Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Szkoda że jeszcze to do niego nie dotarło🤭

chyba dotarło bo ciągnie do bydlaków aż miło a i na ciunik sie pcha

6 minut temu, debrzyna napisał:

Bo najlepiej to bogato sie urodzić

nie było mi to dane a nie narzekam

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Tylko podobny - kartery są inne, pokrywa prawa także, skrzynia była jak w ETZ

widocznie jakieś przejściówki były. nie wiedziałem.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Nie może być?

Stał w wodzie?

W wodzie nie stał, ale było mokro 

Tydzień temu był na wierzchu już, teraz gołe place 

Dobrze że w miarę będzie jak robić, a nie po 5m i znowu 5 m przerwy 

Sąsiad ma na 4 klasie, trochę górka i też tydzień brakło żeby się skorupa zrobiła 

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Powiedział że plan na życie ma ułożony😁

Ale jaki konkretnie to nie wiem. 

Może lepiej nie wiedzieć 😜 Jak byś wiedział o wszystkich pomysłach młodych to byś w nocy nie spał. 😜

6 minut temu, soltys48 napisał:

chyba dotarło bo ciągnie do bydlaków aż miło a i na ciunik sie pcha

nie było mi to dane a nie narzekam

By tylko go potem w przyszłości ojczulek nie zniechęcił swoim gderaniem ;) 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, jahooo napisał:

ETZ250 też to potrafi, one mają niezłego kopa od samego dołu obrotów no i krótki przód, siedzi się nie na silniku, tylko za silnikiem.

chyba bym usnoł z nudów od tego nie złego kopa :D i ślizgnoł na pierwszym zakrecie przy 80km/h na tych kwadratowych oponach 

A tak na serio wsiądz na normalne moto co ma opony i hamulce w tych latach już takie były na swiecie , -70-80 lata 

a co do kopa, lytr pojemności  i prawie 200 qnia to można gadac o kopie ;) chociaż ja to przegnity jestem mocą nie robi wrażenia ,

z MZ na japońską 250 w dwusuwie albo 500 w 4t jest róznica doslownie  przepaśc a najbardziej w pewności i bezpieczeńswie jazdy, nawet takimi z poczatku lat 80 skośnookie robili w tym doskonała robote 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

chyba bym usnoł z nudów od tego nie złego kopa :D

A tak na serio wsiądz na normalne moto co ma opony i hamulce, lytr pojemnosi i prawie 200 qnia to można gadac o kopie ;)

Okrąglakiem chyba nie jeździłeś? 😂

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Okrąglakiem chyba nie jeździłeś? 😂

jak sie miało 16 lat to wrazenie może robilo, ale wtedy mnie ciągneło do Jawy ten dzwięk dwóch garów i moment obrotowy z dołu, pamiętam że w cześciach kupiłem TS 350 z mała dwukołeczką pojechałem ursusem 12-stką :D na wioske obok,  bo to w ciapku sprzegło padło i robili , ech piekne czasy gówniaka  sie człowiekowi chciało  te zlomy remontować .Ogolnie JAwa 350 to miała wiecej mocy  niż wyrób samochodopodobny co zmotoryzował nasz kraj :D:DxD

MZ był taki bardziej szybko obrotowy,  i ten dzwiek komarkowy z jednego gara , jak jawą objazd sie robiło to kazdy wiedział kto jedzie xD

jak sie kupiło pierwsza szlifierke 600cm 4 garową 100km pare mocy i do 13,5 tys odcinka nie zapomniane odczucia 

potem jak z 600 na lytra to już nie to samo juz człowiek wiedział, czuł ten ciąg to uczucie na bebechach ale tyle że silniejsze 

tera to juz ja stary  spokojny tylko mam 80 kuników i tym sezonie dwa razy jechałem, o wczoraj ze 100km pyknołem ale tak na spokonie turystycznie nad jeźiorkami 

Edytowane przez V12
Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał:

Tylko podobny - kartery są inne, pokrywa prawa także, skrzynia była jak w ETZ

I ja taki miał , chrom na błotnikach był

Opublikowano

@6465 Tomek,kiedys pytales o zmiany u mnie w pracy. 16 godzin zmiana pozniej 2 dni wolnego jak dobrze grafik kierownik ułoży. Na początku miesiąca idzie dobrze,pod koniec brakuje dni i wychodzi ze 2 albo 3 razy jest do pracy z jednodniowym wolnym. Przedwczoraj.bylem,dzisiaj tez. Teraz znowu dzien wolnego i we wtorek do pracy. Pozniej juz 2 dni wolne i wychodzi ze w majowke będzie 2 maja do pracy.

