Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nie musisz się ze mną zgadzać 

noo. zgadzam sie. :D

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

A ten cały koronawirus to co? Silniejsza grypa 

Nie znam ludzi którzy zmarli na grypę, albo pól roku po niej dochodzili do siebie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertb napisał:

Nie, trochę to inaczej odczuwasz niż grypę. 

A szczęscie nie znam nikogo kto by to niby inaczej odczuł 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Jak dla mnie ruskich powinno się wypalić do gołej ziemi. Posypać solą i wapnem, a potem można by to było nawet zastawić, aby lasem zarosło.

Nie powinno się mówić o wyzwoleniu przez armię czerwoną tylko o zmianie okupanta według postanowień z konferencji jałtańskiej. 

Opublikowano (edytowane)

Nie znam ludzi którzy zmarli na grypę, 

A ja znam na powikłania np zapalnia serca, sepsa  i to full lat temu normalka, zapalnia płuc były zawsze i róznie sie kończyły.  

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Stąd takie myślenie. Tutaj armia czerwona sobie inaczej poczynała. Zresztą zabieranie ostatnich zwierząt ? Armia czerwona robiła dokładnie to samo co Niemcy. 

Robiła, tyle, że u nas już nie miała czego zabierać. W 1940-41 większość mieszkańców wsi albo wysiedlono do innych wsi, część pojechała na roboty przymusowe, resztę przesiedlili do innych domów i tak żyli, każda rodzina po jednej izbie miała. Zjechało się do wsi, z różnych miejsc, 105 "bauerów", którzy dostawali po 3-4 a czasem i więcej, jeśli były małe, nasze gospodarstwa, wszystkie zwierzęta na siłę zabrano dla nich. Część ludzi pracowała w IG Farben, tak jak mój pradziadek, dość się naoglądał tam więźniów. Po wojnie w całej, sporej dość wsi bo wówczas było około 400 domów zostało 14 koni i około 30 krów. Praktycznie wszystko co dało się taszczyć, przywiązać do wozów zabrali Niemcy. Został jeden Lanz, uszkodzony, potem naprawiony przez pewnego pomysłowego mieszkańca, dwa siewniki i trochę drobniejszego sprzętu. 

Siostra dziadka była wywieziona do Prus na prace przymusowe. Chociaż to było niewolnictwo, to jednak nic złego ją tam nie spotkało. Co było potem jak ruskie wkroczyły, to lepiej nie mówić. Jak dla mnie ruskich powinno się wypalić do gołej ziemi. Posypać solą i wapnem, a potem można by to było nawet zastawić, aby lasem zarosło.

To samo mówię o Niemcach. 

Opublikowano

bo covida nie ma, ludzie umarli na śmierć. na Ukrainie też udają że jest wojna.   taki przekaz stąd idzie. :D

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Nie, trochę to inaczej odczuwasz niż grypę. 

Znam kilka jak nie kilkanaście osób które to przeszły prawdopodobnie nawet ja to miałem 2 razy i jakoś żyje a mam dodatkowo astmę więc według niektórych mądrych powinienem już kwiatki od dołu wąchać. Jedyne co odczułem to zmiana węchu. Owszem są śmiertelne przypadku ale i na zapalenie płuc można umrzeć 

• Like 1
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

objawy były na tyle inne że tak, pewien. pracuję też czasami z gościem, który bardzo ciężko to przechorował/. to nie była jakaś zwykła grypa.

A ten cały koronawirus to co? Silniejsza grypa 

na grypę nie raz w życiu chorowałem ale żadna mnie tak jak cowid nie uziemiła 2 razy tego świrusa przechodziłem

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Tak nazekacie na Niemców i Rusków a teraz co mamy? To samo. Tego nie można bo łunia tego nie kupisz bo unia, tym palić nie można bo unia. Kogo teraz stać na kupno czego kolejek bez kredytu czy dofinansowania? To wszystko to samo tylko inaczej nazwane 

ta ciagłe normy co ch*j w rzeczywistości znaczą na środowiska 

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

na grypę nie raz w życiu chorowałem ale żadna mnie tak jak cowid nie uziemiła 2 razy tego świrusa przechodziłem

weź przestań . Gregor wie wszystko lepiej. pewno Ci się wydawało, bo tv się naoglądałeś. to stąd objawy. :D

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

Jest różnica na przykład wchodzisz i po 5 minutach 2 gości ma do ciebie problem.Żeby jeszcze równi że mną byli albo więksi a to chude takie niewyrośnięte

A to nie było tak zawsze ? 

No w sumie było

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Znam kilka jak nie kilkanaście osób które to przeszły prawdopodobnie nawet ja to miałem 2 razy i jakoś żyje a mam dodatkowo astmę więc według niektórych mądrych powinienem już kwiatki od dołu wąchać. Jedyne co odczułem to zmiana węchu. Owszem są śmiertelne przypadku ale i na zapalenie płuc można umrzeć 

Nie odczuwa się tego jak grypy, też byłem chory. Czułem się dość dziwnie, w przypadku grypy objawy jak i przebieg jest zwykle taki sam zawsze. 

• Like 1
Opublikowano

z Mamą na sali kobieta leży. mąż na cowid a ona zaraz po szczepionce udar i teraz rechabilitacja. jedno i drugie niebezpieczne 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 6465 napisał:

No to się ciesz bo to faktycznie szczęście.

Ja sie w życiu na dwóch kółkach na przesadzałem swego czasu , więc podszedłem obojętnie co ma byc to będzie, ale nawet patrząc na wiele lat starszych odemnie to w mojej okolicy szczescie albo uj wie jak to nazwać, generalnie wśród rodziny znajomych nie ma tematu a już o tym żeby poł roku do siebie dochodzić nie ma na to czasu trzeba za***rdalać !

Edytowane przez V12
Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

Pewien jesteś że na c19 czy Ci tylko powiedzieli że na c19?

Wcześniej nie znam ludzi którzy umierali bo nie mogli oddechu złapać. Cyklon B rozpylili aby to uwiarygodnić? Sam to przeszedłem. Z początku niby łagodnie, a potem kaszel i duszności jakich wcześniej nie miałem. Do tego dwa razy. Przypadkowo w trakcie trwania tej niby epidemii 

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

bo covida nie ma, ludzie umarli na śmierć. na Ukrainie też udają że jest wojna.   taki przekaz stąd idzie. :D

Jakby nie te sprzedajne media to nawet byś nie wiedział że jakaś pandemia panuje a teraz wojenka u ukrów. 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Do tego dwa razy

Czyli pokazuje to wybiórczość w zależności od organizmu.

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Jakby nie te sprzedajne media to nawet byś nie wiedział że jakaś pandemia panuje a teraz wojenka u ukrów. 🤨

no i ? nie było by, bo bym o tym nie wiedział?

Opublikowano
8 minut temu, V12 napisał:

A ja znam na powikłania np zapalnia serca, sepsa  i to full lat temu normalka, zapalnia płuc były zawsze i róznie sie kończyły.  

Wiem, że byli. Bo statystyki o tym mówiły. Jednak nie znałem. Zaś za covida poznałem. Wątpię aby przypadkiem na grypę u nas w okolicy nagle więcej ludzi zachorowało. Akurat w tym czasie 

2 minuty temu, V12 napisał:

Czyli pokazuje to wybiórczość w zależności od organizmu.

Ale, nie że tego nie ma. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v