Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wczesne sadziłem 24 marca ręcznie... Z wstępnie umówionej sadzarki nici wyszły, stwierdził gość, że sobie zostawi bo też coś posadzi... Ale mam już znajomego ugadanego, tylko zadzwonić i przyjedzie. Wstępnie na środę się umówiliśmy, ja wolne wziąłem to by się zdało żeby pogoda dopisała... Z rana uprawić i posadzić. W czwartek do owadów też by dobrze było zajrzeć, co tam słychać. 

Na razie nie kupuję, choć cały czas myślę, jak coś się doskłada to może bliżej jesieni. Tylko za cenę Zetora to będzie i siuntka i rozrzutnik a może i na jaką talerzówkę by zostało...

Nie znam zabobonu 🤔

Wczesne to ja nawet nie pamiętam kiedy sadziłem, te podkiełkowane. Ale narazie jeszcze nie wyskoczyły. Choć korzenie już piękne mają. Na czwartek to liczą pogodę podają... Ciekawe kiedy w tym roku rzepak zakwitnie, bo tak małych rzepaków o tej porze u mnie dawno nie widziałem.

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

A jak się wozi makaron to obowiązkowym daniem jest makaron z rosołem czy tam czym innym. Gwarantuje bezawaryjną pracę 😂 

Lepiej obiadu w ogóle nie jeść 🤭

"Do obiadu szło dobrze..."

Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

a te ziemniaki soraya dobre?

Jak dla mnie bardzo dobre ,plenne ,po ugotowaniu nie ciemnieją , @farmtrac8244u mnie mokrzejsze od bellarose . Dużo osób kupuje tylko Soraya z ogłoszonych kilku odmian dzwonią tylko o nią . Kwiecień około 50l  świętokrzyskie ,ale zimno i słabo wszystko rośnie .Poplon w foli tylko jakoś rośnie nawet zima mu nie zaszkodziła ,siany pod koniec października .

IMG_20220329_182918.jpg

Opublikowano
Azor07 napisał:

2 godziny temu, DANDYS napisał:

a te ziemniaki soraya dobre?

Jak dla mnie bardzo dobre ,plenne ,po ugotowaniu nie ciemnieją , @farmtrac8244u mnie mokrzejsze od bellarose . Dużo osób kupuje tylko Soraya z ogłoszonych kilku odmian dzwonią tylko o nią . Kwiecień około 50l  świętokrzyskie ,ale zimno i słabo wszystko rośnie .Poplon w foli tylko jakoś rośnie nawet zima mu nie zaszkodziła ,siany pod koniec października .

IMG_20220329_182918.jpg

a masz soraye na sprzedaz?

Opublikowano

Ja po oporządku ,a  Ty jeszcze o tym ,,marzysz'',

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Niedzielne popołudnie a tu taka cisza 🤔 w polu robota ? 🤣

a marzenia spełnią się za ..... godzin😉

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, kizak napisał:

Ja po oporządku ,a  Ty jeszcze o tym ,,marzysz'',

a marzenia spełnią się za ..... godzin😉

Ehhh 

Wczoraj tak chodziłem po gospodarstwie i chodziłem i tak rozmyślałem 🤔

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
radekz200 napisał:

21 minut temu, Karol6130 napisał:

Gorzej, doić trzeba 😂

No trzeba trzeba 😛

D3278D7E-060B-48A1-888B-261D819091E4.jpeg

Taki bamber i z konwiami lata. Ech. To ty Radziu pozer tylko. 😉

Ja myślał, że co najmniej przewodówka, albo nawet hala udojowa. A to konwie nad kanałem gnojnym..... Pfffff. Rozczarowałeś mnie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ehhh 

A teraz zapewne głowa Ciebie boli. 🤕🤭

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ehhh 

no łobejrzałem te Twoje filmy. Ci po lajku podawałem.

też wiem kto to ten Technik. 9_9

Ty kierowca szejsiątki?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Daj linka do tej produkcji

nie wiem czy mogę. Młody jest, to jemu mów.

Opublikowano

cicho🤫. zaczelo padać. żeby mnie kuwa nikt tego deszczu nie wystraszył 🥺

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v