woxidla nie wychodzić nie pomagać, przyszedłem na wozidlo a nie do fizycznej ,

jak to kto, szef jak będzie zwalniał. 

na kryzysie 2009 jakie było zdziwienie jak wypowiedzenia dostali Ci co się zbędnie nie wychylali 🤣

Opublikowano
31 minut temu, Łolek napisał:

@Ursus932bisco ty taki zdziwiony że chcemy twego szczęścia

Mówisz że potomek byłby wskazany to pomoc bliźniemu w takiej sytuacji to obowiązek 😉

Ja tylko swoje będe wychowywać albo raczej żadnego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v