Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurna, kłusownicy nadal żywi. Pies mi się złapał. Dobrze że byłem blisko bo by po nim było. Ale wariował zacieśniając pętlę

20220107_144724.jpg

Opublikowano

W moich stronach też już więcej ofert jak kupujących. bańka dawno pękła. 

40 za łąki, 70 za orne to 10 lat temu od razu lykali. teraz działki nawet po 3 lata na olx na klijenta czekają 

Opublikowano
41 minut temu, TheraRolnik napisał:

To co to za tur ?

Taki 

19 minut temu, Agrest napisał:

Kurna, kłusownicy nadal żywi. Pies mi się złapał. Dobrze że byłem blisko bo by po nim było. Ale wariował zacieśniając pętlę

20220107_144724.jpg

Chłopie będzie tego coraz więcej i złodziejstwa , bo biedne lata się zapowiadają ....

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Chłopie będzie tego coraz więcej i złodziejstwa , bo biedne lata się zapowiadają ....

Złodziejstwa może, ale kłusownictwa? Wątpię. Dziś już chleba ukroić nie umieją a gdzie wnyka zastawić. 

Tutaj To gość wychowany bez rodziców w nędzy, ale poradził sobie w życiu. Niemniej nawyk pozostał

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Złodziejstwa może, ale kłusownictwa? Wątpię. Dziś już chleba ukroić nie umieją a gdzie wnyka zastawić. 

Tutaj To gość wychowany bez rodziców w nędzy, ale poradził sobie w życiu. Niemniej nawyk pozostał

Młode będą kraść a stare kłusować 😊

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Głód jest dobrym nauczycielem, ale raczej go nie będzie. Nawet jeśli będzie jakiś kryzys. 

Opublikowano

Pewnie nie jeden z grona jest na vat-cie.......

Wy też sobie robicie taką papierolagie?

Byłem dzisiaj w sklepie ogolno branżowym,i facet  brał garść gwozdykow suma 1.88zl-gosc obowiązkowo faktura bo VAT se odliczy🤦

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Bo mi tu mówili że to i tak za mały ciągnik do agregatu uprawowo siewnego , to będzie dobrze osobno jechać , jak prawdziwy rolnik a nie jak farmer 🙂

No chyba błąd zrobiłeś że sprzedałeś jeść nie wolały u mnie od ursusa 10 lat leżą 

Opublikowano
8 minut temu, Baks00 napisał:

Pewnie nie jeden z grona jest na vat-cie.......

Wy też sobie robicie taką papierolagie?

Byłem dzisiaj w sklepie ogolno branżowym,i facet  brał garść gwozdykow suma 1.88zl-gosc obowiązkowo faktura bo VAT se odliczy🤦

Tak, może nie na 1.8 ale biorę na wszystko. Czasem niektóre sklepy wystawiają na koniec kwartału jedną fakturę za wszystkie zakupy. 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

No chyba błąd zrobiłeś że sprzedałeś jeść nie wolały u mnie od ursusa 10 lat leżą 

Nie wiem , przywiązany będzie do tura na stałe  więc obciazniki nie potrzebne , to po co omijać w garażu. A jak będzie wymiana na coś nowszego typu 5340/6340 to opierdziele z ładowaczem 

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Bo on go na części kupił🤭

Niektórzy dokupują żeby dociążyć a Marcin sprzedał bo były nie oryginalne a uj komu do tego jakie ważne że spełniały swoją rolę 

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem , przywiązany będzie do tura na stałe  więc obciazniki nie potrzebne , to po co omijać w garażu. A jak będzie wymiana na coś nowszego typu 5340/6340 to opierdziele z ładowaczem 

Ale zapialbys uprawowo siewny i nie buja i przejazd jeden zyskujesz czas i paliwo 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Niektórzy dokupują żeby dociążyć a Marcin sprzedał bo były nie oryginalne a uj komu do tego jakie ważne że spełniały swoją rolę 

Ja mam bardzo "piękne" obciążniki do 30 ale ważne że swoje ważą. 

Opublikowano

ile tego ziarna hektarów macie że bez agregatu uprawowosiewnego idzie wam się zameczyc na tej gospodarce?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v