Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Jak to nie był jego. W ciućki se leci. 

Jak nie jego? Ty byś pozwolił komuś w swojej oborze cielaki fotografować 🤔. Może on i radzio po prostu nie chcą tobie sprzedawać? Aby ci nadzieję robią 🤔

Opublikowano
24 minuty temu, Pafnucy napisał:

Niedawno kupiłem. Jedno koło próbowałem. Dal radę ale trochę sie wachal. Fakt ze jak zmienialem to dociagalem metrową rurką. 

Kto rano wstaje temu

IMG_20220430_070510.jpg

O taką podpowiedz mi chodzilo👍

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Jak nie jego? Ty byś pozwolił komuś w swojej oborze cielaki fotografować 🤔. Może on i radzio po prostu nie chcą tobie sprzedawać? Aby ci nadzieję robią 🤔

Nie wiem. 

Żarty sovie robią z powaznego człowieka... 

No nic. Trza jechać sadzić kartofle... 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

O taką podpowiedz mi chodzilo👍

Ja kupiłem elektryczny z kablem 500nm. Koła od auta odkręci . Ale od przyczepy już nie. 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Nie wiem. 

Żarty sovie robią z powaznego człowieka... 

No nic. Trza jechać sadzić kartofle... 

To żeś prawdę powiedział. Ja jadę budulec zbierać ino czekam bo klient po jałówkę jedzie.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Chodzi o to ze kół w domu sporo,radzi sobie z samochodowymi?jak tak to odkupię,najwyzej bedzie lezec jak za slaba sie okaże

To cos mi sie pomieszalo.

To gownolit... Daj se z tym siana i tyle... 

Nie odrecisz tym żadnego koła chyba że od roweru albo taczki... 😁

Opublikowano
5 godzin temu, Karol6130 napisał:

Nie myślę przerabiać 

Kolega przerobił i uj nie robota w takiej oborze. 

Tu dobrze przy wypasie, krowa zawsze trafi w dobre drzwi 

Jako ciekawostkę powiem że ojciec jak w połowie lat 70 oborę stawiał to już wtedy w projekcie były stanowiska z głowami do środka, ale zmienili, i teraz jest tak jak u ciebie

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Pafnucy napisał:

Niedawno kupiłem. Jedno koło próbowałem. Dal radę ale trochę sie wachal. Fakt ze jak zmienialem to dociagalem metrową rurką. 

Kto rano wstaje temu

IMG_20220430_070510.jpg

Ładna cielęcina 😁 

A kto rurka metrową dociąga koła w aucie🤦

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

😁 

A kto rurka metrową dociąga koła w aucie🤦

Ja 🙋 ale nie aż metrową. Nie mam krzyżaka to pomagam sobie taką 0,5m🙂

Opublikowano
gregor1284 napisał:

54 minuty temu, slawek74 napisał:

słyszałeś jak jest w chinach ?

U nas na jesieni 

to jednak nie wiesz o czym pisze

Pafnucy napisał:

Kto rano wstaje temu   

temu ciele wcześniej ryczy 😄

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja 🙋 ale nie aż metrową. Nie mam krzyżaka to pomagam sobie taką 0,5m🙂

Mnie wystarczy Ori klucz i jak dociągamy to nastalowych felga puka.

3 puknięcia i nieraz mam problem odkręcić po sobie😁

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Jako ciekawostkę powiem że ojciec jak w połowie lat 70 oborę stawiał to już wtedy w projekcie były stanowiska z głowami do środka, ale zmienili, i teraz jest tak jak u ciebie

W 75 dziadek z sąsiadem mieli takie jako pierwsi. 

Dziadek zrobił stanowiska po lewej stronie w 82, po prawo były zagrody dla świń, owiec i kobył

Wcześniej był od ściany korytarz 90 cm i drewniane żłoby 

W 82 pojawiły się stanowiska, poidła i dojarka 

Później w okolicy pojawiło się 5 takich obór

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Dziadek zrobił stanowiska po lewej stronie w 82, po prawo były zagrody dla świń, owiec i kobył

To i u nas tak było, po lewej stanowiska, a po prawej kojce, potem wymienione na stanowiska 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, stempos1980 napisał:

Mnie wystarczy Ori klucz i jak dociągamy to nastalowych felga puka.

3 puknięcia i nieraz mam problem odkręcić po sobie😁

Bo ty duży mocny chłop.

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, 6465 napisał:

Ja kupiłem elektryczny z kablem 500nm. Koła od auta odkręci . Ale od przyczepy już nie. 

To żeś prawdę powiedział. Ja jadę budulec zbierać ino czekam bo klient po jałówkę jedzie.

Co budował będziesz 

Jałówka do hodowli czy na ubicie 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał:

to jednak nie wiesz o czym pisze

temu ciele wcześniej ryczy 😄

Napisz na pw o co kaman 

13 minut temu, slawek74 napisał:

kurcze ja to dziad gorszy niż gregor 🙄

Nie ma większego dziada ode mnie 

Opublikowano (edytowane)

ja pierdziele, wypiłem wczoraj parę browarków typu sikacz koncernowy i zdycham. Tyle roboty, a tu siły niet. Pogoda fajna, ciekawe na jak długo. Jęczmień wystrzelił. Zaraz pod kolano będzie 😪.

Edytowane przez sadownik12
Opublikowano
7 minut temu, sadownik12 napisał:

ja pierdziele, wypiłem wczoraj parę browarków typu sikacz koncernowy i zdycham. Tyle roboty, a tu siły niet.

Chmielowe trunki teraz to o kant du** potłuc a nie pić. 

Strasznie z jakością kiepsko teraz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v