Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
stempos1980 napisał:

16 minut temu, MonteChristo napisał:

Jakby nie było rąk do roboty to by go jeszcze po plecach poklepał, znajomą poszła na taśmę śmieci przebierać pierwsza wypłata 3100 🤷‍♂️, ludzie się podobno biją o robotę tam, pracuje 8h obiadek serwują

Dwóch szwagrów robi w Warszawie w Moim to te jeden robi juz 20 lat to ma większą wypłatę od szwagierki która robi w banku spudzielczym

Znajomy jako podwykonawca w grudniu 7k zarobił, jeździł praktycznie do 20 bo mnustwo pączek było

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, MonteChristo napisał:

Zresztą jeździłem u prywaciarza w inposcie nie było tyogodnia by się coś w samochodzie nie zj*bało, a to linka od skrzyni poszła, a to lusterko odpadło, same graty 🙆‍♂️, jak ktoś jedzi sam na działalność to ma dobry sprzęt, a tacy co mają po kilka to kupują graty z przebiegiem ponad 300k

Nie prawda. Mój pracodawca ma tabor 150 aut. Wszystkie kupuje nowe. Ja świerzak dostałem auto które rok skończyło w marcu.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Po żniwach trzeba słomy nakupować stogi nastawiać i wiosną będzie interes się robić na słomie 😎

Pamiętaj młody co mówi przysłowie kto handluje słomą,sianem ten NIGDY nie będzie Panem

Opublikowano
38 minut temu, kizak napisał:

To i tak najtańszy ,z lepszych  ,,budżetowych'' .  On ponoć faktycznie te 400 nm ma ,a 400 to już prawie każdą szpilkę w dużym traktorze odkręci  . 

Moze i dobry ale to jednak lidlowy

Mam wiertarkę to aby ciężej to śmierdzi i dym idzie, a do czyszczenia komina to moment gorąca.

Lepszy chińczyk jak lidlowiec.

• Haha 1
Opublikowano
hubertb napisał:

Wróćmy do tego 3100zł to jest według was dużo? 

Pytasz się czy za przebieranie śmieci 3100 to jest duży przy najniższej krajowej 2300 na Lubelszczyźnie

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Nie wiem jak na Lubelszczyźnie ale na Rzeszowszczyźnie jest to normalna pensja. Dobre zarobki muszą mieć 4 z przodu. 

I wszystkie weekendy wolne.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Nie wiem jak na Lubelszczyźnie ale na Rzeszowszczyźnie jest to normalna pensja. Dobre zarobki muszą mieć 4 z przodu. 

To wszystko zależy jaka robota, jakie masz wymagania co do wypłaty i ile to indywidualnie "dużo".

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To wszystko zależy jaka robota, jakie masz wymagania co do wypłaty i ile to indywidualnie "dużo".

Taka piramida wydatków Opłaty rachunków, jedzenie, wydatki na modernizacje domu, głupoty dla siebie. Jak Zostaję Ci jeszcze na głupoty dla siebie znaczy że jest nieźle. 

Opublikowano
hubertb napisał:

Ty mówisz o brutto chyba

Opublikowano

Nie narzekam, nie mam wielkich potrzeb, do sklepu mało zachodzę, na wakacje nie jeżdżę, sporo zostaje w kieszeni, tym bardziej, że utrzymanie domu póki co jeszcze dzielone na więcej osób. 

1 minutę temu, hubertb napisał:

Taka piramida wydatków Opłaty rachunków, jedzenie, wydatki na modernizacje domu, głupoty dla siebie. Jak Zostaję Ci jeszcze na głupoty dla siebie znaczy że jest nieźle. 

Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

Policz ile później trzeba włożyć żeby te składniki uzupełnić

Mi słomy nie ubywa bo do ścielenia się dokupuje a z pszenicy itd można sprzedać bo słomy bydłu nie daje 

5 minut temu, szymon09875 napisał:

Ile Ci zostaje z jednego balota, kupić słomę, nająć prasę w Twoim wypadku to koszta się robią. Po 60 sprzedajesz słomę ?

Po 45 za zwijke

Z pokosu 15-20zł za zwijke + prasowanie 10 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v