• Thanks 1
Opublikowano

Dzień dobry

nowy dzień i nie wiem co zrobić z tą przyczepą , troche strach kupić jeśli nie jest wyrejestrowana 

Opublikowano
8 godzin temu, Ursus932bis napisał:

Muszę podjąć decyzję do południa , bo mam jechać obejrzeć , tylko nie wiem czy facet wogule będzie chciał umowę pisać bo on jest przekonany że jest bez prawa rejestracji ...

Jedź i bier ta przyczepę. Jak by gościu coś gadał to powiedz że możesz mu pomóc pozbyć się problemów (papierów) 

Opublikowano

🙋‍♂️6⁰C

28 minut temu, Ursus932bis napisał:

nowy dzień i nie wiem co zrobić z tą przyczepą , troche strach kupić jeśli nie jest wyrejestrowana 

Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. 😁

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim 

9l w nocy napadało i 6 na termometru 

@Ursus932bismasz agenta ubezpieczeniowego to zadzwoń i się dowiedz a nie się czaisz, a umowę nawet na drogę musisz napisać w dniu kupna opłacasz OC i masz wyebane kara za długi brak OC to chyba 20 x skladka ale to nie twój problem 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

czytam tu tyle sprzeczności o Etz ,ech ... . Etz to wersja następna Ts  ,ale tam prawie wszystko inne [no dobra ,skrzynia ta samą  ,ale już cylinder ,obudowy ,...] ,i etz miała 12 v i zaj...... za to światła . etz ,od niskich obrotów nie ciągła tak jak jawa ,musiała dostać w du.. ,wtedy rwała . Etz 250 wyszło nie pamiętam w 81 ,r ,251 ta wywrotna koza ,coś koło 90 r . Etz z racji swej długości  była mniej wywrotna na plecy ,a jazda we trójkę nie sprawiała problemu ,gdyż siedzisko długie ,a ostatni pacjent stawiał nogi na bagażnikach bocznych  . No w czwórkę to już kłopot ,gdyż siedziało się na zbiorniku . Ale nie było żle . Widziałem ,,jadącą '' wsk 125 z 5 kiyentami na pokładzie  ,to było coś .  o kaskach nie wspominamy ,bo po co . Jechało nas kilkunastu oczywiście bez kasków ,a policjant strzymywał samochody swym Mińskiem . watacha przeleciala ,a on tylko się popatrzył ,echh 

Opublikowano (edytowane)

Jasny gwint! Małżonce remontu podwórka zachocieło sie. Koparkowy zrobił w sobotę co trzeba, wyrwał chaszcze, korzenie. Narobił demolki na podwórku, a dziś w nocy wpompowało w to kilka dobrych litrów wody. Wyobrażacie sobie co teraz mam na podwórku? To fotka z soboty jak było jeszcze w miarę sucho. 

IMG_20220423_154540.jpg

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Jasny gwint! Małżonce remontu podwórka zachocieło sie. Koparkowy zrobił w sobotę co trzeba, wyrwał chaszcze, korzenie. Narobił demolki na podwórku, a dziś w nocy wpompowało w to kilka dobrych litrów wody. Wyobrażacie sobie co teraz mam na podwórku? To fotka z soboty jak było jeszcze w miarę sucho. 

IMG_20220423_154540.jpg

No w końcu się wziąłeś za porządek 😂

• Haha 1
Opublikowano

jakiś po promocji ten koparkowy,albo przydziadowales na godzinach o nie dałeś mu porównać. 

Opublikowano
29 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jedź i bier ta przyczepę. Jak by gościu coś gadał to powiedz że możesz mu pomóc pozbyć się problemów (papierów) 

22 minuty temu, PRIMO napisał:

🙋‍♂️6⁰C

Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. 😁

8 minut temu, Łolek napisał:

Cześć wszystkim 

9l w nocy napadało i 6 na termometru 

@Ursus932bismasz agenta ubezpieczeniowego to zadzwoń i się dowiedz a nie się czaisz, a umowę nawet na drogę musisz napisać w dniu kupna opłacasz OC i masz wyebane kara za długi brak OC to chyba 20 x skladka ale to nie twój problem 

No tak , umowę i tak pasuje zpisać na transport , jak tylko będzie chciał oddać dokumenty to chyba trzeba brać 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932bis napisał:

No tak , umowę i tak pasuje zpisać na transport , jak tylko będzie chciał oddać dokumenty to chyba trzeba brać 

Temat uważam za zamkniety 

Możesz za to tego gruszkowego bimbru przysłać pocztą 

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

jakiś po promocji ten koparkowy,albo przydziadowales na godzinach o nie dałeś mu porównać. 

Sam se porównam.

DANDYS napisał:

no faktycznie koparkowy się nie popisał,

On miał mi jedynie korzenie wyrwać. Taka była umowa. Resztę sam zrobię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v