Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Słabo ten sprzęt już pamiętam, ale tam też szło wyłączyć WOM. Chyba, że coś pokręciłem ;0

Idzie zrobić tak żeby tuz chodził bez wałka ale większość nie wie jak to włączyć 🤭

Na szczęście mi podnośnik jeszcze trzyma to nie trzeba kombinować

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Słabo ten sprzęt już pamiętam, ale tam też szło wyłączyć WOM. Chyba, że coś pokręciłem ;0

Da radę żeby i podnośnik bez walka chodził, tylko trochę tołku potrzeba 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A może i ojcowizna 🤔

U mnie nawet dzadkowizna. Dwa lata stała w stodole i nawet odpaliła jak trzeba przestawić. 

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Coś tam, że przez biegi się przełączało??? 

Opublikowano
11 godzin temu, sadownik12 napisał:

Godzinami można stać i obserwować jak to lata 🙆.

IMG_20220501_101828.jpg

Ja też dzisiaj obserwowałem. Po obrządku za oborę wyszedłem, pod ścianą zakwitło kilkanaście sztuk mniszka, a pszczółek aż gęsto. Fajnie popatrzeć z bliska jak zbierają pyłek i obładowane odlatują... stworzenia szczęśliwe, że mają pracę. Nie to co Rysiek 🤭

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Wyjeździłem ją się ruskimi traktorami i ja tam nic skomplikowanego nie widzę. W tych mtz to bardziej denerwuje te wspomaganie niż biegi. Trochę pomyślunku zerknięcie na schemat i jedziesz. Nie dalej jak wczoraj jeździłem tym badziewiem, do lasu wystarcza 

Był ja raz MTZa oglądać bo tanio był 

I się nim przejechałem 🙈 biegów nie mogłem poszukać na początku 🙈

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Coś tam, że przez biegi się przełączało??? 

Joci. Chociaż kumpel jakiś inny kołpak pompy z całym bałaganem kupił i działa mu to na stałe że bez walka 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Joci. Chociaż kumpel jakiś inny kołpak pompy z całym bałaganem kupił i działa mu to na stałe że bez walka 

Jak się człowiek postara to wszystko przerobi. ;) 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Tyn ma aż za dużo 

1651242287_hzhfud_600.jpg

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, gregor1284 napisał:

Wyjeździłem ją się ruskimi traktorami 

jeden gosciu kiedys w sklepie czesciami powiedział "tego powini zabronić" po kilku latach doświadczen u na szczescie u znajomych a nie u mnie bo nigdy tego nie miałem . 

Moge sie zgodzic z jego stwierdzeniem, a głownym powodem to ta zj***na skrzynia, jak miałem tym jeżdzić to myslalem urwe ta wajche🤣 ale całokształt to maskakra w porownaniu do np takiego Renault

Edytowane przez V12
Opublikowano
43 minuty temu, Pafnucy napisał:

opony węższe... 🤔

👏

43 minuty temu, Leszy napisał:

Toć to już zabytek jest, 

Jak większość ciągników na polskiej wsi

41 minut temu, 6465 napisał:

Ja sieje nawozy na oponach 520 bez ścieżek i jakoś mi to nie przeszkadza 😁

To już barbarzyństwo 

40 minut temu, krilan06 napisał:

A opryskiwacz jaką szeroką ma belkę?

10 m

Opublikowano
42 minuty temu, Ursus932bis napisał:
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

opony węższe... 🤔

👏

W tym wypadku to wada nie zaleta. Obciążona 300kilogramami 30 nie będzie robić mniejszego śladu niż 60. Zresztą kurna zdjęcia mu zrobiłem i dalej nie wierzy. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Idzie zrobić tak żeby tuz chodził bez wałka ale większość nie wie jak to włączyć 🤭

Na szczęście mi podnośnik jeszcze trzyma to nie trzeba kombinować

Na drodze przez 5 życzę powodzenia ;)

Pare stówek, oddać podnośnik do regeneracji i nie potrzeba ciągle oleju pompować. Akurat w 60tce nic skomplikowanego w podnośniku nie ma.

Komentując resztę postów, napiszę tylko że ja bym chciał mieć takie problemy, jak to czy mi urośnie 5kg zboża więcej czy mniej przez to że opona wygniecie trochę zboża... 

Majówka jakiej jeszcze nie było. 

• Like 3
Opublikowano
6 godzin temu, hubertb napisał:

W tym wypadku to wada nie zaleta. Obciążona 300kilogramami 30 nie będzie robić mniejszego śladu niż 60. Zresztą kurna zdjęcia mu zrobiłem i dalej nie wierzy. 

Mi ścieżka nie przeszkadza , ale ma być wąska 

6 godzin temu, krilan06 napisał:

Opryskiwacz przerobić na 11m i lej dorzuci. A ścieżki też łatwiej robić dla 11m

I tak muszę zmienić rozsiewacz i opryskiwacz 

6 godzin temu, szymon09875 napisał:

Na drodze przez 5 życzę powodzenia ;)

Pare stówek, oddać podnośnik do regeneracji i nie potrzeba ciągle oleju pompować. Akurat w 60tce nic skomplikowanego w podnośniku nie ma.

Komentując resztę postów, napiszę tylko że ja bym chciał mieć takie problemy, jak to czy mi urośnie 5kg zboża więcej czy mniej przez to że opona wygniecie trochę zboża... 

Majówka jakiej jeszcze nie było. 

Więcej jeszcze zapierdzielaj w niedzielę i święta 😉

Opublikowano

dzień dobry. piękną pogodę mamy na walkę z chwastami. 

Opublikowano
6 godzin temu, krilan06 napisał:

Opryskiwacz przerobić na 11m i lej dorzuci. A ścieżki też łatwiej robić dla 11m

No gdzie 11?🙆‍♂️

Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał:

https://youtu.be/T6yXXtt_tww tam byłeś tą swoją wueską 🤔

A gdzie tam. Zlot pojazdów retro, a większość wyprodukowana w latach 80-90. 

superfarmer02 napisał:

Sąsiad siewnik przyciągnął, obszatnąć i będziemy uruchamiać to cudo 

Co za siewnik? Klucze weź na robotę. Najlepiej szklaną pięćdziesiątkę. 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v