Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Bo masz czas na pichcenie. Gdybys mial nie 1 a 10ha i pojechalbys w pole to bys zrozumial ze kobieta potrzebna. Ale smaka mi na taką zapiekanke narobiles😀 u mnie rzadko robią z ziemniakami, czesciej z makaronem ,serem,sosem i kielbasą.

Mam znajomego, sam żyje, 7ha obrabiał do zeszłego roku, świnie, byczki, wszystko C-328 obrabiał i jakoś dawał radę a jeszcze grubszy ode mnie. Teraz w sumie dalej obrabia ziemię tylko hodowli poza drobiem i paroma świnkami na rok nie ma. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Niech się nauczy gotować i dziewucha mu nie potrzebna. Mnie dziś smaki na zapiekankę naszły to ziemniaczki, troszkę kiełbaski, sera i pojedzony jak król. I po co komu kucharka. 

Tyż racja 

Opublikowano
21 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Niech się nauczy gotować i dziewucha mu nie potrzebna. Mnie dziś smaki na zapiekankę naszły to ziemniaczki, troszkę kiełbaski, sera i pojedzony jak król. I po co komu kucharka. 

Ale przecież ja umiem ...

Pierogi ze sklepu umiem ugotować, zapiekanke ze sklepu upiec, frytki ze sklepu usmażyć 🤣

Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

Marcin dziecino czego ty się boisz tych zagranicznych pługów? 

https://m.olx.pl/d/oferta/plug-3-1-ventzki-nie-lemken-kverneland-overum-CID757-IDOwPmj.html

Zoba 3+1 plus zmienna regulacja na każdą Skibę

Ja nie chcę pługa była okazja to pojechałem obejrzeć , 

Zetora trzeba przywrócić do życia , chciałem zrobić lepiej zamiast dotrzeć zawory bo na dwóch była nieszczelność to dałem do regeneracji wszystkie i tak zrobili że prowadnicami ciągnie olej do tłumika 🤨

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja nie chcę pługa była okazja to pojechałem obejrzeć , 

Zetora trzeba przywrócić do życia , chciałem zrobić lepiej zamiast dotrzeć zawory bo na dwóch była nieszczelność to dałem do regeneracji wszystkie i tak zrobili że prowadnicami ciągnie olej do tłumika 🤨

Reklamacja odczego jest co

Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

A to nie widziałeś jak jokery dwie 6 z rzepakiem targali

Czym?

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak ktoś zrobi to lepiej smakuje, cokolwiek by to nie było.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Spokojnie da radę. Ojciec grudziadzem 3, zetorem 3 cylindrowym a wczesniej c4011 orał borowiny, @jahooo zna pewnie ten typ gleb w suche lata albo po burakach mokra jesien. Gliny tez są,ogólnie 1-4 klasa i dawal rade. Tu masz napęd to te zwykłe 4x30 to nawet nie odczuje,najwyzej bedziesz wolniej orał.

A jeszcze odnosnie gliny, stryj ma teraz tą c4011 i ma gorzyste tereny gliniaste i z plugiem 3 idzie bez problemu.

Bo 40 jest praktycznie mocniejsza od 60. Tak samo jak 28 i 30 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Spokojnie da radę. Ojciec grudziadzem 3, zetorem 3 cylindrowym a wczesniej c4011 orał borowiny, @jahooo zna pewnie ten typ gleb w suche lata albo po burakach mokra jesien. Gliny tez są,ogólnie 1-4 klasa i dawal rade. Tu masz napęd to te zwykłe 4x30 to nawet nie odczuje,najwyzej bedziesz wolniej orał.

A jeszcze odnosnie gliny, stryj ma teraz tą c4011 i ma gorzyste tereny gliniaste i z plugiem 3 idzie bez problemu.

Bo 40 jest praktycznie mocniejsza od 60. Tak samo jak 28 i 30 

To jest jedno i to samo , może tylko tyle , że 40 ciut cięższa(jeśli ma obciążniki )

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakoś nie widzę powodu aby przez to zmieniać dotychczasowy styl życia.

Nie każe Ci, mówię tylko jak jest i każdy to potwierdzi.

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

To jest jedno i to samo , może tylko tyle , że 40 ciut cięższa(jeśli ma obciążniki )

I w zależności od zużycia silnika moc może być inna. Bo te fabryczne 2 czy 5 km to raczej różnicy nie robi, bo 4011 miała mniej od 60

• Like 1
Opublikowano
robert55555 napisał:

11 minut temu, Ursus932 napisał:

To będe musiał umowę opłacić w skarbówce ?

Opłata jest od wartości przedmiotu na umowie, od tej wartości nie będziesz musiał płacić

11 minut temu, jacor73 napisał:

Do UKS po jakiego groma, do urzędu skarbowego to prędzej. Jako rolnik zwolniony z podatku od czynności cywilnoprawnych PPC. Jak używany to wartość poniżej 1000 i już spokój na całego.

u mnie na urząd skarbowy mówi się uks.

jest jakiś prow na zakup ziemi, ? oprócz MR RMG?

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

o zakupach i dziwnych rozterkach Ursusa 😆

Screenshot_20220405-171914_Samsung Internet.jpg

👏👍😊☺️ ,Lux riposta 

Opublikowano

To jest tylko w papierach... Moja jest c 4011 , silnik robiony już przez ten czas kilka razy zawsze na częściach do c360 i nic innego tam nie ma , układ korbowo tłokowy , rozrząd wszystko jest to samo

szymon09875 napisał:

bo 4011 miała mniej od 60

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Nie każdy 🙊🙊

Każdy kto spróbował, jak nic dobrego nie jadłeś to i pizza z biedronki Cię zadowoli :o

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To jest tylko w papierach... Moja jest c 4011 , silnik robiony już przez ten czas kilka razy zawsze na częściach do c360 i nic innego tam nie ma , układ korbowo tłokowy , rozrząd wszystko jest to samo

No o tym mówię.

Różniła się niby sekcjami w pompie i kątem wtrysku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v