Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Firmy które przyjeżdżają doić za niego nie interesuje czy on do kina chce jechać, na wesele, czy zalać pałę

No ja cię rozumiem. Nie znam się bo ze mnie h*j nie hodowca. Ale jeśli ktoś dbał o wydajność tych zwierząt i o to by nie było zapaleń to ciężko zaufać jakimś obcym ludziom żeby przyszły i zrobiły to dobrze, dokładnie i higienicznie. Bo jak to zrobią na odwal to zapaleń może być tyle że połowe mleka przez tydzień można doić do kanału. Choć nie wiem nie znam się.

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, kris91 napisał:

Po kilku godzinach wracam, a tu naklepane o wszystkim, od małej zmianki o pogodzie, po politykę, historię i nie wiadomo o czym 🤔🤔🤔 Jak tu gospodarz podwórka pilnuje???? 🙊🙊🙊🙊🙊

Kolejny Sygnalista? 

Opublikowano
kris91 napisał:

Po kilku godzinach wracam, a tu naklepane o wszystkim, od małej zmianki o pogodzie, po politykę, historię i nie wiadomo o czym 🤔🤔🤔 Jak tu gospodarz podwórka pilnuje???? 🙊🙊🙊🙊🙊

Mnie dziś nie było praktycznie. A nie chce mi się wracać czytać co wcześniej. Widocznie nic o mnie skoro mnie nikt nie oznaczył. A jeśli nie o mnie to mnie nie interere.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

No ja cię rozumiem. Nie znam się bo ze mnie h*j nie hodowca. Ale jeśli ktoś dbał o wydajność tych zwierząt i o to by nie było zapaleń to ciężko zaufać jakimś obcym ludziom żeby przyszły i zrobiły to dobrze, dokładnie i higienicznie. Bo jak to zrobią na odwal to zapaleń może być tyle że połowe mleka przez tydzień można doić do kanału. Choć nie wiem nie znam się.

Myślisz że taka firma nie ma ubezpieczenia na takie wypadki? 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Kolejny Sygnalista? 

Cię obserwuję 🧐😉😁spoko ja nie kapiszon 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Normalnie imponisz mnie coraz bardziej 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Mam tu podobne zdanie. Ja się martwił jak ktoś inny puchacze musiał nakarmić, które są całe g... warte a gdzie tam dopiero stado warte grube tysiące.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Cię obserwuję 🧐😉😁spoko ja nie kapiszon 

Mocno bym się rozczarował 

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

I co ci da te ubezpieczenie ? 

Po co ojciec maszyny ubezpiecza zapytaj 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chocć i ma to co będziesz się z nimi prawował. Oni wezmą kasę za usługę i cię oleją. I powiedzą idź do sądu i udowodnij że to nasza wina.

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Mnie dziś nie było praktycznie. A nie chce mi się wracać czytać co wcześniej. Widocznie nic o mnie skoro mnie nikt nie oznaczył. A jeśli nie o mnie to mnie nie interere.

Żonę pozdrowił i dzieci Ło de mnie 

Przed chwilą, 6465 napisał:

Chocć i ma to co będziesz się z nimi prawował. Oni wezmą kasę za usługę i cię oleją. I powiedzą idź do sądu i udowodnij że to nasza wina.

Jak mam wesele czy  coś takiego to znajomi mi ogarną i w drugą stronę to samo, albo mój Zootechnik za drobną opłatą 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Przyjdzie ubezpieczyciel i powie że higiena nie była zachowana i ubezpieczenia nie dadzą, a firma się wypnie i powie że to nie jej wina. I trzeba się sądzić cholera wie ile...

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

A ch*ja ci to da ... To nie samochód że naprawa wyjdzie xxx i tyle ci wypłacą ...

Może skonsultować z zootechnikiem udoj kontrolny dzień przed. Wiesz co to zootechnik? 

5 minut temu, 6465 napisał:

Jak Ty kupisz pralkę a ona nie działa to przystajesz na to? 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Łolek napisał:

Żonę pozdrowił i dzieci Ło de mnie 

Jak mam wesele czy  coś takiego to znajomi mi ogarną i w drugą stronę to samo, albo mój Zootechnik za drobną opłatą 

Ale pozwalasz na zaufanym osobą a najął byś taką firmę ? Ty byś pojechał a oni niech tam se doją... Z tego co wiem to krowy różnie są dojone za wcześnie odłączą i już masz Bajlando z zapaleniami 

I pewnie nie siedział byś spokojnie na imprezie jak byś wiedział że ktoś obcy doi twoje krowy ?

Edytowane przez TheraRolnik
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, tomek222 napisał:

Przyjdzie ubezpieczyciel i powie że higiena nie była zachowana i ubezpieczenia nie dadzą, a firma się wypnie i powie że to nie jej wina. I trzeba się sądzić cholera wie ile...

Zawsze jeszcze można dogadać się z zootechnikiem. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Ale pozwalasz na zaufanym osobą a najął byś taką firmę ? Ty byś pojechał a oni niech tam se doją... Z tego co wiem to krowy różnie są dojone za wcześnie odłączą i już masz Bajlando z zapaleniami 

I pewnie nie siedział byś spokojnie na imprezie jak byś wiedział że ktoś obcy doi twoje który ?

Zazdrosny o cycki by był 😂 oglądaj dalej tą bajkę 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jak Ty kupisz pralkę a ona nie działa to przystajesz na to? 

Jak jest na gwarancji to ją oddaje do naprawy, a jak po to wynoszę z stodołe. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Ajo. Dziękują.

No 👍😉

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

I pewnie nie siedział byś spokojnie na imprezie jak byś wiedział że ktoś obcy doi twoje który ?

Toć napisałem już co robię 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Jak jest na gwarancji to ją oddaje do naprawy, a jak po to wynoszę z stodołe. 

Roszczeniowy jesteś, powinieneś machnąć ręka i iść kupić drugą pralkę. Inny przykład firma budowlana wykonuje jakąś usługę i spartoli, też machasz ręka na to że źle zrobili? Np. Fundament pękł czy osiadł jednym rogiem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v