Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ona też tak lubi zbierać jak ja 😡

Uwielbia układać w Ogrodzie

Przed chwilą, slawek74 napisał:

powschodowo sporo taniej...

To i powschodowo opryska 

Ty pewnie Mocarz +......?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Po % to do snu pora iść a nie łazić gdzieś... Zresztą jechać kilkaset kilometrów od domu żeby się napić... Co kto lubi.

Nie napić, po prostu odchamić. Zobaczyć coś innego, żarcia innego spróbować. Ale fakt faktem, tak do tygodnia. Potem to już człowiekowi tęskno do gadziny i gospodarki 😂

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jak który chętny to śmiało, częstować się bo sam nie opierdziele wszystkiego 🤣

IMG_20220430_204016.jpg

Opierdzielisz. Ja kiedyś je tydzień woziłem otwarte i nic mi nie było. Znaczy sraczki.

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Pewnie układać na klomby kwiatowe😁 

Zbierania kamieni to chiba nikt nie lubi

Zbierac jak zbierać ale łaź z tymi kamieniami w tej luźnej ziemi albo siłuj się z takim co połowa pod ziemią 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Uwielbia układać w Ogrodzie

A to w przyszłym roku przyjedź z nią na jaką sobotę my posiedzimy pod lasem a Ona pozbiera i zaborze ze sobą wszystkie które będzie chciała 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

@Krzak weź odkręć te cztery śruby zdejmij dźwignie  przy zgaszonym ciągniku spróbuj długim śrubokrętem poprzesuwać te wodziki.

I to dobra rada często/gęsto należy skorygować położenie wodzików. Wymiana dźwigni pomaga jeśli uszkodzone jest łożyskowanie dźwigni. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Nie napić, po prostu odchamić. Zobaczyć coś innego, żarcia innego spróbować. Ale fakt faktem, tak do tygodnia. Potem to już człowiekowi tęskno do gadziny i gospodarki 😂

Nie byłem to i mnie nie ciągnie, 3 dni jak w domu się nie było, w Budapeszcie czy w Warszawie jak z klasą się pojechało to aż skręcało z gotowego żarcia i czy wszystko dopilnowane... Lepiej w domu poleżeć. 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Zbierac jak zbierać ale łaź z tymi kamieniami w tej luźnej ziemi albo siłuj się z takim co połowa pod ziemią 

A u mnie kamieni w polu nie uświadczysz. Za to dzisiaj dostałem telefon, że mi stado gołębi w kiełkującym jęczmieniu siedzi i trzeba było dreptać. Ciekawe czy idzie to jakoś przegonić. Bo petardy odpadają- za blisko domy i będzie jojcenie.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

@Krzak weź odkręć te cztery śruby zdejmij dźwignie  przy zgaszonym ciągniku spróbuj długim śrubokrętem poprzesuwać te wodziki.

Nawet i klucz 13, wystarczy, śrubokręta nie wożę a na środku pola czymś odblokować trzeba a klucz w skrzynce... Choć w 2020 chyba ani razu mi się nie udało 🤔 W 2021 raz i w tym roku też raz jak na razie.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie byłem to i mnie nie ciągnie, 3 dni jak w domu się nie było, w Budapeszcie czy w Warszawie jak z klasą się pojechało to aż skręcało z gotowego żarcia i czy wszystko dopilnowane... Lepiej w domu poleżeć. 

A no to co ty porównujesz w ogóle. Nie ma co się na świat zamykać. Na Balice masz blisko :D

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

A u mnie kamieni w polu nie uświadczysz. Za to dzisiaj dostałem telefon, że mi stado gołębi w kiełkującym jęczmieniu siedzi i trzeba było dreptać. Ciekawe czy idzie to jakoś przegonić. Bo petardy odpadają- za blisko domy i będzie jojcenie.

olej. wszystkiego nie zjedzą.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

powschodowo sporo taniej...

Wiem. Do tej pory pryskałem po wschodowo bo i pyrz łatwo zniszczyć. Ale teraz trudno trafić z pogodą bo ciągle wieje a sąsiada mam takiego że bez kija nie podchodź. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

A to w przyszłym roku przyjedź z nią na jaką sobotę my posiedzimy pod lasem a Ona pozbiera i zaborze ze sobą wszystkie które będzie chciała 😁

Dojdzie do tego że będę przyjeżdżał choć by kamieni nie było 😁%%

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Na Balice masz blisko

Piniondzów szkoda... Lepiej z dala od obcego świata, w swoim świecie żyć. Sąsiad nie pobronował po konnym siewniku, pełno ptactwa, ale mówi, że ma to w nosie, "gęsto posiałem, wszystkiego nie zeżrą", no i teraz nawet ładnie zielono...

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Ja się jednego roku wziąłem za kamienie to po broniach 3 na przejeździe 600m była pełna łyżka od tura. Od tego momentu spokuj ale przy każdej uprawie mam coś na kamienie i zbieram te pojedyncze. Na ptaki to nie pomogę ja na "gapy" napierdzielam petardami kierowanymi starym garnkiem 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v