Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część bambry i dobrzy ludzie. 🙋 Ale miałem piękny sen. Śniło mi się że miałem większą oborę niż Sławek i więcej traktorów niż łogarek. O hektarach nie wspomnę 🤣🤣🤣🤣🤣. Obudziłem się i czar prysł. Bieda piszczy w każdym rogu 😔

• Haha 5
Opublikowano

🙋‍♂️ 0⁰C

Sypie śniegiem cały czas. 

@Łolek u mnie znacznie więcej tego białego. 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Część bambry i dobrzy ludzie. 🙋 Ale miałem piękny sen. Śniło mi się że miałem większą oborę niż Sławek i więcej traktorów niż łogarek. O hektarach nie wspomnę 🤣🤣🤣🤣🤣. Obudziłem się i czar prysł. Bieda piszczy w każdym rogu 😔

Myślałem że sen był o indiance na koniu 🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Właśnie nie. Tam była wielka łobora pełna krów aby nie było komu ich wydoić 🤦

Tylko ha i krowy 🤣🤣

Daleko nie zajedziesz tak. Pamiętaj co mówi kumpla dziadek:od krów dojenia 🤣 i  dzieci bawienia uchowaj Boże 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

Tomek. Nie mając tego więzienia w formie obory i tylu traktorów do zatankowania jesteś bogatszy niż krowiaki. 😉 Masz czas dla siebie i rodziny. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie no u nas śniegu mniej.

16488759979198112313266802239149.jpg

1 minutę temu, Bananek napisał:

Tomek. Nie mając tego więzienia w formie obory i tylu traktorów do zatankowania jesteś bogatszy niż krowiaki. 😉 Masz czas dla siebie i rodziny. 

I robię to co lubię , nie to co muszę.

@bratrolnika w Sochaczewie IKEA ma być. Wiesz coś o tym?

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Często z żoną na tej ławce posiadujesz 

Po chorobie latem to co dzień. Małe jedno się bawiło drugie w wózku. A to i jaki sąsiad abo sąsiadka się dosiedli. Teraz będzie czasu mniej to pewnie tylko w niedzielę.

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Tyle co tu śniegu to moźna siać😎

Rysiek ja tam w zimę jeszcze nigdy nie siał i nie zamierzam. Może za tydzień będzie wiosna i też urośnie.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Śnieg w Polsce? W kwietniu?

Niemożliwe.

To zapewne spisek lobby łopatowego, które chce zarabiać na łopatach śnieżnych. Meteorolodzy kłamią dla grantów od producentów łopat. Nie wiemy, czy to śnieg, nauka nie ma możliwości potwierdzenia tego.

Ludzie, włączcie myślenie.

Dokładnie, sprawdźcie na radarach jak natowskie samoloty krążą na południu i przypadkiem tam najmocniej pada, przypadek? Nie sądze, MUSI coś rozsypują, a to na pewno 🤭🤭🤭

Opublikowano

Kiedyś za ojca zasielismy tak wcześnie owies to podchodził poszło zimno. Jakoś zczerwieniał to trudno mu było się bujnąc. Luźniej siany lepiej sobie radził.

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tyle co tu śniegu to moźna siać😎

Opublikowano
6 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Znam takich realnie co to gadają ile to można dziennie zrobić siuntką i jaką ma moc bo silnik po remoncie. Nie powiedzieli wprost ale dało się w tej gadce odczuć, że ich siuntka jest mocniejsza niż mój forsz 🤣. Więc i w internecie tego typu ludzie będą wypisywać cuda na kiju

gdyby tu na forum podał jeden z drugim swoją lokalizację na profilu ,to by nie pierdo... głupot  bo by go tubylcy śmiechem zjedli ,a tak to jak zacznie się podniecać ,a inni usiłują go ,,przebić'' ,bo co to u mnie gorzej ? to wychodzą cuda wianki ,i czasami człek zastanawia się czy ja taki matoł ,że u mnie słabiej i tak nie wychodzi 😐 . Ale uj tam ,by pasowało w kieszeni   ,i ważniejsze gdy ,,przyjacielowi'' gul skoczy   😉 ,a mi najważniejsze by patrzeć temu facetowi w lustrze prosto w twarz  ,wierząc że zrobiłem tak że nikt prze ze mnie nie musiał beczeć . A czlek dochodzi do takiego etapu w życiu że ten spokój ducha i zdrowie staje się priorytetem . No z tym zdrowiem to przegiąłem ,bo zawsze jest coś 😐

• Like 3
Opublikowano

dobry dzień wszystkim. 

nawet płatka śniegu, ani kropli deszczu. tylko wiatr wyje za oknem. 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

dobry dzień wszystkim. 

nawet płatka śniegu, ani kropli deszczu. tylko wiatr wyje za oknem. 

Dzień dobry Tobie. U mnie pod stodołą kurhan nawiało. 😱 A miał łobornik dziś rwać.... Podejście zrobię, ale cienko widzę, że to będzie szło. 

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Po chorobie latem to co dzień. Małe jedno się bawiło drugie w wózku. A to i jaki sąsiad abo sąsiadka się dosiedli. Teraz będzie czasu mniej to pewnie tylko w niedzielę.

Rysiek ja tam w zimę jeszcze nigdy nie siał i nie zamierzam. Może za tydzień będzie wiosna i też urośnie.

Rok temu przy takiej pogodzie uprawiałem pod ziemniaka 🤭

6 minut temu, kris91 napisał:

Dokładnie, sprawdźcie na radarach jak natowskie samoloty krążą na południu i przypadkiem tam najmocniej pada, przypadek? Nie sądze, MUSI coś rozsypują, a to na pewno 🤭🤭🤭

Łoby saletra 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v